Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

8-4-4-4-3 se transformă în 8-5-4-4-2. Formula în care va juca primarul Astrid Fodor în viitorul mandat. Cine sunt viitorii consilieri locali ai Sibiului

8-4-4-4-3 se transformă în 8-5-4-4-2. Formula în care va juca primarul Astrid Fodor în viitorul mandat. Cine sunt viitorii consilieri locali ai Sibiului

FDGR va putea face majoritate în Consiliul Local Sibiu cu oricare din partidele PSD și PNL ori cu Alianța Dreapta Unită, conform datelor culese în urma alegerilor locale de duminică.

Actualizare, ora 15.33

Social-democrații sibieni susțin că în baza noilor date, liberalii vor avea în CL Sibiu un consilier în plus, față de împărțirea estimată inițial. Astfel, în noul consiliu local vor fi 8 consilieri FDGR, 5 PNL, 4 PSD, 4 ADU și doar 2 AUR.

Informația e confirmată și de USR Sibiu care susțin la rândul lor că liberalii vor avea cinci consilieri locali în municipiul Sibiu.

Articolul inițial:

Forumul va avea 8 consilieri locali, PSD, PNL și ADU vor avea câte 4, iar AUR va avea, dacă datele vor fi confirmate oficial, trei consilieri locali. Noua formulă a CL Sibiu a fost confirmată de liberali și social democrați și e puțin probabil ca ultimele voturi care mai trebuie numărate să mai schimbe ceva.

După datele preliminarii, prezentate de rezultatevot.ro, FDGR are după votul de duminică 29,67% din voturi, PNL – 17,73%, ADU – 17,68%, PSD – 14,21% și AUR 9,26%.

În afara consiliului local rămâne Partidul Ecologist Român (4,15%), SOS România (3,05%), Partidul Patrioților (2,38%) și PUSL (1,95%).

Cine sunt viitorii consilieri, conform listelor electorale depuse de partide:

FDGR – 8

Gabriel Tischer

Paul Jurgen Porr

Bianke Marion Grecu

Helmut Lerner

Wolfgang Alexander Guib

Zeno Karl Pinter

Paul Constantin Mezei

Sara Konnerth

PNL – 4

Adrian Cosmin Bibu

Corina Simona Dăncilă

Mihai Cercel Onițiu

Gheorghe Lucian Hunyadi

(Ciprian Gheorghe Fulea) - în situația în care liberalii vor avea cinci consilieri locali, după ultimele calcule

PSD – 4

Corina Bokor

Laura Ionela Barac

Florian Giubega

Sebastian Forir

ADU – 4

Ruxandra Cibu Deaconu

Maria Diana Mureșan

Victor Leția

Ionuț Ciprian Ghișe

AUR - 3

Sebastian Ilie Suciu

Constantin Dincă

Claudiu Lucian Curiban

(Marian Răduinea)

Notă: Sebastian Suciu, candidatul AUR la Primăria Sibiu, e posibil să nu dorească să facă parte din viitorul consiliu local, astfel că locul său ar urma să fie luat de următorul candidat de pe lista de consilieri a AUR, Marian Răduinea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 săptămână

Bibu daca ar avea onoare nu ar face parte din consiliul local ar lasa urmatorul de pe lista.
Raspunde

Adrian

Acum 1 săptămână

Daca avea onoare nu candida - la fel cum ar fi trebuit sa nu candideze nici doamna Cimpean, dar onoarea nu isi are locul in PNL-ul anului 2024
Raspunde

Rammstein

Acum 1 săptămână

....putea candida Mutul la consiliul european local...culmea ar fi fost să nu fi ieșit...
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Poate sa aiba majoritate doar cu unul din cele trei partide (doar cu AUR i-ar lipsi un vot pt peste 50%), dar si ceilalti se pot pune inpotriva FDGR daca se inteleg pe o problema anume.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 1 săptămână

Ha,ha! PNL-ul și PSD-ul sunt deja într-o alianță și în mod normal n-ar trebui să se complacă în postura de remorcă a FDGR-ului având în vedere aroganța acestora din urmă. Aș vrea să-i văd pe bățoșii sași milogindu-se la voturile AUR…
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Alianta e la centru, nu are nici o legatura cu ce e in teritoriu
Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

AUR vârf de lance a BOR SRL. Nu degeaba la decorat țapul mitropolit pe dracusorul de Simion. Da nu te pui cu opincarimea și pupatorii de moaște când le ordona incoronatul șef pe zona asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus