Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

S-a deschis Baza Sportivă Obor: Acces gratuit, programări online. Fodor: ”Investițiile în sport vor continua”

S-a deschis Baza Sportivă Obor: Acces gratuit, programări online. Fodor: ”Investițiile în sport vor continua”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a inaugurat vineri după-masă noua bază sportivă Obor, care oferă sibienilor un teren de fotbal cu gazon natural omologat de FRF, un teren pentru baschet și volei, unul pentru minifotbal și handbal, două terenuri pentru tenis de câmp și două zone pentru tenis de masă. Oricine le poate folosi gratuit – cu excepția terenului mare cu iarbă naturală – în baza unei programări online.

Investiția totală s-a ridicat la 12,7 milioane de lei, în totalitate bani locali, din taxele și impozitele sibienilor. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat după tăierea panglicii că investițiile în baze sportive în municipiul Sibiu vor continua.

„Aici este o strategie. Noi am început de ani de zile investiții serioase în infrastructura sportivă. În primul rând am amenajat terenurile de fotbal secundare din Parcul Sub Arini. După aceea am amenajat 12 zone de workout în cartierele Sibiului. Au urmat cele zece terenuri de sport din curțile școlilor, care după orele de curs și în week-end pot fi folosite de copiii din cartier, deci pot să practice sport și în afara orelor. Următorul obiectiv a fost skate-park-ul pe care l-ați văzut, este pentru cei cărora le place adrenalina și văd că sunt foarte mulți. Când vorbim de adrenalină vorbim și de baza nautică de la Lacul Binder. Bineînțeles, cel mai mare obiectiv a fost Stadionul Municipal. Iar acum inaugurăm această bază sportivă, unde majoritatea terenurilor se pot folosi gratuit, singurul pentru care se plătește o taxă este terenul cel mare, care a fost omologat definitiv și va fi folosit pentru meciuri oficiale de cei din Liga a IV-a, iar din Liga 1 se pot antrena. Investițiile în sport vor continua”, a declarat Astrid Fodor.

După tăierea panglicii primarul Fodor a făcut o scurtă baie de mulțime, fiind primită cu aplauze și solicitări de fotografii.

La eveniment au fost prezente majoritatea școlilor sportive din Sibiu, indiferent de sportul practicat. Nu au lipsit nici sportivii profesioniști ai echipelor CSU Sibiu și FC Hermannstadt, care au împărțit numeroase autografe.

De asemenea, evenimentul a atras sute de sibieni, majoritatea copii, dornici să vadă noua bază sportivă și să afle detalii.

Cum rezervi un teren

Cine vrea să se programeze trebuie să intre pe secțiunea dedicată bazelor sportive din Sibiu, bazesportive.sibiu.ro, unde selectează opțiunea de Rezervări Online de pe submeniul Baza Sportivă Obor. Aici fiecare selectează ce teren dorește, în funcție de sportul preferat, după care alege ora și ziua.

La final se introduc datele personale ale celui care face rezervarea. Închirierea terenului este gratuită, iar programul este de la 10:00 la 22:00, cu precizarea că toate terenurile au instalație de nocturnă.

Precizăm că suprafața totală a complexului este 23.000 mp, fiind în imediata apropiere a skate-parkului. Accesul se face din Calea Șurii Mari, imediat după Târgul Obor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus