Vineri,
15.11.2024
Innorat
Acum
3°C

Terenurile de tenis ale bazei sportive Obor trebuie refăcute, la cinci luni de la inaugurare. „Calitatea este îndoielnică”. Aceeași firmă a fost angajată direct și pentru terenul din Păltiniș

Terenurile de tenis ale bazei sportive Obor trebuie refăcute, la cinci luni de la inaugurare. „Calitatea este îndoielnică”. Aceeași firmă a fost angajată direct și pentru terenul din Păltiniș

Un sibian reclamă calitatea îndoielnică a lucrărilor realizate pentru amenajarea terenurilor de tenis din Baza sportivă Obor, inaugurată chiar la începutul campaniei electorale din acest an. Ca urmare a sesizării, reprezentanții Primăriei anunță că au constatat și ei deficiențele, pe care le așteaptă remediate în perioada de garanție. Firma care a finalizat, cu întârziere și costuri crescute, baza sportivă, a mai primit un contract prin încredințare directă de la Primăria Sibiu.

Baza sportivă Obor este un obiectiv inaugurat chiar la debutul campaniei electorale din primăvara acestui an. La cinci luni de la inaugurare, un sibian a sesizat atât administrația, cât și jurnaliștii locali despre calitatea îndoielnică a terenurilor de tenis de câmp.

Sesizările au loc în contextul în care termenul de finalizare a lucrărilor (anunțat inițial pentru ianuarie 2023) a fost prelungit cu mai bine de un an, iar valoarea contractului a crescut de la 9,7 milioane de lei, la cele 12,7 milioane de lei, cu tot cu TVA. Investiția a fost realizată integral din banii sibienilor.

„Calitatea terenurilor de tenis de câmp de la Baza sportivă Obor este îndoielnică. Terenul unu, pe jumătatea dinspre aleea principală de acces, este complet dezlipit pe dedesubt, suprafața nu este lipită de beton, mingea de tenis este complet atenuată și nu mai sare. În cazul în care plouă, apa rămâne sub tartan, se acumulează și nu se usucă. Pot exista probleme grave, de a aluneca de exemplu, iar terenul este complet impracticabil de cele mai multe ori după o ploaie fie ea și lejeră”, își începe reclamația Ștefan P.

El a și filmat cum tartanul este deja dezlipit și arată că problemele sunt multiple. „Se poate vedea că adezivul folosit este de o calitate proastă, la niciun an, întreaga suprafață de tartan se dezlipește în multe locuri. De asemenea nivelul, înclinația terenurilor nu este tocmai perfectă. Este lăudabilă și necesară (sublinierea sibianului – n.r.) o astfel de investiție în sport și agrement, dar astfel de investiții trebuie facute cu cap și la cele mai înalte standarde. Aceste terenuri au avut multiple probleme, cea mai importantă fiind cea semnalată mai sus. Doar câteva dintre problemele observate în aceste luni: plasa dintre terenurile de tenis de câmp permite trecerea mingilor de tenis de pe un teren pe altul. Printr-o minune, după «n» sesizări aceasta problemă a fost rezolvată cu chiu cu vai, cu o improvizație făcută ulterior. Absența băncilor de pe terenuri, pe fiecare teren ar trebuie să existe cel puțin o bancă, dacă nu chiar și o umbrelă sau ceva panou care să permită umbrirea jucătorilor în pauze. Ușile nu erau bine centrate la început, yalele folosite au avut numai probleme (înlocuite deseori) fiind de o calitate deplorabilă. Un colț de pe terenul doi este complet la alt nivel, astfel încât mingile de tenis pot să iasă cu ușurință pe sub gard, unde există un gol din cauza nivelului greșit dat suprafeței”, înșiră Ștefan P. numeroasele probleme ale bazei sportive amenajate la marginea orașului.

Amebele terenuri de câmp ale noii baze sportive au probleme. Foto: Primăria Sibiu

Sibianul mai arată că a transmis problemele terenurilor de tenis și celor de la Atlas Sport SRL, din Târgu Mureș, compania angajată de Primăria Sibiu în aprilie 2022 pentru construirea bazei sportive. Postările sale pe pagina de Facebook a companiei au fost, însă, șterse.

Citește și Tarife propuse pentru Baza sportivă de la Obor: 600 de lei ora de antrenament pe terenul de fotbal cu gazon natural, 2.000 de lei pentru evenimente. Restul sunt gratuite, pe bază de rezervare

Primăria amenință și cu judecata

La o zi după sesizarea transmisă autorităților locale, acestea au reacționat. „Primăria Sibiu a constatat anumite deficiențe survenite pe parcursul exploatării Bazei Sportive Obor, notificând constructorul SC Atlas Sport SRL cu privire la acestea și dispunând efectuarea remedierilor, lucrările aflându-se în perioada de garanție. În cazul în care remedierile nu sunt realizate în termenele legale și în conformitate cu standardele tehnice, Primăria Sibiu va executa garanția de bună execuție depusă de SC Atlas Sport SRL la semnarea contractului și va efectua lucrările de remediere prin alt constructor”, răspund reprezentanții Primăriei Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului.

Care mai arată că, dacă nu va fi suficientă garanția de bună execuție, va apela la instanță. „Dacă garanția de bună execuție nu este suficientă pentru a acoperi costul acestor lucrări, Primăria Sibiu va acoperi diferența, urmând să se îndrepte pe căile legale împotriva constructorului Atlas Sport SRL pentru a o recupera”.

Angajați direct pentru terenul din Păltiniș

Baza sportivă Obor a fost inaugurată în 10 mai 2024, cu mare fast, și include un teren de fotbal cu gazon natural omologat de FRF, un teren pentru baschet și volei, unul pentru minifotbal și handbal, două terenuri pentru tenis de câmp și două zone pentru tenis de masă.

Cu o lună înainte de această inaugurare, aceeași firmă din Târgu Mureș a primit un alt contract de la Primăria Sibiu, pentru amenajarea unui teren de sport în stațiunea Păltiniș. Contractul are o valoare de 735.000 de lei, cu tot cu TVA, și a fost încredințat prin cumpărare directă. Conform contractului, terenul pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis de câmp și volei trebuia terminat în trei luni.

Citește și S-a deschis Baza Sportivă Obor: Acces gratuit, programări online. Fodor: ”Investițiile în sport vor continua”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Țeparii

Acum 1 lună

Pt terenul din Paltinis a fost mare tam-tam prin ziare. Unde e? De ce nu e gata? De ce nu se lucrează? Iar ca si calitate, dacă la obor au ținut cateva luni, in Paltinis, unde vremea e conform cotei 1450 de sub teren, o sa tina cateva săptămâni sa înțelegem? Oare DNA mai exista? Nu de alta dar anumite personaje, lideri in cateva institututii, trebuie luate la întrebări.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibiu.Adrian

Acum 1 lună

Vorba unui mare fan si admirator la doamnei primar Fodor "4 ani poți să te oftici până vomiți, oricum n-ai ce face" am incheiat citatu, mai fanule uite ce face idolul tau Fodor in Sibiu numai lucrari de mantuiala, intr-adevar ai dreptate 4 ani vom vomita de la lucrarile prost facute pe bani nostrii , asta ai votat asa primesti,daca ar fi fost banii ei cu siguranta nu vedeai asemenea bataie de joc pe banii publici, dar na daca nu sunt ai ei nu ii pasa.
Raspunde

Ciobrânzan Dann

Acum 1 lună

Orasul cașhului bine făcut !
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Cu putin SuperGlue ,niste miez de pita inmuiat in apa sau cu ciunga se rezolva.Pe de alta parte,daca alegi sa joci tenis de cimp pe tartan,iti meriti soarta!
Raspunde

BumBum

Acum 1 lună

Calitatea lucrarii e jalnica, dar mai nasoala e modalitatea de rezervare. Proprietarii bazelor de tenis din Rezervatia Sibiu, blocheaza terenurile ca ele sa apara indisponibile astfel ca bazele lor sa devina o optiune. Mai Till Eulenspiegel, ce are tartanul? E foarte bun… daca tu nu esti in stare sa te mentii pe fuse pe aceasta suprafata du-te de patineaza pe zgura-ti sfanta! Oricum mi-e greu sa cred ca te intalnesti cu mingea, indiferent de suprafata. Sa puna Primaria o taxa minima astfel incat aia care rezerva fara sens macar sa si cotizeze! Initiativa buna, calitate semi, accesare jalnica
Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 lună

Nu este calitate indoielnica, este calitatea standard made in Fodoristan :)))) la fel cum sunt cam toate lucrarile "orchestrate" de bunica noastra draga
Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 lună

Deci efectiv NU cred ca intr-o ora ati si publicat articolul si a si luat portia cuvenita de dislike-uri :))))))))))))) nu cred ca e realista evaluarea :)) foarte foarte tare!!! Adevarul supara, bre! :D Adevarul supara! Haideti cu dislike si la postarea aceasta :)
Raspunde

Marius

Acum 1 lună

In primul rand suprafață de tartan nu se lipește pe beton , tartanul este ca un covor(acesta se asterne cu un repartitor care îl încălzește iar suprafața de beton se da doar cu o amorsa ) , gazonul sintetic este lipit pe placa de beton? O problema sunt și cetantie , joaca tenis cu adidași cu cuie ,lucru interzis și ce este mai rău că după ce li se atragă atenția tot ei se simt lezati , a nu se confunda suprafață de tartan de pe pistele de alergat cu cele de pe terenurile de tenis,fotbal sau la terenul de fotbal/handbal vin cu adidași cu crampoane , normal că tartanul se strica, sau forțau yalele vedeau că sunt închise și ei nici o treabă forțau de ele și ne mirăm că sunt stricate. Iar în jurul terenurilor sunt suficiente bănci sa stai iar bagajul poți să îl lași în dulapurile existente. Nu spun că este o lucrarea perfecta se putea face mai bine sunt greșeli dar trebuie și noi să avem un pic de grija.
Raspunde

Nonick

Acum 1 lună

Faptul ca se aluneca dupa fiecare ploaie - voi ati vazut tenis jucat pe teren ud in vreo competitie? Cand incep primii stropi se intrerupe meciul si se acopera, fie ca e Wimbledon, Flushing Meadows sau Melbourne. De la cativa stropi ignorati de arbitri era sa se produca accidentari grave.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus