Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

ULBS face două noi terenuri de sport și un vestiar lângă Căminul 6. Unul va fi acoperit

ULBS face două noi terenuri de sport și un vestiar lângă Căminul 6. Unul va fi acoperit

În lipsa noutăților pentru Arena Universitară, ULBS vrea să amenajeze un teren de minifotbal acoperit cu prelată, un teren multifuncțional și un vestiar pentru studenții săi în apropierea Căminului nr. 6, de pe strada Pedagogilor. Zona pe care vor fi amenajate acestea a fost preluată în ianuarie 2023 de la Primărie pentru o perioadă de 10 ani, iar lucrările trebuiau să fie gata inițial în ianuarie 2024.

Primăria municipiul Sibiu a anunțat intenția de a elabora un plan urbanistic de detaliu (PUD) pentru amenajarea a două terenuri de sport și construirea unui vestiar pe strada Pedagogilor, nr. 7A, acolo unde se află Căminul nr. 6 al ULBS. Documentul este necesar pentru ca universitatea din Sibiu să demareze investiția propriu-zisă. Este de remarcat faptul că terenul a fost preluat de la Primărie pe 10 ani, în hotărârea consiliului local prin care s-a decis acest lucru fiind stipulat faptul că investiția trebuia realizată până la începutul anului 2024. „Nu a fost demarată investiția pentru că acolo trebuie aprobat PUD-ul. Lucrurile se mișcă și vom finaliza investiția. Noi am clarificat deja acest lucru. Terenul a rămas la noi în administrare, dar noi nu am putut demara acea investiție pentru că nu era reglementată situația”, a explicat pentru Turnul Sfatului rectorul Sorin Radu.

Astfel, anunțul privind intenția de elaborare a PUD este însoțit de un memoriu justificativ, scris cu doi ani în urmă, precum și de planșa privind posibilitatea de mobilare a terenului (foto principală).

Memoriul este elaborat de firma Casa Sibiana Proiect & Cons SRL, care – așa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri – conține unele erori de redactare: spre exemplu, au fost scăpate mențiuni, precum indicatorii urbanistici sunt „impuși de Planul Urbanistic General al localității Șura Mare” (deși locația este în mun. Sibiu) sau că accesul „va fi realizat prin intermediul străzii Ocnei” (e vorba, de fapt, de strada Metalurgiștilor), având în vedere că astfel de memorii sunt redactate după un anumit model.

Așadar, suprafața totală a terenului este de 2.307 metri pătrați. Proiectul are scopul de a crea un spațiu sportiv accesibil pentru studenți și care să se integreze în contextul urban existent.

Proiectul prevede amenajarea unui teren de minifotbal de 800 mp, precum și a unui teren multifuncțional de 420 mp. Spre deosebire de alte astfel de facilități sportive din Sibiu, terenul de minifotbal se propune a fi acoperit cu prelată. Totodată, vestiarul va avea regimul de înălțime Parter și o suprafață de aproape 122 mp.

De asemenea, pe parcela studiată se vor realiza 12 locuri de parcare, iar accesul atât pentru pietoni, cât și pentru autovehicule va fi realizat prin intermediul străzii Metalurgiștilor.

După aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, următorul pas este întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de construire, care vor conţine toate informaţiile şi planurile necesare pentru realizarea efectivă a investiţiei.

Prin acest proiect sunt așteptate mai multe efecte pozitive asupra zonei. Spre exemplu, este menționată promovarea activităţilor fizice şi a modului sănătos de viață, îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor și a imaginii urbane, precum și utilizarea eficientă a terenului disponibil, transformând zonele neutilizate în spaţii funcţionale şi atrăgătoare.

Sibienii interesați de acest proiect pot transmite observații sau propuneri pe adresa Primăriei până pe 29 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus