Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria propune exproprierea a 66 de proprietăți pentru modernizarea a două străzi

Primăria propune exproprierea a 66 de proprietăți pentru modernizarea a două străzi

Pentru modernizarea străzilor Triajului și Salcâmilor din municipiul Sibiu, executivul local propune consilierilor să aprobe declanșarea procedurilor de expropriere.

Cu o lungime de 1,12 km, strada Triajului (foto principală) are, în prezent, o lățime cuprinsă între 4,5 și 6,5 metri, insuficientă pentru asigurarea unei circulații decente în cele două sensuri. Strada acoperită fie cu beton, fie cu asfalt, fie cu piatră spartă pe alocuri, are nevoie de investiții estimate la 6,3 milioane de lei, cu tot cu TVA, potrivit studiului de fezabilitate întocmit în acest sens.

Documentația indică, însă, și necesitatea realizării de exproprieri, pentru a asigura suprafețele necesare carosabilului, trotuarelor și pentru spații verzi. Iar pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a coridorului de expropriere, Primăria Sibiu a inițiat un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali în ședința de miercuri, programată la ora 14:00. 11 proprietăți ar urma să fie afectate de exproprierile pentru modernizarea străzii Triajului: cinci proprietăți aparțin acelorași patru persoane fizice, câte una – societății Construcții SA, Statului Român și, respectiv, Companiei naționale de căi ferate, iar restul de trei – municipiului Sibiu. Terenurile care urmează să fie expropriate au adresa fie pe strada Triajului, fie pe strada Dorobanților.

Documentația supusă votului nu face referire nici la suprafețele care urmează să fie expropriate și nici sumele propuse drept despăgubiri.

Sursa: proiect de hotărâre elaborat de Primăria Sibiu

55 de proprietăți din Gușterița

Mult mai mulți sibieni sunt vizați de exproprierile pentru strada Salcâmilor, din cartierul Gușterița. Și în acest caz a fost elaborat un proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului în ședința de miercuri.

Strada cu o lungime de 2,1 km are nevoie de investiții estimate la 11 milioane de lei, cu tot cu TVA, conform indicatorilor adoptați la începutul acestui an. „Având în vedere faptul că obiectivul de investiţii afectează şi imobile-terenuri proprietate privată/publică, prin extinderea acestuia pe terenurile respective (...) este necesar ca, pe lângă indicatorii tehnico - economici ai investiţiei , Consiliul Local al municipiului Sibiu, să aprobe amplasamentul lucrărilor, coridorul de expropriere, lista proprietarilor de imobile afectate de acesta, declanşarea procedurii de expropriere, precum şi sursa de finanţare”, se arată în proiectul de hotărâre.

La fel ca și în cazul proiectului referitor la strada Triajului, nu sunt date publicității date despre suprafețele care vor fi expropriate sau propunerile de despăgubiri. 

Anexa proiectului enumeră 55 de proprietăți care urmează să fie afectate. Dintre 15 sunt în intravilan. 37 de proprietăți aparțin unor persoane fizice, alte trei – Agenției de administrare a domeniilor statului, iar 14 – municipiului Sibiu.

Citește și Peste 1.000 de proprietăți vor fi expropriate pentru drumul care va lega Păltinișul de Țara Oltului. 11 hectare, în total

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cosmin

Acum 10 luni

Și când or să înceapă lucrările de modernizare ? Sau totul se va bloca deîndată ce vor oferi 2 Ron/mp și proprietarii se vor adresa instanței ... Sper sa nu fie cazul :-)
Raspunde

Asdf

Acum 10 luni

da o poza mai actuala nu s-a gasit ca in poza principala nici sensul giratoriu spre Broscarie nu apare si este acolo facut de multi ani...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus