Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Veverițele din Sibiu au ajuns la ProTV: Vin să culeagă nuci direct din palmă, după ce administrația locală a decis să intervină cât mai puțin în parcuri

Veverițele din Sibiu au ajuns la ProTV: Vin să culeagă nuci direct din palmă, după ce administrația locală a decis să intervină cât mai puțin în parcuri

Veverițele din Parcul Sub Arini au făcut în această săptămână deliciul știrilor de la postul de televiziune ProTV. „Descoperire încântătoare în Sibiu. Oamenii se adună în parcuri să le vadă” este titlul unui reportaj despre aceste vietăți.

Jurnaliștii observă că veverițele din parcul din Sibiu „sunt curioase și îndraznețe” și „vin să culeagă nuci direct din palmă”. Autorii reportajului fac o legătură a acestui lucru cu faptul că „oamenii le protejează”, iar „administrația locală a decis să intervină cât mai puțin în parcuri cu lucrări de amenajare ori insecticide”. În plus, este menționat faptul că cei de la primărie au instituit reguli privind animalele de companie - nu pot fi lăsate libere, oriunde, în parcurile din oraș fiind interzisă plimbarea câinilor fără lesă.

Jurnaliștii de la ProTV concluzionează că „la acest capitol, parcurile din Sibiu se aseamănă acum cu cele din Londra, Viena sau Amsterdam”.

Despre înmulțirea veverițelor se bucură și cei mici, mai observă autorii reportajului. „Cum aud ciocănitul nucilor, coboară din copaci printre oameni. Copiii se bucură de întâlnirea cu veverițele, iar grădinițele îi scot adesea la plimbare, să observe simpaticele vietăți”.

În materialul video este prezentată și opinia unui ecolog: „Trebuie să o lăsăm la o anumită distanță și aici vorbesc de semințe, ghindă, de nuci, lăsate la distanță, și apoi ne îndepărtăm și ne bucurăm observând aceste animale cum culeg”.

Urmăriți reportajul video mai jos:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus