Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

Păcănelele, interzise în cele mai multe localități din județul Sibiu. „Această industrie face foarte mult rău României, oamenii mor din cauza asta”

Păcănelele, interzise în cele mai multe localități din județul Sibiu. „Această industrie face foarte mult rău României, oamenii mor din cauza asta”

Jocurile de noroc vor fi interzise în cele mai multe localități din județul Sibiu după ce proiectul de lege a fost adoptat marți în Parlament. Acesta prevede interzicerea jocurilor de noroc în localitățile care au sub 15.000 de locuitori.

Acestea vor continua să funcționeze în municipiul Sibiu (134.309), Mediaș (39.505), Cisnădie (22.277) și Șelimbăr (17.492), localități au peste 15.000 de locuitori, potrivit datelor din ultimul recensământ. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi "pentru", patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.

"Este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc către entităţi care nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat. Măsurile tehnice necesare pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui ONJN, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Până la adoptarea ordinului preşedintelui ONJN prevăzut de prezentul alineat, operatorii economici care deţin licenţa clasa II emisă de ONJN au obligaţia de a implementa orice măsuri tehnice disponibile pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat", mai menţionează proiectul citat de Agerpres

Se instituie, de asemenea, obligativitatea creării şi menţinerii la zi de către ONJN a unui registru public, accesibil online şi actualizat cel puţin o dată la fiecare 24 de ore, care va cuprinde operatorii licenţiaţi/autorizaţi pentru a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

"Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României. În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc", a declarat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres

El a menţionat că acesta este doar primul proiect pe acest subiect care va fi adoptat şi vor mai urma şi altele.

"Este o lege care închide toate păcănelele în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom trece pe repede înainte şi vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege. Această lege reglementează şi stipulează foarte clar că în 10 zile de la intrarea în vigoare nu se mai poate desfăşura acest tip de activitate în localităţile care au sub 15.000 de locuitori. Această industrie face foarte mult rău României, distruge destine, nenoroceşte familii, desparte familii, oamenii mor din cauza asta, din cauza lăcomiei unora care doresc să se îmbogăţească", a spus Simonis.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a menţionat că se duce o bătălie cu o industrie care are o piaţă de câteva miliarde de euro, care are cei mai buni avocaţi şi care are cei mai buni specialişti în a identifica anumite erori.

"Mai important decât să facem o lege rapid este să facem o lege bună. Ne-am asigurat că ceea ce facem astăzi este inatacabil şi de nespeculat de către cei care au foarte mulţi bani şi cu care ne luptăm noi astăzi, dar banii lor nu sunt bani curaţi, sunt bani pierduţi de oameni care îşi distrug destinele", a conchis Simonis. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Nexol

Acum 1 lună

Noroc ca "Simonis" Hidonis abonatul la fonduri europene le-a "interzis" azi,ca USR a facut doar figuratie atatea luni pe strazi,depunand proiecte de legi si alte chestii...M-am uitat azi la o sedinta a camerei deputatilor reunita,si doamne ce circ a facut excrocul...ca gen,le-a scos el ca finanteaza USR ul :))
Raspunde

Rob

Acum 1 lună

Într-adevăr, cele mai mari probleme cu jocurile de noroc sunt la sate și micile localități. Poate da și o statistică câte centre/cazinouri se vor închide din cauza acestei legi? Probabil zero din cele mari. Ca prin coincidență tot zero este și utilitatea acestei legi. Reclamă electorală.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus