Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Casa Regelui Charles de la Viscri, deschisă oficial pentru turiști cu o expoziție de fotografie din Copșa Mică

Casa Regelui Charles de la Viscri, deschisă oficial pentru turiști cu o expoziție de fotografie din Copșa Mică

Expoziția ”The Darkness Within, Copșa Mică 1988 – 1995” deschide oficial pentru turiști ”The King’s House”, casa deținută de Regele Charles III la Viscri, în județul Brașov.

Expoziția este o explorare tulburătoare a impactului pe care industrializarea forțată o are asupra omului și a mediului înconjurător, prin lentilă fotografului britanic Barry Lewis, anunță organizatorii.

Casa din Viscri este deschisă publicului până la finalul lunii octombrie și găzduiește în continuare expoziția de carte și artă florală The Transylvania Florilegium, precum și expoziția permanentă „Prezervarea invelitorilor istorice”, realizată în parteneriat cu Asociația Monumentum și The King’s Foundation.

Citește și:

Imagini din Copșa Mică a anilor 90. Povestea a doi norvegieni care transmis lumii relatări din cel mai poluat oraș din Europa

”Peste 38,000 turiști români și străini au trecut pragul casei regelui în anul 2023. Vizitând casa din Viscri, redeschisă sezonul acesta sub numele ”The King’s House”, turiștii vor descoperi o gospodărie sasească simplă, tradițională. Magazinul de suveniruri aduce în prim plan o selecție de produse de la artiști și artizani locali”, se prezintă într-un comunicat de presă.

„Cea mai mare parte a profiturilor generate de casă se întorc direct în comunitate. Din acești bani, anul acesta vom acoperi o parte din costurile acțiunilor de curățenie a satului, de protejare de traficul auto sau de tipărire a hărților turistice. O mare parte din fonduri se duc către proiectele pentru copiii din Viscri: micii grădinari vor avea ocazia să călătorească în Anglia, pentru a vizită grădinile de acolo ale Majestății Sale, iar echipa de ciclism din sat va a avea o parte din cheltuielile de dotare și pregătire pentru competiții acoperite. Și nu în ultimul rând, în această primăvară s-au plantat pe străzile din Viscri peste 100 de puieți din soiuri tradiționale de peri, pentru a continuă această tradiție specifică satelor săsești. Ne bucurăm că Fundația Regelui se implică în continuare în sat și le mulțumim celor care calcă pragul casei din Viscri, pentru că fără ei aceste proiecte nu ar fi posibile”, spune Mihai Grigore, administrator The King’s House.

Sursa foto: The King’s House

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Lex_al

Acum 1 lună

Cat costa intrarea? Care sunt orele de vizitare? Mulțumesc anticipat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus