Vineri,
03.10.2025
Heavy Intensity Rain
Acum
4°C

Am găsit „locul” din Ocna. La doi pași de Brâncoveanu, la Salzburg

Am găsit „locul” din Ocna. La doi pași de Brâncoveanu, la Salzburg

Asta e ultima cronică de restaurant din Ocna Sibiului de anul ăsta, că mai sunt încă vreo două săptămâni, sezonul se închide și Ocna Sibiului intră iar în hibernare până în vara viitoare.

Mai țineți minte că acum vreo lună am vrut să încercăm restaurantul Vilei Salzburg și am găsit duminica închis, iar astfel am ajuns în curte la nea Matei? Ei bine, de data asta știam programul așa că am ajuns la restaurantul Vilei Salzburg, într-o seară călduroasă, în timpul săptămânii, ceea ce ne-a făcut să apreciem și mai mult răcoarea copacilor din curtea restaurantului.

Vila Salzburg e chiar peste drum de gardul intrării principale la lacurile de la Ocna Sibiului. Pentru că este construită pe unde deal terasat, priveliștea e perfectă pentru studiatul forfotei întregii zone.

Cum eram un grup destul de numeros, am cerut un pic de ajutor la mutatul meselor și am dat peste o lecție de ospitalitate cum rar am mai găsit prin restaurante. Chiar patronul restaurantului, care după ce ne-a ajutat să mutăm un sfert de terasă și ne-a așezat pe toți cumva la mese, primul lucru pe care ni l-a adus a fost un mic clonidraș cu țuică, de poftă de mâncare. A avut răbdare cu mofturile și nazurile fiecăruia, că limonadă ba cu mentă, ba fără mentă, ba cu fructe de pădure, ba fără zahăr și uite tot așa, iar în tot haosul ăsta chiar ne-a făcut să ne simțim extrem de bine.

Mi-a plăcut din start meniul, pentru că era subțire, nu cu multe preparate, dar care toate arătau foarte bine. Am avut noroc să prindem o supă de rață proaspăt făcută, am mai luat o ciorbă de burtă, șnițelul vienez, două porții de crispy de pui pentru cei mici și un păstrăv la grătar cu niște mămăliguță. Pe lângă astea, o pleiadă de limonade de toate felurile și două beri, care au venit la cal. Pentru neprofesioniști, calul este unitatea de măsură a berii care însumează două halbe, respectiv 1 l de bere.

Am gătat cam un țap din calul respectiv, ca să rămânem atât în regnul animal cât și să respectăm sistemul metric, când s-a umplut masa de farfurii. Și fără vreo ofensă la adresa celorlalte preparate, ca au fost foarte bune, după prima lingură din supă de rață cu tăiței s-a auzit un: „mai aduceți, vă rugăm, încă una”. Șnițelul a venit însoțit de niște cartofi țărănești absolut delicioși și o salată cu varză, se numea meniu regal acum 35 de ani pentru că de data asta chiar merge clișeul acela cu gustul copilăriei și, curios, varza a declanșat amintirea păstrată în papile.

Iar cea mai bună unitate de măsură a gustului unei mâncări e cat rămâne în farfurie la final. Aici au economisit sigur la apă, pentru că le-am dat înapoi farfuriile curate.

Pentru că de data asta nu am plătit eu ci a plătit tata, cu cardul lu’ mama, nu știu exact să vă spun cât a fost nota de plată la final, dar vă puteți face o idee, șnițelul vienez a fost 38 de lei supele și ciorba câte 25, păstrăvul la grătar a fost 50 RON iar o porție de crispy cu cartofi prăjiți a fost 30. Ambianța, ospitalitatea, mâncarea au produs o seară foarte faină și vi-l recomand cu încredere, e o ieșire perfectă din Sibiu.

 

Brâncoveanu. Domnitorul, nu lacul

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

25 comentarii

Lorena Haralamb

Acum 1 an

Chiar daca o sa primesc dislike, va rog daca poate sa imi spuna cineva care este rolul feliilor de lamaie pe snitel? Adica de ce ar trebui sa fie un snitel acru? multumesc
Raspunde

Gabriella

Acum 1 an

E doar decor. De obicei se pune lămâie pe pește. Pe snitzel...eventual o crenguta de pătrunjel verde. Dar e decor...dar cum gusturile nu se discută...se poate mânca si lămâie. Am fost saptamana trecuta sa luam masa la Cabana Valea Aurie. Si acolo au pus peste ce am comandat ceva verde...am dat la o parte decorul si am mâncat. Lămâie am folosit cu apa și gheață.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Au rol decorativ. Asta adāugând niste bani la pretul meniului. Vizual trebuie sā iti facā impresia unei mâncāri elaborate , cu dichis. Un fel de eleron pe portbagaj la o masinā cu motor de 1.0 l si 53 de cai putere. Dā " bine"
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hermannstädter

Acum 1 an

Un șnitel se prăjește în mod tradițional în mult ulei, iar aici lămâia, atunci când stropesti zeama peste șnitel, aduce o explozie de prospețime. Incearca odata, e foarte gustos. Peste tot in lume se serveste cu lamaie, e ceva normal. Se pare ca la Sibiu, sau la unii sibieni nu e normal.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Strecor Brânză (SB)

Acum 1 an

Ca să taie eventuala greață de la grăsimea snițelului. Stimulează secreția de salivă, etc. Efectul astringent. De aia ai lămâie la cărnurile grase, fie pește (Da, pestele are o carne grasă), vită, porc, oaie. Și ca un adjuvant în digestie. Plus vit. C.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nobody

Acum 1 an

Tu zici bine si iti iei dislike de la cine e efectiv ignorant.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nobody

Acum 1 an

Se pierde timp citind cronicile astea care nu au mai nimic de zis interesant. Ce e de admirat la cineva ce lauda cartofi poate congelati ca delicios? Oras mic bun pentru Caragiale de analizat. Miracomando, censuratemi!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Y

Acum 1 an

Cand te gandesti ca in Sibiu a fost Capitala Gastronomica Europeana ... DOAMNE FERESTE!!!
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Faceți una la voi la "ești", să vedem diferența :))
Raspunde

Curiozitati

Acum 1 an

Pestelui ii cam lipseste mamaliga. Ca nu vad de ce s-ar servi pe farfurii separate :))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unu

Acum 1 an

Bună ziua. Chestia asta cu mutatul meselor e o boală românească, din păcate. Te rog sa ceri sa îți mute mesele si cand iesi din țară . E lipsa de bun simt sa ceri sa iti mute mesele ca ai venit " Tu " . Vrei mese mutate, suni inainte si anunti ca esti un grup . In rest, Poftă bună!!
Raspunde

Barosanu

Acum 1 an

Nu e nicio lipsă de bun simț, e o cerință normală atunci când vii cu un grup numeros. Dacă se poate, bine, dacă nu, nicio problemă, oamenii stau la mese separate dacă vor, sau pleacă la următorul restaurant și chelnerii sau patronul rămân să păzească mesele goale. Au ajuns toți băgătorii de seamă doctori în medicină, îți depistează din prima „boala românească”.
Raspunde

@UNUL

Acum 1 an

Ba da tu tare destept te crezi, cu cei 7 ore de acasa. Unul ca tine papa prazul pe patru labe.
Raspunde

@barosanu cu ceafa lată

Acum 1 an

De bun simț e să faci rezervare pentru un grup mai mare. Nu-ți convine, mută-te la unu care-ți pune manele
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Mancare de birt, nimic mai mult! Apropo de decor... am primit farfuria de mancare, ia pe margine iste crengute de tuia... Horror!
Raspunde

@Sibian vâlcean

Acum 1 an

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului care incită la ură)

Raspunde

@Sibian Valcean

Acum 1 an

Daca iti imaginezi ca sunt din Valcea, atunci n-ai pic de fantezie, "sibiene"! Sunt mai ardelean decat tine, ****!

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului jignitor)

Raspunde

Cornelia Vlaicu

Acum 1 an

Mâncare și servire impecabile. Și muzica ambientala e super
Raspunde

Grozavescu

Acum 1 an

Mergem la aceasta pensiune de 7 ani!! Daca nu erau ospitalieri, servire impecabila, curățenie desavarsitamancare ca acasa nu mergeam 7 ani la rand...în 2025 mergem din nou.
Raspunde

Irinel Oltean

Acum 1 an

Noi mergem acolo de 3 ani. La anul va fi al 4-lea. Cu siguranță, vom mări și timpul de ședere. Am început cu 5 nopți, am continuat cu 7, iar anul acesta cu 10. La anul ne luăm 14! Asta arată că primirea și condițiile de cazare sunt foarte bune, mâncarea este foarte bună și aspectuoasă, iar gazdele sunt deosebite! Muzica ambientală e ceva absolut special! Așa că vă invităm și noi să vizitați Vila Salzburg!
Raspunde

@Irinel

Acum 1 an

Irinele, asta e reclama!
Raspunde

MACARIE DUMITRU-SORIN

Acum 1 an

Vă recomand să serviți Ceaun cu mămăligă.
Raspunde

S

Acum 1 an

Ce mă amuză la acest site, cică de știri, că îți bagă un set de 50 dislike-uri din oficiu la latitudinea editorialistului astfel încât comentariul să fie ascuns PENIBIL BĂ!
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

(Acest mesaj a fost moderat din cauza informațiilor eronate pe care le conține)

Raspunde

Adina

Acum 1 an

(Acest mesaj a fost moderat din cauza informațiilor eronate pe care le conține)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus