Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Cifrele care arată cât de sănătoasă este economia Sibiului. Director: Stăm mult mai bine decât alte județe

Cifrele care arată cât de sănătoasă este economia Sibiului. Director: Stăm mult mai bine decât alte județe

Județul Sibiu are peste 142.000 de angajați activi, ale căror contribuții vin să sprijine din punct de vedere social aproximativ 110.000 pensionari, șomeri și asistați sociali. În comparație cu alte județe din România, proporția celor care muncesc este net superioară în județul nostru.

Conform datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, numărul salariaților activi din județul Sibiu a crescut în ultimii doi ani cu aproape 1.300 de persoane.

”La data de 1 ianuarie 2022 – numărul salariaţilor activi 140.704/153.963 Contracte Individual de Muncă active; 1 ianuarie 2023 – 141.295 salariaţi activi /154.890 C.I.M. active, rezultă o creștere a numărului de salariați cu 0,94% / C.I.M. active cu 1,4%.

La 31 decembrie 2023 – 142.032 salariaţi activi/156.117 C.I.M. active față de începutul anului, respectiv 1 ianuarie 2023, creșterea a fost de 0,52% / 0,79% pe parcursul anului 2023” a explicat Mihaela Catană, șef birou în cadrul ITM Sibiu.

Datele au fost făcute publice cu ocazia ședinței Colegiului Prefectural de săptămâna trecută.

”Conform datelor din registrul general de evidență a salariaților, din numărul total de 15.671 angajatori activi înregistrați în județul Sibiu la data de 31.12.2023, un procent de 87,83% îl reprezintă microintreprinderile, 9,54% societățile mici, 2,16% societățile mijlocii și 0,47% societățile mari”, mai spun oficialii ITM Sibiu.

Directorul Casei de Pensii Sibiu a precizat că ei au în plată, la nivelul lunii martie 2024, aproximativ 99.000 de pensionari.

De partea cealaltă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu are înregistrați, în total, aproape 5.000 de șomeri, la care se mai adaugă circa 4.600 de asistați sociali în tot județul.

”Analizând aceste cifre, de la toți colegii, eu cred că putem trage concluzia că suntem un județ cu o economie sănătoasă, stăm chiar bine în comparație cu alte județe. Știu sigur că sunt colegi în țară unde proporția este invers”, a declarat Dorel Aldea (foto principală), directorul Casei Județene de Pensii Sibiu.

Dorel Aldea a mai ținut să atragă atenția asupra unui detaliu important.

”Dacă vă uitați peste cifrele prezentate de colegii de la ITM vedeți că majoritatea angajaților din județul Sibiu sunt înregistrați în microintreprinderi, companiile mari reprezintă, de fapt, un procent foarte mic. Cred că este foarte important să facem mai mult pentru a proteja aceste microintreprinderi și să găsim soluții pentru susținerea lor. Inclusiv din punct de vedere legislativ. După cum vedeți ele reprezintă coloana vertebrală a economiei noastre”, a mai completat Dorel Aldea.

2,43% era oficial rata şomajului înregistrată în evidenţele AJOFM  Sibiu în luna februarie 2024.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mesterul dupe net

Acum 1 săptămână

No,acuma mai ziceti ceva de aia din Valcea,Alba,Hunedoara? Apai bine ii,no pai bine ii!
Raspunde

Dorica

Acum 1 săptămână

Ba dorica ! Se vede ca muncesti la sat ! Ai emis niste concluzii mama mama , n a trebuit sa gandesti prea mult ! Felicitari limbaj de lemn ok! Auzi ca o ducem bine in comparatie cu altii , da stii ce nu ai zis , cati sunt bugetari din nr total de angajati ?? Era interesant ! Iar dupa moacele confratilor tai de la masa se vede ca i intereseaza la maxim ce spui , e unul care se jimbeste rau , nu i madcariciul de la azil cumva ? Ba da ce v as evalua pe lege Pe toti ma
Raspunde

Bambolero

Acum 1 săptămână

Doar 0.79% dintre leneși și puturoși au trecut la muncă? Ia mai tăiați din ăia 4000 de ajutorați, să se plângă mai puțini de copacii tăiați, că nu mai au ei unde lenevi la umbră și de unde tăia frunze la câini.
Raspunde

Marius

Acum 1 săptămână

Care alte judete? Din fruntea sau din coada Romaniei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus