Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Promovarea mersului cu bicicleta, a voluntariatului sau a curățeniei: proiectele finanțate de Primărie pe Agenda Comunității 2024

Promovarea mersului cu bicicleta, a voluntariatului sau a curățeniei: proiectele finanțate de Primărie pe Agenda Comunității 2024

Primăria Sibiu a declarat eligibile pentru finanțare din bugetul local 14 proiecte din 15 depuse în cadrul programului Agenda Comunității. Suma finală pe care municipalitatea o propune spre alocare este jumătate din suma cerută de asociațiile solicitante.

Proiectele înscrise pe Agenda Comunității sunt cele care, conform ghidului, trebuie să se concentreze pe dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului. În cadrul ședinței ordinare din această lună, Consiliul local va vota propunerea Primăriei, în urma evaluării proiectelor.

Astfel, Agenda Comunității 2024 include 14 proiecte. Printre acestea se numără proiecte precum „Duminica florilor de mac” al Asociației ACT Sibiu, care a primit un punctaj de 65 și o finanțare de 3.000 de lei, solicitând inițial 30.000 de lei, sau „Artă și empatie: Expoziție a cazurilor sociale și răspunsul comunității" susținut de Fundația Comunitară Sibiu, care a primit 80 de puncte și o finanțare de 20.000 de lei.

Cei mai mulți bani vor primi asociațiile Dorință, Ajutor, Recuperare, D.A.R. pentru copii și tineri cu dizabilități Sibiu și Urban Bike Revolution – câte 25.000 lei. În primul caz este vorba despre proiectul „Altfel de terapii în DAR pentru copii speciali, ediția a IX-a”, iar în al doilea – „Cibin Bike Day”.

Câte 20.000 de lei vor mai fi alocate pentru proiectele „Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri” și „Ne jucăm și curățăm”, ambele aflate la ediția a V-a și depuse de Asociația de Bun Gust, dar și pentru „Academia de voluntari" al Asociației Positive Life.

În total, primăria propune alocarea a 227.000 lei pentru cele 14 proiecte dintr-un total de 448.000 lei solicitați de ONG-uri.

Proiectul de hotărâre și lista proiectelor de peAgenda Comunității 2024 pot fi consultate aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 661

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus