Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Peste o sută de copii s-au jucat și au curățat parcul Belvedere

Peste o sută de copii s-au jucat și au curățat parcul Belvedere

Având liber de la școală cu ocazia Zilei Dascălului, copiii au ieșit miercuri, 5 iunie, în număr mare la joacă în Parcul Belvedere. Cu această ocazie ei s-au întâlnit cu super-eroii colectării separate și au dat o mână de ajutor la curățarea locurilor de joacă.

În total peste o sută de copii, unii însoțiți de părinți, alții de bunici, au luat parte la cel de-al treilea eveniment al proiectului educativ ”Ne jucăm și curățăm”, ajuns la ediție a V-a. Alături de PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, copiii au primit mănuși, saci de gunoi și au strâns până au lăsat lună în urma lor. În special în zona pentru hamace și spațiile din jurul băncilor, unde prin iarbă s-au găsit mucuri de țigară.

În tot acest timp adulții au stat la discuții cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu și cei ai firmei de salubrizare Soma: Laura Banciu, Dan Isaicu și Alex Pirlea. Cele mai multe întrebări au vizat situația platformelor de colectare a deșeurilor din municipiul Sibiu și modul în care Soma colectează separat, dar cu aceeași autospecială, fracțiile din plastic și hârtie.

O altă temă de discuție predilectă a fost cea referitoare la colectarea deșeurilor din plastic în Sibiu, în contextul implementării la nivel național a sistemului de garanție-returnare Rorec.

Toți copiii care au participat la eveniment au primit din partea organizatorilor materiale informative și educative, cărți de colorat, fly-ere, pliante, dar și cadouri cu care s-au jucat în parc.

Nu în ultimul rând, copiii au putut vedea cu ajutorul unor ochelari 3D cum arată stația de sortare a deșeurilor de la marginea Sibiului, cum sunt sortate manual deșeurile care se aruncă amestecat și ce cantitate de gunoi se strânge din municipiul Sibiu într-o zi obișnuită.

„Ne jucăm și curățăm, ediția a V-a” continuă în perioada următoare ajungând în data de 8 iunie pe malul Cibinului, în apropiere de noua pistă de biciclete.

”Ne jucăm și curățăm, ediția a V-a” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității. Evenimentele din cartiere sunt susținute de AZETS, Bilstein, Apă Canal Sibiu, Terra Building și SOMA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus