Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Protecția Consumatorului a amendat cu 30.000 de lei un supermarket din Sibiu, în urma unor reclamații

Protecția Consumatorului a amendat cu 30.000 de lei un supermarket din Sibiu, în urma unor reclamații

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu a efectuat un control la supermarketul Senic Com SRL din Sibiu, după ce instituția a primit sesizări din partea clienților.

În urma controlului inspectorii Protecția Consumatorului au găsit produse cosmetice  ce ar conține o substanță interzisă, dar și neclarități legate de sistemul de garanție și returnare Returo.

”Neregulile constatate au fost următoarele: comercializarea unor produse cosmetice, care  conform listei de ingredientelor conține BMHCA (Butylphenyl Methylpropional) substanță interzisă în produsele cosmetice și care au fost notificate în sistemul rapid de alertă europeană Rapex, neindicarea valorii garanției  SGR distinct de prețul produsului”, au informat joi dimineață oficialii Protecției Consumatorului Sibiu.

 În urma abaterilor constatate, comisarii au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 1 amendă contravențională, în valoare de 30.000 lei
  • 1 avertisment
  • retragerea de pe piață a produselor periculoase, în valoare de circa 9.000 lei
  • sigilarea unor produse neconforme

Controale similare au fost efectuate și la supermarketul cu același nume din Brașov, acolo fiind descoperite mai multe nereguli.

Lanțul de supermarketuri Senic Gross & Market a deschis primul magazin din Sibiu toamna trecută, pe Șoseaua Alba Iulia, nr. 77 A, lângă Metro.

Înființat în anul 1994, Senic Gross & Market reprezintă o companie cu capital 100 % românesc ce are că principal obiect de activitate distribuţia produselor alimentare. Firma se bazează atât pe produse marcă proprie, precum dulciuri, chips, băuturi răcoritoare, articole de îngrijire personală, cât și branduri cunoscute în România. În total retailerul oferă peste 6.000 de articole.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Santzland

Acum 1 lună

Dacă capitalul este 100 % românesc la mai mare , este liber la amenzi , nu carecumva sa spargă piață , se poate întra în forță cu amenzile și se poate sarii peste avertismente
Raspunde

Antiprostie

Acum 1 lună

Iar hipermarketurile din Sibiu sunt atât de murdare pe podea, uneori, încât ți se lipesc pantofii de podea. Sau in zona de cântare la legume sunt murdare... acolo nu se poate un control serios ???
Raspunde

Nutu Camataru

Acum 1 lună

Anpc... nu a dat Senic cotizatia anuala si s-au sesizat, au mers peste ei, i-au spart. Anpc... auzi tu... interesele consumatorilor, manjiti pe toate partile cu spaga, tocmai acolo s-au dus unde preturile sunt cu pana la 50% mai mici, compartativ cu kaufland/ lidl la unele produse.
Raspunde

AndreiM

Acum 1 lună

Toate firmele Romanesti care faca concurenta multinationalelor straine sunt luate in vizor de organismele statului esuat si sunt distruse rand pe rand. Satatul asta esuat, este cel mai mare dusman al romanilor. Rolul statului esuat dat de stapanii sai din afara, este sa ii apere pe straini de romani. Clasa asta politica tradatoare ar trebui pusa la zid. Pe vremea lui Tepes ar fi ranjit cu totii din varfuri de pari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus