Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Peste 900 de copii din județul Sibiu au învățat să acorde primul ajutor de la voluntarii Crucii Roșii, în „Săptămâna verde”

Peste 900 de copii din județul Sibiu au învățat să acorde primul ajutor de la voluntarii Crucii Roșii, în „Săptămâna verde”

Peste 900 de copii din județul Sibiu au participat la demonstrații de prim ajutor oferite de Crucea Roșie. Toate demonstrațiile au avut loc în cadrul programului școlar „Săptămâna verde”, care s-a desfășurat în majoritatea școlilor.  

13 voluntari ai Crucii Roșii Sibiu au fost prezenți zilnic, pe parcursul acestei săptămâni, în nouă școli din județul Sibiu și au realizat demonstrații de prim ajutor pentru cei mici.

„La Sibiu, scoliile au marcat săptămâna verde, iar noi am fost din nou extrem de solicitați, ca în fiecare an. Cu sprijinul voluntarilor și al angajaților, am reușit să ajungem la peste 900 de copiii din cadrul unităților de învățământ preuniversitar și să realizăm demonstrații de prim ajutor. Cei mici au fost foarte încântați să învețe manevra Heimlich, resuscitarea, cum se pansează o rană dar și cum să apeleze serviciul de urgența 112. Ca de fiecare dată, ne bucurăm să fim în mijlocul comunității sibiene și le mulțumim voluntarilor care ne sunt alături”, spune Raluca Morar, director, Crucea Roșie Filiala Sibiu.

Activitățile s-au desfășurat într-un mediu relaxant care le-a permis copiilor să fie atenți și să se implice în acțiuni interactive care au au avut ca scop să-i învețe să-și păstreze calmul în situații de pericol și să știe să acționeze cu primele măsuri de ajutor. 

Au fost încânțati să fie, pe rând, victimă și salvator arătând dornici să-și însuseacă noțiunile arătate de voluntarii Crucii Roșii. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus