Un sibian reclamă calitatea îndoielnică a lucrărilor realizate pentru amenajarea terenurilor de tenis din Baza sportivă Obor, inaugurată chiar la începutul campaniei electorale din acest an. Ca urmare a sesizării, reprezentanții Primăriei anunță că au constatat și ei deficiențele, pe care le așteaptă remediate în perioada de garanție. Firma care a finalizat, cu întârziere și costuri crescute, baza sportivă, a mai primit un contract prin încredințare directă de la Primăria Sibiu.
Baza sportivă Obor este un obiectiv inaugurat chiar la debutul campaniei electorale din primăvara acestui an. La cinci luni de la inaugurare, un sibian a sesizat atât administrația, cât și jurnaliștii locali despre calitatea îndoielnică a terenurilor de tenis de câmp.
Sesizările au loc în contextul în care termenul de finalizare a lucrărilor (anunțat inițial pentru ianuarie 2023) a fost prelungit cu mai bine de un an, iar valoarea contractului a crescut de la 9,7 milioane de lei, la cele 12,7 milioane de lei, cu tot cu TVA. Investiția a fost realizată integral din banii sibienilor.
„Calitatea terenurilor de tenis de câmp de la Baza sportivă Obor este îndoielnică. Terenul unu, pe jumătatea dinspre aleea principală de acces, este complet dezlipit pe dedesubt, suprafața nu este lipită de beton, mingea de tenis este complet atenuată și nu mai sare. În cazul în care plouă, apa rămâne sub tartan, se acumulează și nu se usucă. Pot exista probleme grave, de a aluneca de exemplu, iar terenul este complet impracticabil de cele mai multe ori după o ploaie fie ea și lejeră”, își începe reclamația Ștefan P.
El a și filmat cum tartanul este deja dezlipit și arată că problemele sunt multiple. „Se poate vedea că adezivul folosit este de o calitate proastă, la niciun an, întreaga suprafață de tartan se dezlipește în multe locuri. De asemenea nivelul, înclinația terenurilor nu este tocmai perfectă. Este lăudabilă și necesară (sublinierea sibianului – n.r.) o astfel de investiție în sport și agrement, dar astfel de investiții trebuie facute cu cap și la cele mai înalte standarde. Aceste terenuri au avut multiple probleme, cea mai importantă fiind cea semnalată mai sus. Doar câteva dintre problemele observate în aceste luni: plasa dintre terenurile de tenis de câmp permite trecerea mingilor de tenis de pe un teren pe altul. Printr-o minune, după «n» sesizări aceasta problemă a fost rezolvată cu chiu cu vai, cu o improvizație făcută ulterior. Absența băncilor de pe terenuri, pe fiecare teren ar trebuie să existe cel puțin o bancă, dacă nu chiar și o umbrelă sau ceva panou care să permită umbrirea jucătorilor în pauze. Ușile nu erau bine centrate la început, yalele folosite au avut numai probleme (înlocuite deseori) fiind de o calitate deplorabilă. Un colț de pe terenul doi este complet la alt nivel, astfel încât mingile de tenis pot să iasă cu ușurință pe sub gard, unde există un gol din cauza nivelului greșit dat suprafeței”, înșiră Ștefan P. numeroasele probleme ale bazei sportive amenajate la marginea orașului.
Amebele terenuri de câmp ale noii baze sportive au probleme. Foto: Primăria Sibiu
Sibianul mai arată că a transmis problemele terenurilor de tenis și celor de la Atlas Sport SRL, din Târgu Mureș, compania angajată de Primăria Sibiu în aprilie 2022 pentru construirea bazei sportive. Postările sale pe pagina de Facebook a companiei au fost, însă, șterse.
Primăria amenință și cu judecata
La o zi după sesizarea transmisă autorităților locale, acestea au reacționat. „Primăria Sibiu a constatat anumite deficiențe survenite pe parcursul exploatării Bazei Sportive Obor, notificând constructorul SC Atlas Sport SRL cu privire la acestea și dispunând efectuarea remedierilor, lucrările aflându-se în perioada de garanție. În cazul în care remedierile nu sunt realizate în termenele legale și în conformitate cu standardele tehnice, Primăria Sibiu va executa garanția de bună execuție depusă de SC Atlas Sport SRL la semnarea contractului și va efectua lucrările de remediere prin alt constructor”, răspund reprezentanții Primăriei Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului.
Care mai arată că, dacă nu va fi suficientă garanția de bună execuție, va apela la instanță. „Dacă garanția de bună execuție nu este suficientă pentru a acoperi costul acestor lucrări, Primăria Sibiu va acoperi diferența, urmând să se îndrepte pe căile legale împotriva constructorului Atlas Sport SRL pentru a o recupera”.
Angajați direct pentru terenul din Păltiniș
Baza sportivă Obor a fost inaugurată în 10 mai 2024, cu mare fast, și include un teren de fotbal cu gazon natural omologat de FRF, un teren pentru baschet și volei, unul pentru minifotbal și handbal, două terenuri pentru tenis de câmp și două zone pentru tenis de masă.
Cu o lună înainte de această inaugurare, aceeași firmă din Târgu Mureș a primit un alt contract de la Primăria Sibiu, pentru amenajarea unui teren de sport în stațiunea Păltiniș. Contractul are o valoare de 735.000 de lei, cu tot cu TVA, și a fost încredințat prin cumpărare directă. Conform contractului, terenul pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis de câmp și volei trebuia terminat în trei luni.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: terenuri refacute , tartan dezlipit , teren tenis de camp , terenurile tenis sportive obor , baza sportiva obor , foto , video
Vizualizari: 2880
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Nustiu
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Trotineta
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Emil