Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Premieră la Sibiu: Valserv Parchet prezintă noua generație de pardoseli hibride Hywood și Dureco a producătorului german ter Hurne

Premieră la Sibiu: Valserv Parchet prezintă noua generație de pardoseli hibride Hywood și Dureco a producătorului german ter Hurne

Valserv Parchet, unul dintre cele mai importante branduri de lemn stratificat din România, în parteneriat cu Asociația Română pentru Design și Inovației (ARDI), a demarat recent la Sibiu o serie de evenimente dedicate designului interior contemporan. Primul a fost găzduit de Hilton Sibiu și a reprezentat o seară de socializare și de promovare, dedicată arhitecților și profesioniștilor din domeniu. De asemenea, au fost prezentate, în exclusivitate pentru Sibiu noua generație de pardoseli hibride Hywood și Dureco, dar și colecția de lux Chevron & Heringbone a celor de la Frevini, Lituania.  

Întâlnirea a avut loc în 27 martie, în sala de evenimente a Hotelului Hilton din Sibiu. Timp de aproximativ patru ore invitații au urmărit lansarea, în exclusivitate pe piața de pardoseli din Sibiu, a produselor ter Hurne, Germania și Frevini, Lituania. Invitat special din partea ter Hurne a fost export managerul Hessing Burkhard, iar din partea Frevini a fost export managerul Viktorija Masiulioniene.

Hessing Burkhard

Viktorija Masiulioniene

Evenimentul de la Hotel Hilton a fost organizat de firma sibiană Valserv Parchet care este importator și distribuitor în România a mai multor branduri de pardoseli Premium. Compania este un pionier în promovarea unui stil de viață sănătos prin furnizarea de pardoseli inovatoare, realizate cu tehnologie SMART. Are o experiență de peste 20 de ani pe piața națională și s-a afirmat ca lider în domeniul comercializării și distribuției de pardoseli din lemn triplu stratificat și dublu stratificat de calitate Premium, dedicându-se îmbunătățirii continue a ofertei de produse și servicii.

Încă din anul 2019, de când s-a decis sa aducă pe piață pardoseli sustenabile, prietenoase cu mediul, fără plastic, solvent sau clor, elemente atât de dăunătoare mediului, a demonstrat că poate fi integrat și în România un design interior eficient și sănătos.

„A fost o decizie riscantă la acel moment pentru că acest gen de pardoseli nu erau cunoscute pe piața din țara noastră. Nici nu se dorea să fie promovate, dar n-am renunțat și împreună cu partenerul ter Hurne am reușit să educăm o mare parte dintre clienții noștri. Le-am oferit o alternativă sănătoasă pentru un mediu de viață sănătos. Produsele noastre sunt certificate conform standardelor europene Eco Institute și Blue Angel. Aceste standarde ne oferă posibilitatea să le montăm în instituții precum grădinițe, școli și alte instituții publice”, spune Valentian Peia, fondatorul Valserv Parchet.

 

Unul dintre cele mai importante proiecte Valserv în Sibiu a fost livrarea și montarea a peste 4.000 de metri pătrați de parchet organic Dureco către Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” cu care au fost amenajate dormitoarele și sălile de curs ale studenților. A urmat noul sediu CEC Sibiu și există o cerere din ce în ce mai mare atât din zona instituțiilor publice, cât și din zona privată.

Investiții Valserv Parchet de peste 500 de mii de euro

În ultimii ani, în țările dezvoltate s-a demonstrat prin studii ale OMS-ului că aerul din interiorul unei încăperi este mai poluat de cinci până la opt ori decât aerul din exterior. Principalii factori care duc la poluarea aerului din spatii închise sunt pardoselile care conțin un grad ridicat de plastic, clor, solvent, metale grele, dar și mobilierul sau amenajările interioare pe bază de vopsele care conțin substanțe nocive.

„Acest studiu a însemnat pentru noi și partenerul nostru ter Hurne o nouă abordare a tot ceea ce înseamnă producția și distribuția pardoselilor hibride ca alternativă la toate produsele existente în piață. De exemplu, știați că în țările din vestul sau nordul Europei niciunei instituții publice, cu atât mai mult unei școli sau grădinițe, nu i se acordă aviz de funcționare dacă nu dovedește că toate materialele folosite în amenajările interioare sunt ecologice, prietenoase cu mediul și au emisii reduse”, mai spune Valentin Peia.

Valentin Peia (foto centru) și Mihai Șipot

În această direcție Varserv Parchet a investit peste 500 mii de euro pentru a achiziționa două spații comerciale în Sibiu și Timișoara. Acestea vor fi transformate în showroom-uri moderne cu un concept unic în România, în care se vor promova, în continuare, pardoselile hibride și parchetul stratificat Premium. Showroom-ul de la Timișoara, de pe Calea Torontalului va fi un adevărat HUB pentru arhitecți și designeri de interior ce va putea fi vizitat la orice oră, în orice zi.

„Avem la Cluj și acum suntem pregătiți să facem asta și în Sibiu și Timișoara, acolo unde am achiziționat două spații. Le vom transforma într-un HUB pentru designeri, arhitecți și chiar pentru clienții care nu au timp. Este ceva unic, noi fiind primii care implementăm acest tip de abordare și sunt mândru de asta. Pentru prima dată în Romania dacă cineva nu are timp în cursul zilei să ajungă în showroom-urile noastre sau este designer și clientul îi este foarte ocupat, îl putem ajuta să achiziționeze ce-și dorește oricând, la orice oră. Poate fi sera la ora 20.00 sau duminica. În baza unui cod QR el va putea intra în showroom, unde va exista o zonă de relaxare, cu minibar și va putea sta în intimitate să-și aleagă elementele de design. Nu va fi stresat și nimeni nu va pune presiune pe alegerile lui. Cel mai probabil vom implementa și un soft de inteligență artificială care să-i întâmpine pe clienți, dar nu va fi nimeni fizic acolo”, spune Valentin Peia. 

Echipa Valserv

Managerul Valserv spune că un cod QR vor avea și toate produsele și astfel clienții vor putea afla tot ce vor să știe despre produs. După ce alegerile vor fi făcute se va putea finaliza și procesul de achiziționare.

„Se va ușura foarte mult achiziționarea unui produs de design interior, care, de cele mai multe ori, ocupă timp din toate punctele de vedere. Încerc să investesc mai mult în zona de arhitecți, de designeri, pentru că ne sprijinim reciproc. Ei sunt motorul, ei sunt cei care pot aduce clienți pentru produsele noastre”, mai spune Valentin Peia.  

ARDI, un partener de încredere

În cadrul prezentărilor care au avut loc săptămâna trecută la Sibiu un rol important l-a avut și ARDI, prin vicepreședintele Valentin Oltean, unul dintre cei mai apreciați designeri interiori din România. El a fost printre primii specialiști care au rezonat cu produsele Valserv, fiind un promotor al pardoselilor hibride pe care le-a folosit în proiectele sale. Acesta este și motivul pentru care a fost numit ambasador de brand al noului concept de parchet hibrid Hywood by ter Hurne și Valserv România.

Valentin Oltean

„Am fost onorat să accept propunerea celor de la ter Hurne – Germania și Valserv – România de a fi ambasador de brand al acestui nou tip de parchet hibrid. Hywood este un produs Premium, inovativ, modern, natural, prietenos cu mediul și interiorul în care este montat. Le mulțumesc pentru încredere și oportunitatea de a reprezenta un brand și un produs cu aceleași valori în care și eu cred”, spune Valentin Oltean, designer interior și vicepreședinte ARDI Sibiu.

Următorul eveniment de genul celui de la Sibiu va avea loc la finalul lunii septembrie, la Timișoara, acolo unde se va inaugura și noul concept de HUB, urmând ca la invitația producătorului german ter Hurne să poată fi vizitată fabrica din Germania împreună cu designeri și arhitecți din Transilvania. Evenimentul va fi organizat de Valserv Parchet.

„Vom continua cu noutățile si cu veștile bune. Vom promova în continuare, inclusiv în mass-media, importanța de a avea pardoseli prietenoase cu mediul și sănătoase pentru toți cei care le folosesc. Vom aborda în amănunt beneficiile acestei noi generații de pardoseli care sunt și foarte ușor de întreținut, foarte rezistente la trafic și cu un impact vizual deosebit în amenajările interioare”, a încheiat, de data aceasta, Mihai Șipot, director vânzări România Valserv.

Prezentare Compania Fervini

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus