Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
11°C

Vânătoarea de vulpi. Primăria încheie un contract cu o asociație din Șelimbăr pentru a prinde animalele sălbatice care intră în oraș

Vânătoarea de vulpi. Primăria încheie un contract cu o asociație din Șelimbăr pentru a prinde animalele sălbatice care intră în oraș

Primăria Sibiu intenționează să colaboreze cu Asociația de Vânătoare Hubertus Șelimbăr pentru a prinde vulpile care se apropie de oraș. Decizia este legată de apariția în ultimul tip a mai multor vulpi pe străzile din SIbiu, semnalate și de sibieni. 

Contractul prevede capturarea animalelor sălbatice, într-un mod regulamentat, pentru a minimiza impactul acestora asupra comunității locale. Acest demers are în vedere atât menținerea siguranței și sănătății publice, cât și respectarea legislației în vigoare privind protecția și conservarea faunei. În acest sens, primăria a prezentat consilierilor locali un proiect de hotărâre pentru aprobarea conținutului contractului, ce urmează să fie supus votului la ședința ordinară de săptămâna viitoare. 

„Având în vedere faptul că în ultima perioadă de timp au fost semnalate mai multe cazuri de prezență în intravilanul Municipiului Sibiu a exemplarelor de speciile cinegetice admise la vânătoare pe tot parcursul anului - vulpi (conform anexei nr. I din Legea nr 407 /2006), se impune încheierea unui contract de prestări servicii cu gestionarul fondului cinegetic de pe raza UAT Sibiu, în vederea recoltării - relocării acestor exemplare, prinderea animalelor făcându-se cu cuşti autorizate conform prevederilor legale în vigoare”, se menționează în raportu lde specialitate întocmit la proiectul de hotărâre.

Municipalitatea ar urma să achite 18.000 de lei fără TVA asociației de vânătoare din Șelimbăr pentru serviciile prestate timp de un an.

La începutul acestui an, o vulpe a fost surprinsă într-o zonă cu blocuri, iar luna trecută un cititor al Turnul Sfatului a filmat o vulpe scotocind prin gunoaie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

L

Acum 1 săptămână

Vanatoare de politicieni. Si eu as incheia un contract cu un ONG pentru a stopa politicienii mincinosi si bolsevici care intra in oras pentru probaganda electorala ieftina (aviz PSD-PNL).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Venator

Acum 1 săptămână

Îs curios cum arată contractul pentru pieile vulpilor de la tomberoanele din Hermanșat? :-))) De fapt, administrația publică locală pasează vulpile potențial turbate la cei care au dovedit deja că nu le pot ține în afara orașului. Fac asta ca să nu fie cumva răspunzători la prima vulpe turbată care o să umble prin oraș și o să facă valuri în presă. La alegeri o vulpe de asta turbată ar da rău. Iar ăia de la Hubertus, niște șnapani-șmenari, nicidecum vânători - ca toți criptosecuriștii care și-au luat cu japca fonduri de vânătoare - au cerut niște bani pentru clupse. :-))) Ce jalnic! Tragicomedie vânătorească. Acuma vulpile nu mai calcă în Hermanșat de spaima că le ia urma Sisoe, adicăăă... Hubertus și le pune pielea-n băț! :-))) PS. Fac și o sugestie administrației publice locale, că tot sunteți în etapa de betonare a ultimelor zone naturale ale hermanștatului. Pe multe milioane de euro betonați acum Cibinul, care era ultima arteră verde a Sibiului. 11 milioane de euro o fost numai pista de biciclete... cât aceași lungime de autostradă! Deci puteți, dacă vreți. Cibinul are două maluri, deci ... Sugestia este că poate reușiți să înconjurați orașul cu un zid de beton Cona sau alții agreați, înalt de 3-4-5 m, cu 1 m în pământ, eventual cu șanț cu apă săpat de ăia cu balastierele/gunoaiele de la Cristian, să stea naibii vulpile afară! Hermanștatul ar reveni la vechea glorie, a orașelor fortificate medievale. :-))) (cripto-secu-medievale, ar fi mai corect ) Deja avem un burgmaistăr... am pune pază vânătorească cu copoi la intrări... am face și un bâlci al vânătorilor, între iarmarocul de la târgul porcilor din octombrie și bazarul de Crăciun din noiembrie, ne-am uita dacă fac și la Craiova... și ce fain ar putea să fie! :-)))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 săptămână

Armata are in fisa postului apararea sefului NATO de atacul vulpilor, nu primaria.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus