Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Ședință extraordinară la Sibiu: primarul Fodor convoacă aleșii locali să o schimbe pe viceprimarul Bokor. Cu consilierul Lerner

Ședință extraordinară la Sibiu: primarul Fodor convoacă aleșii locali să o schimbe pe viceprimarul Bokor. Cu consilierul Lerner

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a convocat consilierii locali ai municipiului într-o ședință extraordinară la prânzul zilei de vineri: cele trei puncte de pe ordinea de zi vizează doar înlocuirea Corinei Bokor din funcția de viceprimar.

Ședința vine ca urmare a înscrierii Corinei Bokor în PSD în cursul săptămânii trecute, fapt care a atras demiterea acesteia din rândurile FDGR, formațiune care i-a retras sprijinul și pentru funcția de viceprimar pe care o ocupă de aproape zece ani.

Citește și ACTUALIZARE Sibiul are, de azi, viceprimar PSD. Corina Bokor: „Este o onoare pentru mine”. Paul Porr: „A vrut să își continue afacerile”

Pentru eliberarea din funcția de viceprimar a Corinei Bokor, care este primul punct al ședinței extraordinare, Fodor va trebui să convingă minim două treimi din cei 23 de consilieri sibieni (nouă reprezintă PNL, șapte – FDGR, patru – USR și trei - PSD).

În locul Corinei Bokor, reprezentanții FDGR au anunțat că îl vor propune pe Lerner Helmut, proiect aflat la punctul doi al ordinii de zi. Alegerea noului viceprimar se va face tot prin vot secret, numărul minim necesar de voturi fiind de jumătate plus unul.

Citește și Lerner Helmut este propunerea Forumului pentru înlocuirea Corinei Bokor din funcția de viceprimar al Sibiului

În fine, cel de-al treilea punct al ordinii de zi de vineri este desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului Sibiului (în situațiile de imposibilitate de exercitare a mandatului sau în caz de suspendare din funcție, cum s-a întâmplat cu Astrid Fodor în 2020). Până acum, viceprimarul desemnat era Corina Bokor.

Citește și Cu ochii-n calendar și „cu eleganță”, discuțiile despre noul viceprimar al Sibiului încep de vineri și depind de PNL. „Să fie tot de la FDGR”. Ce spun celelalte partide

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Acum sa vedem cum voteaza sclavii lui Iohannis de la PNL ca parca sunt in coalitie cu PSD unde e acum Bokor. Nu de alta dar la alegerile din iunie sar putea ca si Forumul si PNL sa ramana fara viceprimari. Ce ziceti de 2 viceprimari unul de la PSD si unul de la AUR. Cu primar Astrid Cora Fodor fain nu ?
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

N-are nici o importanta "de unde sunt de pamant" din punct de vedere politic. Tot aparatul functionaresc din primarie va ramane; la fel si reteaua de pile, cunostiinte, relatii, neamuri... Mai devreme sau mai tarziu oricine se da pe ...brazda N-are nici un sens sa fim naivi
Raspunde

Valy

Acum 1 lună

Hoție pe fata oameni buni iesiti la vot în iunie ca acești (Sasi) vrea stăpânire pe Sibiu sunt o mana de oameni Grija mare și ***

*** Comentariul a fost moderat din cauza că nu are nicio legătură cu subiectul.

Raspunde

Cris78

Acum 1 lună

Mult succes doamna Bokor! Bine ca v ati indepartat de aceste *** din FDGR…Inghetata este cea mai mica problema, chiar irelevanta, doar incuiatii si frustratii au de comentat. Tot RESPECTUL PT DOAMNA VICEPRIMAR BOKOR!

*** Comentariul a fost moderat din cauza limbajului licențios

Raspunde

Pintilie

Acum 1 lună

Tot PNL-ul Sibiu joacă după cum cântă Johannisș Bibu încă nu a aflat, poate-i spune și lui cineva. Mizeria din PNL-PSD Sibiu va propulsa cel mai probabil USR-ul și AUR.
Raspunde

Ronin47

Acum 1 lună

Odată pentru totdeauna trebuie sa se termine cu mafia asta nemernică din FDGR din Sibiu! Ajunge cat i ați prostit pe sibieni cu făcătura voastră de facțiune nazistă! De ce nu spuneți adevărul oamenilor despre acest FDGR? Este o facțiune a fostului Partid Nazist a lui Hitler din 1933,SI scos în afara legii,prin decret Regal de Regele Mihai I SI , după anii de zile SI de către N.Ceausescu! SI reînființat ilegal, împotriva Constituției României,de către Iohannis SI 2 judecătoare, cercetate de SIIJ!!! Această caracatița FDGR trebuie să se termine odată SI odată! Au capusat tot în Sibiu! Ce treabă are PSD sau alți cu mizeria FDGR ista? In sfârșit o femeie cu coloană care a avut demnitate SI a plecat din cloaca mizerabilă FDGR ista! Toate retrocedările de averii,SI patrimoniu al celor de la FDGR sunt de când erau la putere ,sub ocupație germana! SI SI au luat proprietăți imobiliare înapoi când era Johannis primar! Abuziv!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

HBomb

Acum 1 lună

Du-te, bre, și ia-ți medicamentele ... Nu mai citi presa, că îți cauzează.
Raspunde

Un român

Acum 1 lună

Dacă Bokor nu ar fi stat atâta amar de vreme în FDGR, care este succesorul Grupului Etnic German, care a fost organizația naziștilor-germani din România, ar fi meritat felicitată că a plecat din FDGR, în orice alt partid intra. Așa nu, că e probabil numai oportunism și/sau secureală. E totuși interesant cum în FDGR sunt mai multe nume ungurești decât săsăști. Români or fi în FDGR, sau e strict pe criterii etnice, (fără români, că unguri îs) ca pe vremea Grupului Etnic German în timpul războiului mondial? Cred că de fapt este un Forum al antiromânilor din Sibiu, FDGR-UL ăsta. Deși Turcan-Kgb-Stolojan și Câmpean-Secu-Aerport-falimentar de 50 mil euro, sunt tot la fel de antiromâne. Turcan are studii la Moscova, după '90 și chiar dacă o fost ministrul Educației și Viceprim-ministru, printre multe alte ministere, nu o fost capabilă să facă o Școală sau să repare Tribunalul într-un oraș că Sibiul! O adus în schimb mafia rusă de la SOMA în Sibiu, la care le-o dat monopol la gunoaie, Sibiul fiind până atunci un model de colectare selectivă și eficiență cu mai multe firme publice și private concurente. Acum o mută agentul Stolojan la Bruxelles, să saboteze și acolo în favoarea rușilor. Câmpean e așa simpluță încât are afiș electoral în care se laudă cu tunul de la aeroport lângă aeroport! Fodor o făcut pistă de biciclete la preț de autostradă! Sunt curios dacă o să se laude în campanie cu tunul de la Cibin. Și stadion de 50 de mil de euro, că de! Toate astea în timp ce un oraș productiv ca Sibiul nu are Școli, de învață copiii în schimburi, nu are Justiție care să se desfășoare într-un spațiu adecvat deși clădirea există, nu are un spital calumea organizat ca-n mileniul trei, deși oamenii plătesc din greu taxe pentru sănătate! Ar trebui să vă fie rușine să mai apăreți in public! Nicicum nu ar trebui să mai aveți tupeul să cereți votul după toate potlogăriile pe care le-ați făcut și le faceți! Niște prăpădite!

Raspunde

Steve

Acum 1 lună

Fdgr vrea sa o schimbe pe Bokor. Sper ca in 9 iunie sa fie schimbat si actualul primar. Sibieni iesiti la VOT.

Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Se adevereste vorba comunistilor ,,daca-i ordin, cu placere".

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus