Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Aeroportul Sibiu: autobuzele nu au loc să iasă din parcare. Eroarea e în curs de rezolvare, în timp ce pasagerii-pietoni sunt plimbați în continuare jumătate de km

Aeroportul Sibiu: autobuzele nu au loc să iasă din parcare. Eroarea e în curs de rezolvare, în timp ce pasagerii-pietoni sunt plimbați în continuare jumătate de km

În timp ce conducerea Aeroportului amână să răspundă despre care sunt motivele pentru care pasagerii sunt obligați la un ocol de 550 de metri pentru a ajunge în stația de autobuz, în aceeași parcare au fost demarate mici lucrări de rectificare: autocarele nu au loc să iasă printre noile bariere.

Faptul că noul sistem de acces în parcarea Aeroportului internațional Sibiu încurcă autobuzele a fost descoperit zilele trecute. Atunci un autocar intrat în parcare a fost nevoit să iasă pe una din porțile nedestinate traficului public: autocarul nu avea loc să pătrundă printre barierele amplasate la ieșirea din parcarea aerogării.

Nimeni nu s-a gândit: barierele de la ieșirea din parcarea aeroportului au fost amplasate pe benzi atât de înguste, încât autocarele nu au loc să iasă

Turnul Sfatului a solicitat acum două zile detalii pe acest subiect, dar până la ora publicării acestui material nu au fost transmise. Neoficial, însă, Turnul Sfatului a aflat că situația autocarului blocat a ajuns și cunoștința conducerii Consiliului Județean Sibiu (în subordinea căruia funcționează Aeroportul). Iar reprezentanții conducerii au cerut „de urgență” remedierea acestei disfuncționalități. Drept urmare, în cursul zilei de ieri, echipe de muncitori au intervenit la modificarea uneia dintre ieșirile din parcare: în sensul că bordura exterioară a fost mutată un metru mai în exterior, astfel încât să fie spațiu suficient și pentru autovehicule de dimensiuni mai mari.

Rezolvarea situație barierelor nu este una complicată, fiind în curs de rezolvare

Pasagerii – pietoni, plimbați în continuare

A trecut mai bine de o lună de când aceeași conducere a Aeroportul internațional Sibiu a fost solicitată să răspundă despre o altă situație, reclamată de această dată de către călători: la finalul proiectului de modernizare în care au fost investite 64 de milioane de euro, ruta amenajată pentru pasagerii care vor să utilizeze mijloacele de deplasare în comun (autobuzele Tursib) a fost modificată. De aproximativ două luni, pasagerii care vor să ajungă în stația Tursib nu mai pot traversa relativ perpendicular parcarea, poarta dinspre stradă fiind înlocuită cu un gard.

După cum a scris Turnul Sfatului în urmă cu mai bine de o lună, noul traseu este unul care stârnește nemulțumiri în rândul pasagerilor aeroportului sibian.

Citește și Noul Aeroport Sibiu: pasagerii sunt obligați să ocolească sute de metri pe jos, pentru a ieși din parcare sau în stația Tursib. „Foarte prost. Nu mai venim!”

Noul traseu urmează un trotuar cu pișcoturi amenajat pe partea stângă a ieșirii auto din parcare, continuat cu o trecere de pietoni în marginea sensului giratoriu cu str. Salzburg (vizavi de reprezentanța BMW) și cu trotuarul de pe marginea străzii Alba Iulia, până în stația aflată vizavi de terminal.

Traseul de urmat către mijloacele de transport în comun nu este, deocamdată, satisfăcător pentru călători

Această situație se suprapune și peste cea a unei precare semnalizări a traseului care trebuie urmat către stația de autobuz.

Citește și Aeroportul Sibiu: cum cinci scanere contestate ca fiind „cu dedicație” dau peste cap investiția de 64 de milioane de euro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Kukuruku

Acum 1 lună

Mda, votati cu Daniela, a stricat aeroportul ("airport"-ul, ca nu puteau sa scrie pe romaneste, de parca cuvantul romanesc e super diferit si nu-l inteleg strainii) pe care i l-au lasat conducerile mai competente ale CJ din trecut
Raspunde

Newman

Acum 1 lună

Proiectantul si beneficiarul care a facut recepria sa plateasca si sa plece di acel servici!
Raspunde

Hans

Acum 1 lună

Nu înțeleg ce rost are gardul de la stradă, in afara de Cluj si Sibiu nu am văzut în alt aeroport asa ceva, nici macar la Otopeni. Practic înconjoară clădirea terminalului, dar de ce? Dați gardul jos su ați rezolvat problema, nu e pistă acolo, e doar o parcare
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Cred ca e timpul sa luam personal mizeriile astea si sa votam sa-si caute alt serviciu. Cred ca chiar vor sa ne sicaneze, ca e rautate, nu incompetenta. Nu e paranoia cand e pe bune... Si mai au si tupeul sa-si arate fetzele pe o multime de panouri si in corturile alea care ocupa zeci de trotuare. Daca e legal nu inseamna ca e de bun simț.
Raspunde

Cornel

Acum 1 lună

Eu cred ca gardul din jurul parcarii e doar o dedicatie pentru firmele de casa pentru a umfla nota de plata si incasarea celor 10% comision sau spaga mai pe romaneste. Nu am vazut inca nicaieri ca parcarea unui aeroport sa fie ingradita.
Raspunde

Cornel

Acum 1 lună

Ma gindesc cit de slab profesional pot fi cei care au gindit trotuarul de peste 500 m pentru a ajunge in statia de autobuz din fata aeroportului. Am ramas surprins si socat sa constat ca pentru a ajunge in statia de autobuz trebuie sa o iau la picior pe strada fara trotuare pe unde iasa masinile din parcare si o buna bucata prin noroi pe linga gardul prostimii. Asta daca nu vreau sa fac un ocol si mai mare si sa pierd si autobuzul dupa care simbata sau duminica trebuie asteptat cite o ora. Au si pus un afis in aeroport pe usa care pune in vedere pasagerilor sa foloseasca trouarul prostilor pentru a iesi din aeroport. Ma gindesc acum ca vor cere TurSib sa mute statia de autobuz inainte de giratoriu sau desfiintarea ei.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Parca-i iesirea din vama Nadlag:3 benzi!Heathrow de Marginime:intra cine vrea,iese cine poate!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 1 lună

Ai ce ai cu mărginenii. Mărginimea-i la margine, aeroportu-i în centru.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Am spus-o cu simpatie,chiar n-am nimic cu marginenii;la urma-urmei ma trag din Gura Raului...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Romania lucrului bine facut.
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Ați putea face o cerere de informații publice ca să aflați numele proiectanților și verificatorilor care și-au pus Ștampila pe proiectul de acces rutier și pietonal.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Sandru, Veseli, Iohannis, Racovita, etc, pot confirma ca stampilele le primesc de la mafia statala pentru a stampila falsuri pe raspunderea statului.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Parca ne spuneti ceva nou despre specialistii din CJ.
Raspunde

Adilasibii

Acum 1 lună

Niste prosti!!!! Sibiul este un oras plin de turisti!!! Nu sau gandit ca vine un autocar de la Deva de ex, si pe unde intra??? Niste prosti!!!
Raspunde

Patronu

Acum 1 lună

Când ii trimite doamna Daniela la targuri de turism au grija doar sa cheltuie banii județului la petreceri nocturne. Nu ar arunca un ochi la infrastructura de acolo.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 lună

Caracal ?
Raspunde

Bravo cimpean, bravo capitala europeana cu sarma ghimpată!

Acum 1 lună

Statul militienesc vrea ca toate oile sa intre in strunga pe o poartă, unde probabil au amplasate cele mai sofisticate camere cu identificare faciala. Astfel rezultă gardul ca in țările de mana a 4-a.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Umberto Peco

Acum 1 lună

Da, dragi biciclisti frumosi si inteligenti de la celebra redactie locala, stim, votam FDGR sau USR! In general, o sa facem ceea ce ne suge-rati, cu pretioasele opinii ale dumneavoastra!

Raspunde

Alambistul

Acum 1 lună

Pai cam asta le este intentia dar ce sa vezi, uneori iasa alteori nu :)))). Suge-stia ta facuta catre ei este foarte oportuna :)))!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Stai calm, pe mine ma face sa votez AUR
Raspunde

Mopri

Acum 1 lună

Caz concret. Aterizat la aeroportul Sibiu în martie. Parcurs distanta cu bagaj de 20 kg pe jos pănă în stația de autobuz.Noroc că sunt relativ apt dpdv fizic.Asta ar trebui să fie o probă de aptitudini fizice la angajare in cadrul Aeroportului.In felul ăsta poate le,ar păsa mai mult celor responsabili. Oricum, toti oficialii la inaugurare ar trebui supuși testului mersului pe jos statie autobuz- intrare aeroport. Fără excepții! În iulie o să zbor iarăși din Sibiu.Sunt curios dacă se rezolva ceva pănă atunci.Tot cu 20 kg bagaj.
Raspunde

Marko

Acum 1 lună

Acum și tu... Mai nou se poartă un rucsac, trei tricouri de schimb, patru chiloți și 3 perechi de sosete și gata -))) Nu se mai poartă valiza cu suveniruri pentru neamuri Știi tu... Backpack your life :)))
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 1 lună

Da' un' te grăbești așa? Auzi, să fie gata în iulie! E nevoie de un studiu de pre-fezabilitate a disfuncționalității. Apoi de un studiu de fezabilitate disfuncționalității. Aici vor înțelege că o disfuncționalitate nu poate fi fezabilă. Se va trece la un studiu de pre-fezabilitate a remedierii, apoi, pe baza concluziilor, la studiul de fezabilitate a remedierii. Unde totul se va opri! (ca în cântecele Adei Milea)
Raspunde

Recenzoru'

Acum 1 lună

@Marko-Se poarta escale la SB,mini-rochitza pana si la amvon,avion privat de lux cu dulap si pat de dormit..ce trebuie bagaje,complicatii,truse de igiena personala.Cardul(de debit)si gata!Pt amarati???Cara mai bagajul in circa,cine te pune sa aduci surprize pt toti acasa???
Raspunde

Mopri

Acum 1 lună

Am prins oferta cu 10 euro geanta de 20 kg (in mod normal 25-30 euro), am luat și m,am bucurat,apoi cănd am ajuns la Sibiu mi,a trecut bucuria
Raspunde

Florian

Acum 1 lună

Sâmbătă am zburat de la Sibiu spre UK. Ne-au băgat ca pe vite într-o sală de așteptare fără acces la duty-free. Doar o toaleta și un tonomat ce era aproape gol la 6 dimineața. Asta cum se va remedia?
Raspunde

Văsălie Noroi

Acum 1 lună

Pai daca la conducere se afla ciobani cu studii din marginime e si normal sa duca oamenii ca pe oi pentru ca asta este nivelul celor de la butoane !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus