Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Primul liceu privat din Sibiu vă invită la Zilele Educației ERI: conferințe, ateliere interactive și educație parentală cu specialiști în domeniu. „Ne dorim ca atât părinții, cât și educatorii să descopere modalități inovatoare de a se conecta cu tinerii”

Primul liceu privat din Sibiu vă invită la Zilele Educației ERI: conferințe, ateliere interactive și educație parentală cu specialiști în domeniu. „Ne dorim ca atât părinții, cât și educatorii să descopere modalități inovatoare de a se conecta cu tinerii”

Liceul Româno-Finlandez ERI vă invită în perioada 14-16 mai la Zilele Educației ERI, care vor avea loc la Liceul & Școala Gimnazială Româno-Finlandeză ERI Sibiu, de pe strada Dealului, numărul șase. Evenimentele includ mai multe activități educaționale care își propun să facă cunoscute principiile educației finlandeze, să exploreze principiile tehnologiei aplicate în educație, dar și să descopere etapele dezvoltării cognitive și emoționale la copii, între 12 și 18 ani. 

Programul evenimentului este unul menit să atragă atât cadre didactice, cât și părinți din comunitatea sibiană. Vor fi trei zile pline de activități interactive, de informații oferite de specialiști în domeniu și de dialoguri deschise, încurajându-se interacțiunea dintre toți participanții care doresc să participe la eveniment.

„Fiecare zi este concepută ca o oportunitate de a împărtăși perspective și metode educaționale ce pot fi aplicate atât în clasă, cât și acasă. Într-o atmosferă deschisă și prietenoasă, se vor explora noi abordări pedagogice finlandeze, precum și modul în care tehnologia poate îmbogăți procesul de învățare și poate fi utilizată eficient de către părinți pentru a sprijini dezvoltarea copiilor lor. Se va pune un accent deosebit pe dialog și schimbul de idei, astfel încât fiecare participant să dobândească o înțelegere mai profundă și resurse practice aplicabile în educația de zi cu zi a copiilor. Ne dorim ca atât părinții, cât și educatorii să descopere modalități inovatoare și creative de a inspira și de a se conecta cu tinerii, îmbunătățind astfel experiența educațională pentru toți”, arată reprezentanții primului liceu privat din Sibiu, totodată și ai Școlii Gimnaziale Româno-Finlandeze.

Activitățile au debutat luni, 13 mai, cu două sesiuni de formare. În prima parte a zilei, la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga”, echipa ERI a susținut un atelier de formare pentru studenții Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic.

Ulterior, între orele 16.00 și 18.00, în Sala Festivă a Școlii ERI de pe Dealului nr. 6, profesorii ERI beneficiază de un workshop facilitat de expertele finlandeze în educație, Johanna Järvinen-Taubert și Ellimaija Ahonen. 

Marți, 14 mai – conferința „Educație și Inspirație: Pedagogia Finlandeză în Practică”

Marți, 14 mai, sibienii sunt invitați să participe la conferința „Educație și Inspirație: Pedagogia Finlandeză în Practică”. Evenimentul va avea loc între orele 16 și 19, în Sala Festivă a Școlii ERI.

„Sunteți așteptați să vă alăturați acestui moment special, inaugurat de Ambasadorul Finlandei în România, E.S. Leena Liukkonen, care va deschide seria de discuții și prezentări. Acest prilej semnificativ dă startul „Zilelor Educației ERI” (ediția I), oferindu-ne ocazia să explorăm împreună viitorul educației, din prisma adaptării și integrării metodelor pedagogice finlandeze în sistemul educațional românesc.

În acest context, în prima parte a conferinței, vom avea plăcerea de a lansa varianta în limba română a cărții „ERI, Învățământul finlandez în practică. Ce, de ce și cum”, în prezența autoarei Johanna Järvinen-Taubert, pentru a continua cu dezbateri pe tema „Învățământul finlandez. Între mit și realitate”, arată reprezentanții primului liceul privat din Sibiu.

Johanna Järvinen-Taubert, cercetător în Finlanda, cu peste două decenii de experiență în formarea profesorilor, împreună cu Ellimaija Ahonen, CEO al LessonApp și expert în dezvoltarea relațiilor internaționale în domeniul educației, vor împărtăși din experiența lor vastă în educația finlandeză.

A doua parte a conferinței se adresează profesioniștilor din educație, care vor asista la o prezentare a aplicației LessonApp susținută de Ellimaija Ahonen, expert finlandez în educație și Chief Executive Officer al Learning Scoop, urmată de un atelier interactiv ce promite să le deschidă profesioniștilor în educație noi orizonturi pedagogice.

Ziua va continua cu un panel de dezbateri cu tema „Învățământul finlandez. Între mit și realitate” și se va încheia cu o prezentare interactivă a aplicației LessonApp, urmată de un workshop practic.

Înscrierile la eveniment se pot face aici

Miercuri, 15 mai - Atelierul „Clasele viitorului ALTFEL - ERI Sibiu” 

Evenimentul zilei de 15 mai este dedicat explorării tehnologiei aplicate în educație, găzduit de Liceul Româno-Finlandez ERI în colaborare cu Swiss WebAcademy, într-un cadru relaxant, interactiv și prietenos. Atelierul „Clasele viitorului ALTFEL” va avea loc la ora 17, în Sala Festivă a Liceului Româno-Finlandez ERI.

„Explorând tehnologia în „Clasele viitorului ALTFEL”, scopul nostru este să o demistificăm și să o facem accesibilă pentru toți, indiferent de nivelul de cunoștințe anterioare.

Împreună, vom explora tehnologia prin lentila utilității cotidiene și vom descoperi cum ne poate ajuta robotica să economisim timp, cum pot simplifica aplicațiile AI sarcini complexe și cum poate realitatea virtuală să transforme învățarea într-o experiență captivantă și profundă”, arată organizatorii.

În fiecare atelier și prezentare, se va pune accent pe aplicabilitate, îndrumându-i pe adolescenți să utilizeze aceste unelte digitale pentru a-și îmbunătăți studiul, pe părinți să le înțeleagă pentru a sprijini educația copiilor lor și pe profesori să le integreze în practicile pedagogice pentru a crește atractivitatea și eficiența educației.

„În acest scop, am pregătit mai multe ateliere experimentale, o expoziție de aplicații VR, AR, 3D printing și AI. Promitem o seară de dialog deschis, în care să aflați, să întrebați și să experimentați cum tehnologia ne poate deveni un aliat de nădejde în pregătirea pentru un viitor altfel”.

Înscrierile la eveniment se pot face aici

Joi, 16 mai – Atelier de educație parentală cu Diana Stănculeanu

Diana Stănculeanu este psihoterapeut, expert național în sănătate mintală și colaborează cu mai multe ONG-uri naționale pe strategii de promovare și intervenție în psihologia și psihoterapia familiei. Totodată, este formator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Joi, 16 mai, Diana Stănculeanu va oferi un ghid practic pentru dezvoltarea cognitivă și emoțională a adolescenților între 12 și 18 ani. Astfel, participanții vor învăța cum să navigheze prin labirintul emoțiilor adolescenților și cum să comunice eficient cu aceștia, ajutându-i, în același timp, să-și construiască inteligența emoțională și să-și cultive gândirea critică. Atelierul va avea loc tot la Sala Festivă, între orele 17 – 19.

Înscrieri pentru evenimentul din 16 mai se pot face aici. 

Vineri, 17 mai 2024 – Atelierele Comunității ERI  

Zilele Educației ERI se vor încheia vineri, 17 mai, cu ateliere dedicate părinților și elevilor ERI, ghidate de Diana Stănculeanu.

Dimineața va avea loc un workshop pe teme de educație sexuală pentru elevii de gimnaziu, iar ulterior, părinții elevilor din clasele primare vor participa la un seminar cu tema „Aspecte cheie în dezvoltarea și sănătatea sexuală a copiilor în intervalul de vârstă 6-10 ani”.

Zilele Educației ERI sunt o inițiativă care reflectă angajamentul Școlii Gimnaziale Româno-Finlandeze de a aduce cele mai bune practici educaționale în Sibiu și de a contribui la dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice și la îmbunătățirea experienței educaționale pentru elevi și părinți deopotrivă.

Despre Școala Româno-Finlandeză ERI

Școala Româno-Finlandeză ERI (https://www.eri.school/) a fost înființată de Fundația Didactica și funcționează în baza autorizației ARACIP, în Sibiu, începând cu anul 2016.  De la înființare, școala și grădinița și-au construit reputația unui mediu educațional profesionist, atât în comunitatea locală, cât și la nivel național și internațional. Din toamna anului 2024, își va deschide porțile și Liceul Româno-Finlandez ERI.

Parteneriatele dezvoltate în educație, cu actori reprezentativi din Finlanda și România, consolidează legăturile dintre învățământ, cercetare și inovație, aducând valoare adăugată în creșterea capacității instituționale și a formării cadrelor didactice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus