Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Viral: un agent imobiliar și-a turnat lapte și cereale în cap, în Piața Mare a Sibiului. „Clădirea căreia îi face reclamă e demult pe piață”

Viral: un agent imobiliar și-a turnat lapte și cereale în cap, în Piața Mare a Sibiului. „Clădirea căreia îi face reclamă e demult pe piață”

Un actor care s-a reorientat profesional înspre activitatea de agent imobiliar a venit la Sibiu pentru a promova vânzarea unei clădiri de mari dimensiuni. Filmul realizat în acest scop începe în Piața Mare, unde Șerban Trâmbițașu își toarnă lapte și cereale în cap, strigând isteric „trebuie să crezi în tine”. 

„Trebuie să crezi în tine, trebuie să crezi în șansa ta! Trebuie să crezi că ești cel mai bun și vei avea o clădire de 1.000 de mp în centrul Sibiului! Crede în tine, nu înceta să crezi! Hai cu mine să ți-o arăt! Mergi?”, strigă în gura mare Șerban Trâmbițașu în Piața Mare a Sibiului. Îmbrăcat la costum, Trâmbițașu este filmat în mod alert, pe măsura tonului ridicat, în timp ce își toarnă lapte în cap, după care și cereale, sub privirile mirate ale celor câțiva sibieni care se aflau în centrul orașului.

În același ritm alert, agentul imobiliar prezintă mai apoi clădirea de vânzare despre care spune că are 1.000 de mp. Este vorba de un spațiu aflat pe strada Alba Iulia, amenajat pe trei niveluri lângă sensul giratoriu de la intersecția cu străzile Morilor și Turismului. „Trăiascăăă toată fațada asta de sticlă! Tati, îți dau direct proiectul pentru clinică, l-am făcut proiectul pentru clinicăăă”, continuă la fel de alert agentul în timp ce intră în alergare în clădire, pentru a o prezenta.

Pe Facebook, filmul astfel realizat generat peste 70.000 de vizualizări în două zile, în timp ce pe Tik Tok imaginile au depășit un milion de vizualizări în același interval.

Șerban Trâmbițașu a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți agenți imobiliari ca urmare a filmelor pe care le realizează și distribuie, mai apoi, prin intermediul rețelelor de socializare. Practic, pe Tik-Tok a devenit influencer, sub numele de „Agentul Tău Imobiliar”, unde spune că a ajuns și la două milioane de vizualizări cu un clip de prezentare a unui apartament. Și că, astfel, afacerea îi merge.

„A reușit să atragă atenția”

Am discutat și cu agenți imobiliari din Sibiu despre modul în care Șerban Trâmbițașu a ales să promoveze anunțul de vânzare. ”Nimeni nu cumpără un imobil pentru că agentul imobiliar sau vânzătorul își toarnă lapte și cereale pe cap, în centrul Sibiului. Dar omul a reușit sa atragă atenția oamenilor și să promoveze faptul că acel imobil este de vânzare”, este un prim răspuns primit.

Am discutat și cu agent imobiliar sibian ai cărui colegi au, de asemenea, în portofoliu respectiva clădire. „Eu nu aș spune că este agent imobiliar, ci mai degrabă un comediant. Spun asta deoarece chiar am văzut un video de-al lui, în care nu făcea diferența între procentul de ocupare a terenului și coeficientul de utilizare a terenului. Dar, evident, dincolo de aceste aspecte, în mediul on-line «a prins»”. 

Metodele la care apelează Trâmbițașu – realizarea de filme despre proprietățile de vânzare – sunt cât se poate de utile. „Ajută deoarece eviți destul de mult «turismul imobiliar». Dacă alături de descriere și fotografii, realizezi și un film de prezentare, mulți dintre potențialii clienți vor putea vedea și detalii care îi vor convinge că proprietatea nu este ceea ce își doresc ceea ce pe tine, ca agent imobiliar, te ajută să eviți organizarea de vizionări care se încheie rapid, fără rezultat. Se pare că unii preferă ca aceste filme să aibă și un mic scenariu”.

Strict în ceea ce privește clădirea pentru care agentul imobiliar din București a venit la Sibiu să-și toarne lapte și cereale în cap, colegul său de breaslă arată că este vorba de o tranzacție destul de dificilă. „Clădirea căreia îi face reclamă e demult pe piață și e greu să o vinzi”. Atât din cauza dimensiunilor, cât și a proprietarilor. „Este o suprafață mare, care nu se pretează oricărui tip de afacere. Iar acesta este un minus destul de mare. Am văzut și eu video-ul, spune că spațiul este pretabil pentru o clinică medicală. O fi, dar de unde locuri de parcare acolo? Apoi, faptul că prețul este mic, chiar cu 30% mai mic decât cel de pe piață este, iarăși, o descriere nerealistă. Întotdeauna când vei avea de vândut spații de dimensiuni mari, prețul pe metru pătrat este mai mic decât în cazul unui spațiu de dimensiuni mai mici. Spre exemplu, acum avem de vânzare spații comerciale la parter de blocuri, tot pe strada Alba Iulia, la 2.200 de euro pe metru pătrat. Un asemenea preț niciodată nu vei putea obține pentru o clădire cu asemenea dimensiuni precum cea din discuție”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Ion

Acum 1 săptămână

Cică zice agentul citat - că detaliile te ajută să eviți turismul imobiliar. Păi, băi frate ardelean, cum vrei tu să eviți turismul imobiliar dacă tu in anunțul tău scrii că vinzi "zona centrală" sau "zona bună"? Scrie omule strada exactă, blocul exact unde se vinde apartamentul, că omul care caută un apartament să te sune numai dacă îl interesează acea locație. Pune o poză cu blocul, cu scara etc. Tu nu dai niciun detaliu despre locuință - și vrei să eviți turismul imobiliar? Agent de Sibiu ce ești.
Raspunde

Unul

Acum 1 săptămână

Îi plină lumea de nebuni. Chiar și dacă e pentru bani, tot nebunii numai fac așa ceva. Nebunii sunt de evitat.
Raspunde

Real estate agent

Acum 1 săptămână

Trambitasu e un măscărici fără realizări in vânzări imobiliare, el ia banii de la canale de social media unde face vizualizări fiind urmărit de măscărici ca și le cărora le place circul ieftin!! Mai sunt și prin Sibiu câțiva care-l imita și in special unul Sergiu Rusu , care e de-a dreptul penibil, omul nu are nici dicție , nu-l ajuta nici fata , dar el e perseverent … Romanii sunt amatori de circ ieftin, drept dovada , ăla e vedeta ..
Raspunde

Un român

Acum 1 săptămână

Nu toți românii. Nu generaliza nepermis.
Raspunde

Cristian

Acum 1 săptămână

Mare ți.e grădina Doamne...

Raspunde

Agentul 007

Acum 1 săptămână

Părerea mea.Cauta un psihiatru sau un psiholog

Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

Tot felul de papagali care cred că sunt cea ce cred. Niște copiii ai nimanui.Trambițașii
Raspunde

Cornel Opinceanu

Acum 1 săptămână

Si a si strans dupa el? sau a facut showul si s-a carat ca orice roman?
Raspunde

Un român

Acum 1 săptămână

Deci tu nu ești român? Sau nu te "cari" după un "show" de om nebun și stai și strângi laptele și pufuleții? Oricum ești antiromân, cu așa comentariu ticălos.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 săptămână

Sunt disperati astia cu agentiile. De aceea au luat-o razna. Nu se mai vand/cumpara imobile in ultima vreme. Am pus un anunt pe un site si cred ca am primit vreo 80 de telefoane intr-o zi. Nici nu stiam ca sunt atatea agentii in Sibiu. Oare pentru mizeria produsa a fost "amendat" ***?!?

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Feketecica

Acum 1 săptămână

Faptul ca si-a turnat lapte si cereale in cap, cu siguranta ma va face sa ocolesc agentia lui imobiliara, pt ca denota un singur lucru: neprofesionalism. Pe de alta parte, se adreseaza unei categorii de persoane din social media, unde primeste atentie si like-uri pt mediocritatea de care da dovada. Stau si ma gandesc ce legatura are acest gest, cu prezentarea imobilelor?! Nici una.
Raspunde

Valu

Acum 1 săptămână

Din cauza agenților imobiliari locuințele din România se vând cu prețuri nesimțit de mari. Ei le tot ridică prețul în dauna celor care doresc să-și cumpere o locuință.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus