Luni,
28.04.2025
Innorat
Acum
9°C

Ping pong cu Sala Transilvania: După două luni, structura este scoasă din componența Junilor. La CJ Sibiu crește din nou numărul posturilor

Ping pong cu Sala Transilvania: După două luni, structura este scoasă din componența Junilor. La CJ Sibiu crește din nou numărul posturilor

Junii Sibiului nu sunt de acord cu absorbția Sălii Transilvania în cadrul propriei structuri, decizie luată de Consiliul Județean cu două luni în urmă. Administrația județeană este de acord cu argumentele aduse și propune abrogarea hotărârii din luna iunie și includerea serviciului Sala Transilvania în propria structură. Totodată, CJ Sibiu propune majorarea numărului de posturi în aparatul său de specialitate cu 15, după ce, tot acum două luni, au fost înființate alte 23.

Consiliul Județean Sibiu propune pentru ședința ordinară de săptămâna vitoare un proiect de hotărâre prin care revocă decizia anterioară, nr. 124/2024, privind reorganizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii" Sibiu prin absorbția Serviciului Public Sala Transilvania Sibiu. Conform noii hotărâri, Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu va funcționa ca serviciu fără personalitate juridică în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Sibiu.

Decizia a fost luată de conducerea CJ Sibiu în urma solicitărilor formulate atât de către reprezentanții Sălii Transilvania, cât și de cei ai Junilor. Aceștia au cerut reanalizarea hotărârii inițiale din motive legate de organizarea și obiectul de activitate al celor două entități. Se consideră că activitatea logistică sportivă și managementul contractelor derulate de Sala Transilvania sunt mai apropiate de activitatea Consiliului Județean și pot fi mai eficient gestionate în cadrul acestuia.

Citiți aici argumentele lui Marian-Alin Secetă, directorul Serviciului Sala Transilvania, iar aici - cele ale Silviei Macrea, managerul Centrului „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Conform proiectului, personalul Serviciului Public Sala Transilvania Sibiu - 14 posturi - va fi integrat în noua structură organizatorică a Consiliului Județean Sibiu, în termen de 60 de zile, iar salarizarea acestuia va fi uniformizată cu cea a personalului din aparatul de specialitate al Consiliului.

Protocolul de predare-primire a patrimoniului și a activităților va fi încheiat în termen de 60 de zile, asigurând continuitatea activităților sportive și a Pieței Volante din Sibiu, gestionate în prezent de Serviciul Public Sala Transilvania.

Numărul posturilor la CJ Sibiu crește de la 169 la 184

Proiectul de hotărâre abrogă și o altă decizie anterioară, legate de organizarea Consiliului Județean.

Citește și: Junii Sibiului fuzionează cu Sala Transilvania. La CJ Sibiu se mai înființează 23 de posturi, în cadrul reorganizării cerute de lege

Astfel, în contextul absorbției Sălii Transilvania, conducerea CJ Sibiu propune aprobarea unei noi organigrame și a noului stat de funcții, în care numărul total de posturi a aparatului de specialitate se majorează de la 169 de posturi la 184 de posturi. Dintre acestea, 17 sunt funcții de conducere cu excepția funcției publice de secretar general al județului și administrator public.

Majorarea numărului de posturi este explicată prin conținutul adresei primite de la Prefectură în acest an, în care se menționează că „numărul maxim de posturi calculate pentru UAT Județul Sibiu este de 455 posturi”. În prezent, datele administrației județene arată că în cadrul aparatului de specialitate, precum și în instituțiile și serviciile publice din subordine există un număr de 315 de posturi: 169 la CJ; 85 la Biblioteca Județeană Astra; 24 la Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”; 21 la Salvamont și 16 la Sala Transilvania.

Potrivit alin. 8 al articolului XVII din Legea nr. 296/2023 numărul maxim de 455 posturi se diminuează cu 10%, astfel:

455 posturi calculate – 45,5 (10% diminuare) = 409,5 posturi.

409,5 posturi – 315 posturi înființate = 94,5 posturi disponibil rămas”, scrie în raportul de specialitate.

Detaliile cu privire la noua reorganizare a CJ Sibiu se găsesc în raportul de specialitate care însoțește proiectul ce va fi supus votului consilierilor județeni în ședința programată pentru 29 august.

În cadrul CJ, Sala Transilvania va activa ca oricare serviciu public, va fi în subordinea președintelui CJ Sibiu, Daniela Cîmpean și va primi în completare atribuții în derularea tuturor agendelor gestionate prin proiectele CJ privind cultura, educația, tineretul și sportul. Totodată, serviciul Sala Transilvania va avea și atribuțiile Compartimentului dezvoltare durabilă din cadrul Direcției Arhitect Șef privind gestionarea pieței volante Transilvania.

Reorganizarea vizează o altă structură recent creată – Sibiu Business Agency, care a funcționat până acum ca și compartiment separat în subordinea arhitectului șef. De data aceasta, președinta CJ Sibiu propune trecerea acestuia în subordinea sa.

Mai este de remarcat că în cadrul CJ se reorganizează Direcția Strategii Proiecte prin desființarea Serviciului Strategii, Dezvoltare Economică și Socială și înființarea a două noi compartimente – Strategii și Relații Internaționale, care va avea șapte posturi publice de execuție, și Eficientizare Energetică și Dezvoltare Durabilă, care va avea trei funcții publice de execuție.

Modificările mai prevăd desființarea Direcției Informatică, Resurse Umane, Relații Publice. Decizia vizează serviciul Resurse umane și cel de Relații publice, CIC și Informatică – ambele vor trece în subordinea directă a președintelui CJ Sibiu.

Mai multe detalii găsiți în raportul de specialitate aferent proiectului de hotărâre.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Maria

Acum 8 luni

Foarte bine gândit. Bravo CJ. Practic nu se majorează posturile. Cele în plus sunt cele de la Sala Transilvania. Și ca se desființează servicii și direcții inutile. Felicitări conducerii care a gândit asta. La Primărie nu s-a reorganizat NIMIC. De aceea probabil nu ați făcut nici un articol.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adriana Popandrea

Acum 8 luni

Intr-adevar foarte bine gândit. Și explicațiile logice.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alexandru Je

Acum 8 luni

Spre deosebire de alte instituții vad ca la CJ chiar se aplica legea. Păcat ca are doar articole răutăcioase din partea unor jurnaliști. Ce are titlul cu conținutul?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 8 luni

Cum naiba nu îi controlează jimeni... Mizerie mare a ajuns acest Cj. Ar trebui intrat cu dna-ul și cu corpul de control fiscal pe ei
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alexandru Je

Acum 8 luni

Pentru ce? Pentru ca aplica Legea? Asa spune Legea 296 din 2023. Instituțiile care nu au peste 50 angajați fuzionează cu altele. E prea complicat?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radio Șantz

Acum 8 luni

A fost desfiintat postul uneia care vindea afine si era platita ca un director. Bine doamna Daniela!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus