Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Medic sibian, acuzat că tratează pacienţii fiind în stare de ebrietate. Chelcea: Se va declanşa o cercetare administrativă

Medic sibian, acuzat că tratează pacienţii fiind în stare de ebrietate. Chelcea: Se va declanşa o cercetare administrativă

Un chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu este acuzat că tratează pacienţii în stare de ebrietate, anunță Agerpres.

Managerul unității medicale, medicul Daniel Chelcea, a declarat marţi, pentru Agerpres, că va "declanşa o cercetare administrativă prin Comisia de Etică", după ce chirurgul Iulian Făgeţan a fost acuzat de mai mulţi colegi, că "se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice".

Citește și: DSP Sibiu a declanșat un control în cazul medicului de la Județean acuzat de colegi că tratează pacienții fiind în stare de ebrietate

Medicii care îl reclamă pe medicul Iulian Făgeţan au adresat o sesizare scrisă conducerii spitalului sibian, în urmă cu aproape o săptămână, în 23 mai, în care scriu printre altele, următoarele: "începând cu luna ianuarie dr. Făgeţan Iulian se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Suntem un grup de medici primari, specialişti şi rezidenţi intrigaţi şi revoltaţi de situaţia la care ne supunem cu toţii în cadrul acestui spital. Dorim să se efectueze de urgenţă o anchetă şi să luaţi atitudine în acest sens."

Managerul SCJU Sibiu, medicul Daniel Chelcea, a confirmat marţi, pentru Agerpres, că a primit această sesizare "săptămâna trecută".

Potrivit managerului, această sesizare este semnată de şapte medici, "care nu sunt în totalitate" din Compartimentul Clinic Chirurgie OMF, unde lucrează medicul acuzat, Iulian Făgeţan. Daniel Chelcea susţine că până în prezent nu a primit informaţii de la cadre medicale sau pacienţi, aparţinători, că Iulian Făgeţan ar trata bolnavii, în stare de ebrietate.

Solicitat de Agerpres pentru o reacţie, prin intermediul conducerii spitalului sibian, chirurgul Iulian Făgeţan a refuzat să comenteze acuzele care i se aduc.

Iulian Făgeţan conduce Compartimentul Clinic de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Jorje

Acum 1 lună

Din titlu ai zice că pacienții sunt cei in stare de ebrietate. Sau jurnaliștii
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 lună

Când mai mulți medici îți semnalează o problema atât de gravă iar tu că manager te faci că plouă și încerci să pui batista pe țambal,înseamnă că schimbarea ar trebui începută în primul rand cu tine. Cum este posibil ca in zilele noastre sa ajungi la urgență în speranța că vei fi tratat bine și să dai peste un medic in stare de ebrietate?Vad o mulțime de comentarii pe la articolele legate de alegeri,unde sa fim sinceri,pe aia de candidează ii doare-n cot de noi,dar aici zero reacții.Sa fie oare o problema atât de minora încât să nu ne intereseze?Se pare că da,dar poate vreunul dintre noi va avea neșansa să ajungă la mana acestui chirurg și atunci se vor schimba prioritățile...
Raspunde

Hanzu

Acum 1 lună

Aruncați cu pietre… a deranjat știm noi pe cine!
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Si fiindca inainte clanul precedent il proteja pentru ca erau mana in mana, iar ca acum l au turnat, e mai putin grav?
Raspunde

Ion

Acum 1 lună

COLEGI INCONSTIENTI....PERICOLUL E SA OPEREZE TREAZ IN ACEST STADIU DE DEPENDENTA! BINE CA NU TRAGE PE NAS PRAFURI.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus