Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Patru sibieni și-au depășit limitele la triatlonul din Muntenegru. Ioana, Raul, Cornel și Bogdan s-au întors acasă cu un vis împlinit

Patru sibieni și-au depășit limitele la triatlonul din Muntenegru. Ioana, Raul, Cornel și Bogdan s-au întors acasă cu un vis împlinit

Patru sibieni au participat în weekendul 18 – 19 mai la triatlonul Ocean Lava Kotor din Muntenegru, o competiție pentru amatori care îmbină mai multe sporturi, cu trasee dificile și curse solicitante. Mersul la o competiție internațională a fost un vis împlit pentru ei și s-au întors acasă cu poziții fruntașe. În echipă au obținut locul III, iar la individual poziția 19 din 80 de participanți. Toți sunt membri ai Clubului Sportiv Comunitar Sibiu.

Ioana Bucea, Raul Stoica și Cornel Popa au participat ca echipă, iar Bogdan Scarlet a aparticipat la individual. Ioana a înotat, Raul a alergat, iar Cornel a concurat pe bicicletă.

„Experienta aceasta a plecat de la idea mea. Eu mi-am dorit mult să particip la o competiție internațională. Anul trecut am participat la câteva naționale și am fost de fiecare dată pe podium. Voiam să văd dacă la un nivel mai mare ne menținem pozițiile. Cu Raul, alergatorul echipei, am participat și în toamnă la H3RO, la Mamaia și am ieșit pe locul 1 la categorie și pe 2 la general. Voiam cu același ciclist dar, din păcate, nu ne-a putut însoți și așa am ajuns la Cornel”, spune Ioana Bucea.

Sibianca povestește că toți patru sunt genul care dau tot ce pot la o cursă, iar în spatele unei astfel de participări stau multe ore de antrenament.

„La băieți este mai simplu, Raul nu are copii, iar Cornel are copiii mari. Eu am doi copii și ei sunt pe primul plan. Drept dovadă eu mă antrenez cel mai puțin dintre toți membrii echipei”, mai spune Ioana.

Pentru ei, dincolo de reușitele din Muntenegru, ceea ce au trăit acolo a fost mult mai intens.

„Competiția a fost de departe cea mai spectaculoasă la care am participat până acum. Organizarea a fost impecabilă, dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost atitudinea celorlalți participanți. Toți vorbeau cu tine și voiau să se împrietenească”, mai spune Ioana.

Ioana este în prezent, în primul rând mamă și în al doilea rând se ocupă de achiziții la o firmă. În tinerețe a înotat timp de zece ani, dar când a împlinit 14 ani a trebuit să renunțe din cauza unei probleme medicale. Exact după 20 de ani s-a reapucat din nou de înot, tot din cauza unei probleme medicale: sciatica. În acel moment a aflat de Clubul Sportiv Comunitar și de atunci spune că s-a înscris, iar acum face parte dintr-o mare și frumoasă familie.

Cornel a făcut și el o postare pe pagina sa de facebook prin care își povestește experiența.

„Am mai scris un capitol în cartea vieții. Un capitol pe care îl voi povesti cu mare drag ori de câte ori voi avea ocazia. Am plecat la drum cu acești camarazi, bănuiam că vom ajunge în locuri de vis și adevărul este că nu ne-am înșelat! Locurile și peisajele îți tăiau respirația, apa, cerul, muntele, clădirile, toate formau un tot care îți hrăneau sufletul! Am reușit să trecem linia de sosire cu medalia de bronz la gât. Acesta este farmecul unei ștafete: toți încearcă să-și depășească limitele, iar fiecare secundă contează pentru a avea rezultate bune”, a scris acesta pe pagina de facebook.

Sibienii au de gând să continue cu participarea lor la competiții de acest gen, următoarea fiind peste două săptămâni la Oradea, iar în luna octombrie își doresc să ajungă la Triatlonul din Croația.

La triatlon Ocean Lava Kotor din Muntenegru au participat 19 echipe, iar cea din Sibiu a sprijinită de compania Ergo Technik.

„De aceea echipa mea se numeste Ergo Team și fără ei nu am fi reușit”, încheie Ioana.

La individul, Bogdan Scarlat a avut de trecut 1.500 m înot în golf, 28 de minute, neopren, apa când rece, când caldă. 52 de km pe bicicletă și a terminat cu o alergare 9.8 km în 54 min, pe malul golfului. Bogdan s-a clasat pe poziția 19 din 80 de sportivi participanți, din 44 de țări.

România a aliniat nouă sportivi la startul probei de half, doi sportivi individuali și două ștafete la olimpic (masculină și mixtă).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus