Miercuri,
19.03.2025
Cer Senin
Acum
4°C

Cum s-a încheiat FITS: „Ritualuri”, spectacol inedit al Corului Madrigal în Muzeul Astra, și show cu drone. „Am fost la foarte multe spectacole din cadrul FITS, ce s-a întâmplat în această seară la muzeu a fost excelent”

Cum s-a încheiat FITS: „Ritualuri”, spectacol inedit al Corului Madrigal în Muzeul Astra, și show cu drone. „Am fost la foarte multe spectacole din cadrul FITS, ce s-a întâmplat în această seară la muzeu a fost excelent”

Gala de închidere a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a avut loc duminică seara, la Muzeul Astra din Sibiu. Corul Madrigal a pus în scenă spectacolul „Ritualuri”, un spectacol-concept, construit în jurul ritualurilor universale. După spectacolul din Muzeul Astra a urmat show-ul cu drone din Piața Teatrului.

Citește și: FITS: „Corabia” Madrigal, la Muzeul Astra. Cum arată spectacolul din închiderea festivalului

Rituarile au ajuns duminică seara în Muzeul Astra prin inntermediul unui spectacol deosebit al Corului Madrigal. Membrii corului au fost întâmpinați cu aplauze de sibieni, care au putut asculta ritualuri legate de pace, de lume, religioase și pentru natură. „Paparudă”, „Hristos a înviat” sau „Tatăl nostru” au fost doar câteva dintre textele pe care cei de la Corul Madrigal le-au fredonat.

Cum li s-a părut sibienilor spectacolul

„Ritualuri” este un spectacol-concept, construit în jurul ritualurilor universale - pentru pace, de lume, religioase și pentru natură. Conceptul este semnat de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturica. Spectacolul a fost creat special pentru ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, și s-a desfășurat după apusul soarelui, pe malul lacului Dumbrava.

Citește și: Mii de sibieni au aplaudat spectacolul cu 280 de drone din deschiderea FITS. „De data asta au fost și artificii”

„A fost excelent, un stil diferit față de cel de la deschidere, mi-a plăcut tematica etno-folclorică, ritualurile”,  a spus Estela, una dintre spectactoare.

Și pentru Minodora, o altă sibiancă, spectacolul a fost deosebit.

„Am fost la foarte multe spectacole din cadrul FITS, ce s-a întâmplat în această seară la muzeu a fost excelent, nu mai mergem la drone pentru că am fost la deschidere”, a spus aceasta.

După concertul Corului Madrigal, în spațiul Muzeului ASTRA au fost  puse în scenă multiple secvențe dedicate ritualurilor, până la ora 01:00 în noapte. Zona din jurul lacului a devenit un univers performativ divers, unde spectatorii s-au bucurat de video mapping în pădure și au interacționat cu actori și dansatori.

La Muzeul ASTRA au fost prezente corurile de copii din cadrul Programului Național Cantus Mundi: „Waldorf” Iași, dirijor Daniel Popa; „Unirea” Focșani, dirijor Ana-Maria Rusu; Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, dirijor Nicoleta Țâmpu și „Junior Vip & Vox Infantes” Cluj-Napoca, dirijor Anca Mariaș.

Show cu drone în Piața Teatrului 

După concertul din Muzeul Astra care s-a încheiat la ora 22:40, majoritatea sibienilor s-au deplasat în Piața Teatrului pentru a admira deja obișnuitul show cu drone, combinat cu artificii, care a înc eput la ora 23:45.

„Vom avea o cooperare specială pentru drone și veți avea două surprize pe care nu le pot dezvălui. Va fi o combinație, pentru că așa cum bine știți, de fiecare dată, noi ne uităm peste tot în lume ce se întâmplă și încercăm să fim înaintemergători. Vor fi nu 12 minute ca anul trecut, ci 14. În loc de lasere vor fi lumini inteligente, va fi muzică special creată și vom avea la înălțime și un ajutor de artificii eco, artificii care să nu facă zgomot și care să nu afecteze mediul și care să lucreze în aer cu dronele. Nu sunt bazate pe explozie. La fiecare spectacol de drone va fi câte o surpriză, va fi adăugată o formă de spectacol”, a anunțat Constantin Chiriac la conferința de presă care a avut loc joi, 18 aprilie”, spune Constantin Chiriac la începutul lunii aprilie.

Citește și: Spectacol cu drone și artificii eco în deschiderea și închiderea FITS. Chiriac: în loc de lasere vor fi lumini inteligente, vom avea muzică special creată și artificii eco, care să nu facă zgomo

Anul acesta, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu a avut loc între 21 și 30 iunie.

Tema ediției din 2024 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a fost „Prietenia”. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 8 luni

Asta cu "ritualurile" sună a masonerie, nu a artă dramatică. Dar, no, oamenii săracii merg gură-cască la saltimbanci aduși din toată lumea, că-s dezorientați, nu mai au spirit critic și nici modele reale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus