Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

McDonald's a pierdut dreptul de marcă înregistrată în UE pentru sortimentele cu pui ale celebrului „Big Mac”

McDonald's a pierdut dreptul de marcă înregistrată în UE pentru sortimentele cu pui ale celebrului „Big Mac”

Lanţul american de restaurante de tip fast-food McDonald's nu are dreptul de a utiliza termenul "Big Mac" pentru produsele din pui precum burgeri de pui, a decis miercuri justiţia europeană, dând câştig de cauză lanţului irlandez de restaurante Supermac într-o dispută de lungă durată privind dreptul de proprietate intelectuală, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Hotărârea Tribunalului General al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene s-a concentrat pe încercarea din 2017 a lanţului irlandez de restaurante Supermac de a revoca utilizarea de către McDonald's a numelui "Big Mac", pe care compania americană l-a înregistrat în 1996, pentru produsele din carne de pui şi serviciile oferite în restaurante.

Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a respins solicitarea formulată de Supermac de revocare şi a confirmat utilizarea de către McDonald's a termenului "Big Mac" pentru sendvişurile din carne şi pui, astfel că firma irlandeză a decis să conteste această decizie.

Tribunalul General al CJUE a respins argumentele McDonald's şi a anulat şi modificat, parţial, decizia EUIPO.

"McDonald's a pierdut dreptul de marcă înregistrată UE pentru Big Mac cu privire la produsele din carne de pasăre. McDonald's nu a dovedit o utilizare adevărată pentru o perioadă continuă de cinci ani în Uniunea Europeană, în legătură cu anumite bunuri şi servicii", au decis judecătorii de la CJUE.

Decizia Tribunalului General poate fi contestată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, instanţa juridică supremă din Uniunea Europeană.

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus