Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Transformarea unei case din Gușterița în grădiniță: Valoarea investiției, peste 6 milioane de lei fără TVA

Transformarea unei case din Gușterița în grădiniță: Valoarea investiției, peste 6 milioane de lei fără TVA

Consilierii locali ai municipiului Sibiu sunt chemați să aprobe în ședința de marți indicatorii tehnico - economici pentru transformarea unei case, din cartierul Gușterița, în grădiniță. Acesta va avea două corpuri de clădire și un loc de joacă in curtea imobilului, care va fi amenajată. 

Valoarea totală a proiectului "Extindere, reabilitare, modernizare şi schimbarea destinaţiei actuale a imobilului situat pe strada Podului, nr. 46 în spaţiu de învăţământ” este de 6.547.207,49 lei exclusiv TVA, respectiv 7.786.026,01 lei cu TVA. Din această suma, pentru lucrările de construcții, plus montaj sunt alocați 3.801.500 lei exclusiv TVA, respectiv 4.523.785,00 lei cu TVA.

„Unul dintre cartierele cu deficit în infrastructura educaţională preșcolară este cartierul Gușteriţa datorită faptului că în ultimii ani, acest cartier a cunoscut o expansiune în dezvoltarea urbanistică a fondului locativ, care a atras în zonă familii tinere cu copii preponderent de vârsta preşcolară. Pentru a veni în sprijinul acestora, Primaria Municipiului Sibiu a identificat un imobil situat în municipiul Sibiu, strada Podului, nr 46, care poate fi adaptat într-un spatiu de învăţământ adecvat desfășurării activităţiilor preșcolare,” se arată în expunerea de motive a proectului. 

Citește și Fodor – Bibu, dezbatere pe subiectul școlilor supra-aglomerate: „Mobilizați-vă primarii” vs „fără zonă metropolitană am pierdut oportunități”

Imobilul se află în zonă de protecţie a Bisericii Evanghelice, documentaţia tehnică fiind aprobată de Direcţia Judeţeană de Cultură Sibiu.

Prin documentația tehnică se propun lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare şi extindere a clădirilor, refuncţionalizarea spaţiilor interioare prin recompartimentarea unora dintre acestea, echiparea clădiriilor cu mobilier și amenajarea spaţiilor exterioare. 

Noua grădiniță  va fi compusă din două corpuri de clădire independente.

Într-un corp de clădire (S+P) va fi amenajată grădinița La subsol va fi o sală de mese, un grup sanitar și un spațiu pentru catering. La parter vor fi amenajate patru dormitoare, două spații didactice, două vestiare, două grupuri sanitare adaptate elevilor preşcolari,un  grup sanitar adaptat persoanelor cu dizabilităţi, o zonă de activităţi interioare, un cabinet medical precum şi un izolator.

În corpul doi va fi spațiu administrativ, cu un birou, un grup sanitar și un spațiu tehnic. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus