Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Percheziții în Sibiu într-un dosar de trafic de imigranți. Rețeaua era condusă de foști ofițeri MAI. Luau între 5 și 6.000 de euro de la fiecare emigrant dus în țări Schengen

Percheziții în Sibiu într-un dosar de trafic de imigranți. Rețeaua era condusă de foști ofițeri MAI. Luau între 5 și 6.000 de euro de la fiecare emigrant dus în țări Schengen

Procurorii DIICOT și polițiștii din Caraș-Severin au efectuat astăzi peste 60 de percheziții în 7 județe, printre care și Sibiu, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Ancheta vizează un grup format din peste 37 de persoane și 31 de societăți care au adus ilegal în Romania peste 1.100 de cetățeni străini din Asia și Africa, eliberându-le avize de muncă fictive.

Migranții plăteau sume cuprinse între 5.000-6.000 de euro pentru astfel de documente. S-a stabilit că membrii grupării ar fi stabilit legături cu recrutorii străini și ar fi racolat angajați din IGI pentru a facilita intrarea ilegală în țară a migranților. Sunt efectuate astăzi 40 de mandate de aducere.

Un bărbat, fost angajat al MAI, ar fi inițiat și constituit grupul infracțional organizat, prin intermediul a 7 societăți comerciale (dintre care cinci cu același domiciliu fiscal), la care ar fi aderat și alte societăți comerciale, parte dintre acestea controlate de un alt bărbat (colonel în rezervă), care, ulterior pensionării, ar fi dezvoltat o metodă de obținere a unor beneficii materiale substanțiale, prin intermediul unei firme, înființate în scopul  recrutării  forței de muncă din străinătate.

”Până la acest moment, s-a stabilit că grupul infracțional ar fi obținut eliberarea de avize de muncă cu încălcarea procedurilor legale pentru 1.181 de cetățeni străini, majoritatea din Pakistan și Bangladesh (peste 80%), dar și din Sri Lanka, India, Nepal și Sudan, parte dintre aceștia părăsind România pentru a se îndrepta spre state europene mai dezvoltate economic, fără a avea vreun contact cu firma care i-a recrutat.

De asemenea, s-a stabilit că membrii grupului infracțional organizat, utilizând relații cu lucrători ai Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin bazate pe acte de corupție, ar fi facilitat șederea pe teritoriul României a unor cetățeni străini ale căror vize expiraseră și trebuiau returnați în țara de origine.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, pentru un aviz de muncă, migranții ar fi plătit între 500 – 1.000 de euro, iar, cu cât termenul pentru obţinerea acestuia era mai scurt, cu atât preţul solicitat devenea mai mare, ajungând chiar şi la 5.000 – 6.000 de euro pentru o persoană”, precizează D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, într-un comunicat de presă.

  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 săptămână

Inveti DIICOT sa traga fumigene de acoperire...In dosarele penale pentru acte teroriste de distrugere deschise de MAI ( Berechet) si musamalizate de Stan Gheorghe, Mateescu, Nicolaiescu, Rozalia, Vela, etc, sunt implicati politisti si politicieni activi precum Orban, mafiotul cel mare, Iohannis, etc, nu pensionari. Mai degraba, supararea mare este ca infractorii pensionari fac concurenta neloiala la infractorii MAI activi. Nu vuvuzelele mafiei UE, Rares Bogdan si Siegfried Muresan l-au atacat pe Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, spunand romanilor ca ca minte si acuzatiile lui sunt false.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus