Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Aproape un milion de lei vor primi proprietarii afectați de exproprierile pentru proiectul de modernizare a străzii Triajului

Aproape un milion de lei vor primi proprietarii afectați de exproprierile pentru proiectul de modernizare a străzii Triajului

Aproape un milion de lei este valoarea exproprierilor pentru modernizarea străzii Triajului, pe care Primăria le va propune Consiliului local spre aprobare.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului în cadrul ședinței ordinare de săptămâna viitoare. Proiectul prevede modificarea și completarea unei hotărâri de anul trecut, legată de proiectul de modernizare a străzii Triajului. Acest demers include exproprierile pentru lucrările de utilitate publică, având ca scop îmbunătățirea infrastructurii locale.

Documentul prevede actualizarea coridorului de expropriere și a listei proprietăților afectate. Aceste schimbări permit începerea procedurilor de expropriere a unor suprafețe totalizând 12.921 mp, destinate extinderii și reabilitării respectivei străzi, argumentează autoritățile.

De asemenea, în raportul de specialitate al proiectului se menționează că proprietarii afectați vor fi despăgubiți cu o valoare unitară de 427,68 lei per metru pătrat, valoarea fiind determinată de către firma CMB Smart Eval SRL. În total, e vorba de o sumă de 962.707 lei pentru opt parcele afectate, cu o suprafață totală expropriată de 2.251 mp.

Suprafețele aparțin unor persoane fizice, societății Construcții SA, precum și statului român prin compania de căi ferate și uzina de plastic Sibiu. Totodată, o suprafață de peste 10.600 mp expropriată aparține domeniului public al municipiului Sibiu.

Citește și: O sibiancă s-a ales cu dosar penal după ce a parcat la ea în curte: în mijlocul străzii Triajului. „Am crezut că e o glumă!”

Citește și: Ce spune Primăria în cazul femeii cu dosar penal pentru că „a parcat în curte”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Ftjfg

Acum 1 lună

care este utilitatea acestui drum si de ce se dau atatia bani ca despagubiri in conditiile in care in alte parti ale orasului primaria obliga oamenii care vor sa construiasca sa cedeze ei GRATIS teren pentru strazi? de ce nu aplica acelasi rationament si masura si in acest caz? unii sunt favorizati si altii nu? cine va umbla atat de mult pe aceasta strada ca sa justifice banii de expropiere? daca este pentru rezidenti atunci sa zica mersi ca le dau banii.... daca va uitati atenti la 2 persoane li se dau peste 100000 euro pentru putin peste 1000 mp de teren adica 120 euro pe mp care este un pret pentru teren de constructii nu de strada...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus