Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Complex de servicii pentru vârstnici în zona Lacului Binder. Fodor: „Vor fi locuințe pentru seniorii independenți și cazare pentru cei dependenți”

Complex de servicii pentru vârstnici în zona Lacului Binder. Fodor: „Vor fi locuințe pentru seniorii independenți și cazare pentru cei dependenți”

Două centre pentru vârstnici au fost create în cartierele Lazaret și Gușterița, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu. În aceste centre persoanele în vârstă pot socializa și primi consiliere. În același context, primarul Astrid Fodor vorbește și despre alte servicii dedicate celor de vârsta a treia printre care și un conplex de servicii care va fi ridicat în zona Lacului Binder.  

„Pentru seniorii din Sibiu am creat două centre dedicate comunității în cartierul Lazaret și respectiv cartierul Gușterița. Aici pot socializa și pot primi consiliere. De asemenea, continuăm să finanțăm Căminul pentru persoane vârstnice de pe str. G. Coșbuc, unde 80 de persoane vârstnice sunt îngrijite. Pe lângă acestea, prin Direcția specializată, asigurăm diverse alte servicii sociale dedicate lor. Tot pentru vârstnicii noștri am inițiat un proiect pentru amenajarea unui Complex de servicii în zona Lacului Binder, care va include locuințe pentru seniorii independenți, cazare pentru cei dependenți și facilități pentru tratament și îngrijire, dar și pentru activități sociale și culturale. În prezent, se lucrează la documentația PUZ pentru acest proiect”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Astfel, prin Direcția de Asistență Socială, persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care au domiciliul/reședința în municipiul Sibiu pot beneficia de următoarele servicii. 

  • Asistență la domiciliu prin intermediul Centrului de Servicii Comunitare pentru vârstnicii singuri, pentru ca aceștia să rămână în confortul propriei lor locuințe.

  • Îngrijire informală la domiciliu, o opțiune adresată celor care îngrijesc vârstnici, în calitate de membrii ai familiei, rude, prieteni sau apropiați și care au nevoie de sprijin.

  • Găzduire pe perioadă nedeterminată în Căminul pentru persoane vârstnice pe str. G. Coșbuc pentru cei care au nevoie de îngrijire și asistență pe termen lung

  • Activități sociale și recreative la Clubul de zi pentru vârstnici de pe strada A. Șaguna sau în Centrul multifuncțional de servicii sociale, de pe strada Oțelarilor. Aici seniorii pot participa la diverse activități recreative, educaționale sau de voluntariat, care încurajează interacțiunea socială, oferindu-le acestora șansa de a contribui la binele altora și de a se simți utili și valorizați.

  • Gratuitate la transportul public în comun, finanțată din bugetul local.

Informații suplimentare despre serviciile oferite persoanelor vârstnice sunt disponibile pe site-ul Direcției de Asistență Socială Sibiu https://asistentasociala.sibiu.ro/, la sediul acestei Direcții de pe b-dul Victoriei nr. 1-3, la nr. de telefon 0369/446441 sau la adresele de e-mail [email protected] sau [email protected].

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus