Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Olandeza din Sărata, despre cei care ar dori să-i continue afacerea cu legume bio. „Cu mâinile în pământ și cu o viziune anticapitalistă pentru agricultură”

Olandeza din Sărata, despre cei care ar dori să-i continue afacerea cu legume bio. „Cu mâinile în pământ și cu o viziune anticapitalistă pentru agricultură”

Olandeza Agnes Jansen, care recent a anunțat că se pensionează și își dorește să găsească oamenii potriviți care să-i continue afacere cu legume bio din satul Sărata, județul Sibiu, a transmis un mesaj în care enumeră calitățile pe care ar trebui să le aibă cei care și-ar dori să-i urmeze meseria.

„Mă pensionez, dar nu vă faceți griji, nu rămâneți fără legume”, asigură Jansen într-o postare pe pagina de Facebook, după apariția unui reportaj la postul public de televiziune despre ferma pe care a înființat-o acum două decenii în județul Sibiu.

Citește și: Olandeza care s-a mutat acum 20 de ani într-un sat din Sibiu ca să cultive legume bio caută pe cineva care să-i continue afacerea

După reportaj, ea spune că a primit multe mesaje care au făcut-o să se gândescă la ce are de fapt de oferit și ce fel de persoane caută. Femeia încearcă să răspundă și la întrebarea cum ar arăta persoana ideală pentru a continua Bioferma Albastrea. Mai jos sunt calitățilepe care le-a identificat aceasta, având în vedere experiența și specificul activităților de la fermă. 

- o persoană (mai bine un grup/familie/colectiv de persoane) simpatică și pasionată de toate legumele și 'foodie' total;
- cu mâinile în pământ, fără mănuși. Puternică și sănătoasă. Multitalentat: planificare, agricultură, comunicare, standarde înalte de calitate;
- minimum 2 ani de experiență în agricultura profesională, de preferință bio;
- cunoștință/experiență în agroecologie;
- o viziune anticapitalistă și pentru agricultura solidară: producem hrană, nu profit. Nu suntem un bizniz. Un salariu modest pentru un trai decent este suficient. În rest, prieteni, familie & viața satului ne face fericiți bineînțeles!
- avem aproximativ 2 hectare la dispoziție (proprietatea noastra și arendat) certificate bio;
- candidați ideali își găsesc o casă cu curte și grădină sau un teren pentru construcții în Sărata (cu ajutorul nostru) și treptat (2 ani?) mutăm activitățile de la curtea noastră spre curtea nouă.

Agnes Jansen ține să-i asigure pe urmăritori că „nu intenționăm să ne mutăm sau să vindem casa noastră de vis”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Viziune anticapitalistă?

Acum 1 lună

Muncă multă, bani puțini.
Raspunde

Emil

Acum 4 săptămâni

Romania nu este Olanda si va rugam frumos sa nu mai jigniţi infractorii patriei. In Romania doar hotia, crima si coruptia sunt respectate cu onoruri militare si promovate la rang de virtuti nationale, nu munca cinstita.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus