Luni,
27.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Opt spectacole sold out la FITS, la trei zile de la punerea în vânzare a biletelor. Chiriac: „În primele două ore s-a vândut mai mult de jumătate din numărul biletelor de anul trecut”

Opt spectacole sold out la FITS, la trei zile de la punerea în vânzare a biletelor. Chiriac: „În primele două ore s-a vândut mai mult de jumătate din numărul biletelor de anul trecut”

Opt spectacole cu 14 reprezentații sunt în acest moment sold-out, anunță organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Este un moment istoric pentru FITS! În primele două ore s-a vândut mai mult de jumătate din numărul biletelor de anul trecut. E incredibil! Am primit telefoane de la oameni care au cumpărat bilete la spectacolul lui John Malkovich cadou de Paște pentru familie. Ne bucurăm că oamenii aleg să aducă emoție în casele lor prin intermediul Festivalului!

Este, de fapt, ceea ce ne-am dorit încă de la prima ediție, acum 31 de ani: să facem totul cu bucurie pentru publicul FITS, care ne este prieten pe viață.”  – a declarat Constantin Chiriac, președintele FITS.

Citește și: FITS, între război și prietenie. Constantin Chiriac: Marea cultură rusă nu ai cum să o neglijezi. În clipa în care s-a ajuns la chestii aberante, de a interzice Cehov sau Șostakovici, este o aberație

Spectacolele sold-out după primul weekend sunt: LA CÂȚIVA OAMENI DISTANȚĂ DE TINE - spectacolul semnat de Radu Afrim, o coproducție TNB — Centrul Cultural „George Coșbuc" Bistrița (23 iunie), BALENA - spectacolul lui Andrei Huțuleac de la Teatrul Metropolis (ambele reprezentații, de pe 29 și 30 iunie), CALIGULA - spectacolul semnat de regizorul ucrainean Ivan Uryvski (două reprezentații, pe 25 și 26 iunie), FREAMĂTUL SUFLETULUI - spectacolul în care joacă actrița franceză Isabelle Adjani (26 iunie), CAFÉ BONHEUR - spectacol scris și regizat de Matei Vișniec în Portugalia (ambele reprezentații de pe 28 iunie), ERA SOLSTIȚIUL DE VARĂ... ULTIMUL VIS AL UMANITĂȚII - spectacolul semnat de regizorul japonez Kazuyoshi Kushida (22 iunie), cele trei reprezentații ale spectacolului ÎN SINGURĂTATEA CÂMPURILOR DE BUMBAC (pe 26, 27 și 28 iunie), precum și ambele reprezentații ale spectacolului FAUST (29 și 30 iunie).

Alte spectacole mai au foarte puține locuri disponibile, cum ar fi POVESTEA PRINȚESEI DEOCHEATE, CARMEN, NOCTURN FLAMENCO, ACUMULĂRI, AȘTEPTÂNDU-L PE GODOT sau premiera mondială semnată de Pippo Delbono, TREZIREA.

Publicul este încurajat să se bucure și de bogata ofertă de spectacole online. CALIGULA, unul dintre spectacolele sold-out în acest moment va putea fi urmărit și online, alături de concertele Corului Madrigal din deschiderea și din închiderea FITS 2024, spectacolul CARMEN al Barcelona Flamenco Ballet Company sau spectacolul CIRC ÎN STIL AFRICAN al Cirque Kalabanté.

Cele trei reprezentații ale spectacolului cu John Malkovich - sold out după numai o oră

Unul dintre cele mai așteptate spectacole din această ediție a FITS este ÎN SINGURĂTATEA CÂMPURILOR DE BUMBAC, cu John Malkovich și Ingeborga Dapkunaite. Toate biletele pentru reprezentațiile programate pe 26, 27 și 28 iunie s-au vândut în numai o oră, fiind unul dintre cele mai rapide sold-out-uri din istoria FITS.

Marele actor american John Malkovich va fi prezent anul acesta în premieră în cadrul FITS și va fi distins cu o stea pe Aleea Celebrităților, alături de alte 6 nume importante din lumea artelor spectacolului.

FAUST - un succes cu casa închisă de 17 ani

Cel mai rapid sold-out din acest an a fost pentru reprezentația FAUST de sâmbătă, 29 iunie. Biletele pentru spectacolul TNRS, care a avut premiera în 2007, s-au vândut în numai 30 de minute.

Pe parcursul weekendului s-au vândut și biletele pentru cea de-a doua reprezentație FAUST programată în cadrul FITS, de pe 30 iunie.

Zeci de mii de oameni au accesat site-ul și conturile de social media FITS

Interesul crescut pentru FITS a făcut ca traficul pe site și interacțiunile din social media să depășească noi recorduri. Astfel, traficul pe site a depășit recordul de anul trecut, înregistrând o creștere de 10%, cu peste 10.000 de vizitatori care au intrat în primele zile pentru a consulta programul și a achiziționa bilete.

Pe social media peste 40.000 de utilizatori au văzut mesajele FITS și au interacționat cu conținutul pe Facebook și Instagram.

Programul spectacolelor indoor, outdoor și online pentru ediția din acest an, care are loc la Sibiu între 21 iunie și 30 iunie, a fost anunțat de Președintele FITS, Constantin Chiriac, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, 18 aprilie la Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu.

Biletele au fost puse în vânzare o zi mai târziu, pe 19 aprilie, pentru ca publicul să aibă ocazia să consulte programul.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu - cu tema PRIETENIE - se desfășoară între 21 și 30 iunie și programează peste 800 de evenimente indoor, outdoor și online.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Munteanu

Acum 1 lună

Ce ușor e sa pacalesti snobii! Și să le umfli paralele!

Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Noa, mare bucurie pe capul dlui Chiriac! Vai, maestre, ce succes!
Raspunde

Văsălie Noroi

Acum 1 lună

Dacă ați sti câte instituți publice cumpara bilete pentru angajații din dotare ,bineințeles doar din conducere ! Cred ca nu mai este nevoie de turisti sa via sa vada festivalul intergalactic marca .........
Raspunde

Eco

Acum 1 lună

FELICITĂRI pentru întregul efort, oamenilor Teatrului sibian si celor ce sustin financiar. Personal, consider că un interval de DOI ANI intre ediții ar fi binevenit! Se ajunge altfel la o saturație...
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Oare de ce-l tot "spalâ" presa în ultimul timp pe sinistrul director inamovibil al teatrului din Sibiu? Asta chiar dacă individul e cunoscut pe plan internațional ca fiind mai puțin cinstit, având un CV dubios rău de tot, fiind total lipsit de talent și în timpul dominației lui având loc numeroase scandaluri care ar fi trebuit să-l facă pe orice om de cultură să demisioneze sau să fie demis. Te pomenești că ăsta o fi și ofițer?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus