Vineri,
17.01.2025
Cer Senin
Acum
-2°C

„Unire” cu natura: De 1 decembrie, sibienii sunt invitați la „birdwatching” în paradisul păsărilor de la Mândra

„Unire” cu natura:  De 1 decembrie, sibienii sunt invitați la „birdwatching” în paradisul păsărilor de la Mândra

Birdwatching-ul, adică activitatea de observare a păsărilor, prinde tot mai mult teren în județul Sibiu, Programul „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, organizând deja numeroase activități de acest gen.

După ce iubitorii naturii au putut observa păsările de apă din Țara Oltului, cele de pădure de pe Valea Hârtibaciului și cele de munte din Cindrel, a venit rândul ca, duminică, 1 decembrie, sibienii să studieze speciile care își vor petrece iarna în zona lacurilor de la Mândra.

Grupul va fi condus de ghidul Mihai Proca: „Zilele trecut am fost la Mândra și parcă niciodată nu am văzut atât de multe specii și exemplare de păsări laolaltă. Parcă eram în Delta Dunării!”

Printre păsările care pot fi observate în drumeția organizată de Ziua Unirii, se află rața roșie, rața mare, rața mică, lingurarul, gârlița, lișița, egreta mare, stârcul cenușiu, șoimul, scatiul, șoimul șoricar, pănțărușul (zis și „Ochiul-boului”) și vânturelul.

„În zona de stufăriș, numeroase păsări încă își mai găsesc hrană, la fel și pe dealurile din vecinătate, unde mai sunt măceșe, păducel sau porumbele. Sunt convins că vom petrece o zi de neuitat”, mai spune Mihai Proca.

Alături de ghidul programului „Anii Drumeției” se va mai afla ornitologul George Iacob care, pe lângă cunoștințele vaste, va fi „înarmat” cu o lunetă de observare.

La Mândra se intersectează două arii importante: situl „Natura 2000 Podișul Secașelor” și Rezervația Naturală „Eleșteele”, aici putând fi identificate 161 de specii de păsări.

Cei interesați sunt invitați să se înscrie pe pagina de internet a programului, www.aniidrumetiei.ro, plecarea având loc duminică, ora 10,00, din parcarea magazinului „Kaufland” de pe Calea Șurii Mari.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store 

Foto: Anii Drumeției

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus