Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Alertă ANM: Ajunge din nou la noi praful saharian. ”Depunerile de praf vor putea fi observate îndeosebi în zonele și în intervalele în care va ploua”

Alertă ANM: Ajunge din nou la noi praful saharian. ”Depunerile de praf vor putea fi observate îndeosebi în zonele și în intervalele în care va ploua”

De sâmbătă de la prânz, până luni, țara noastră va fi traversată de o masă de aer din nordul Africii încărcate cu particule de praf de origine sahariană, anunță Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM).

”În perioada 22 iunie ora 12 – 24 iunie ora 12, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României. Depunerile de praf vor putea fi observate îndeosebi în zonele și în intervalele în care va ploua.

Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est. Din a doua parte a zilei de luni (24 iunie), aceasta se va îndepărta de țară”, precizează ANM.

Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS):

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1025

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus