Luni,
24.03.2025
Partial Noros
Acum
20°C

O cină la MyBistro: potrivită pentru un turist lihnit de foame care nu rabdă până în centru

O cină la MyBistro: potrivită pentru un turist lihnit de foame care nu rabdă până în centru

N-am stat mult pe gânduri in această săptămână și am ajuns, pentru o cină, la restaurantul hotelului My Continental - MyBistro. 

N-am plecat cu mari așteptări, dar cu același gând - că mâncarea la restaurantul hotelului trebuie să fie peste medie.

Restaurantul e dominat de culorile roșu și negru. Sala era aproape goală când am ajuns, puțin după ora 18. E de menționat că restaurantul e deschis pentru cină între 18:00 și 21:30.

Nu e o atmosferă prea plăcută pentru o cină. Am avut impresia că mă aflu într-o cantină. Doar muzica disco suficient de tare încât să mă deranjeze mă ține ancorat „geografic“. Am lăsat design-ul la o parte când a venit ospătarul, o tânără zâmbitoare, modestă și prietenoasă. Hai, că până la urmă mai mult e despre oameni, mi-am zis.

Meniul are câteva pagini în care găsești tot ce poate dori un turist flămând până ajunge în zona istorică a orașului, unde opțiunile devin variate. Până și mici („mititei”) au, unul costă 7 RON. Eu am preferat o „tigaie picantă”, cu legume și carne de porc, iar comeseana mea - o porție de șnițel de curcan în crustă de parmezan.

Am așteptat aproximativ 25 de minute mâncarea. Tigaia a venit fierbinte, cu multe legume și fâșii de carne, care miroseau destul de bine. Porția a fost generoasă. Chiar am depus un efort (nesănătos) să o termin, pentru că nu-mi place să contribui la irosirea produselor alimentare. Am comandat și o salată de murături pe care am făcut-o complet necomestibilă prin faptul că i-am adăugat niște ulei din acela de stă pe masă, la dispoziția clienților. N-am mai putut să mănânc din ea, deși m-am aruncat de câteva ori cu furculița în mod sârguincios. N-a fost să fie. Răul fu făcut. Sincer să fiu, nici nu arătau prea bine acele murături, „asortate cu o coadă de morcov”.

Alături, porția de curcan a fost destul de mare și am auzit doar cuvinte de laudă. Am gustat și eu de curiozitate o bucățică din pieptul de curcan și mi s-a părut fraged, ușor de mestecat și chiar bunicel, având în vedere că vorbim despre carne congelată. Carnea a fost asezonată cu „salată de crudități”, după cum scrie în meniu, adică ceva ce s-a vrut o salată coleslaw. N-am avut pretenții nici la ea.

Mă gândeam la faptul că dacă nu cauți cine știe ce experiență culinară și o explozie de gusturi care de care mai sofisticate, aici e un loc bun. Sau, altfel spus, e locul potrivit pentru un turist lihnit de foame care s-a cazat aici și nu mai rabdă până la o cină la un restaurant undeva prin centrul istoric. Mai țineți minte reclama aia - 1 litru, ca s-ajungem la Petrom. Per total, a fost o experiență acceptabilă; după cum am menționat, nu mi-am setat niciun fel de așteptări. Porțiile au fost generoase, iar mâncarea - nu rea. N-aș avea motive pentru critică. Dar dacă nu ești lihnit de foame, mai rabdă până la un restaurant care îți promite și o experiență culinară. Că doar inclusiv de aia, sper, că ești în vizită în Transilvania.

Nota de plată a arătat așa: șnițel de curcan - 45 de lei; tigaia picantă - 39 de lei; salata de murături - 12 lei și un cappucino - 15 lei. Total - 111 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

7 comentarii

Nustiu

Acum 2 luni

Astia de la TS nu pot sa inteleage ca oameni merg la restaurant de placere si nu pentru ca sunt lihniti de foame.
Raspunde

Flo

Acum 2 luni

După juma de zi de coasă, am alergat lihnit spre restaurant :)))))
Raspunde

Tanti marioara

Acum 2 luni

Mda, preturi modice ca la Sup... M ..m ... doar ca aici sigur macarea o fi fost mai gustoaa si portiile pentru adulti, nu pentru copii, ca la ceilalti. Muraturile aratau intr-adevar nasol. Cu ce le-or fi asortat?!

Raspunde

Carcotel

Acum 2 luni

Ce nu înțeleg eu, de ai dori "maestre culinar" să asociezi la o tigaie picantă cu legume murături. Și de ce să pui ulei pe murături? Urma să mai pui oțet Iar despre faptul că nu înțelegi că salata de crudități si salata coleslaw sunt total diferite nu mai zic nimic
Raspunde

Sparrow

Acum 2 luni

Bā eu vreau sā mā privatizez. Vreau sā fac un loc, fizic dar si online unde sā vii , in corpore sau virtual si sā îti reversi nestingherit toate frustrārile. Un loc de dat cu hate-ul , despre orice, un loc unde sā scuipi, sā urinezi sau si ailaltā treabā, fārā nici o problemā. Ai fost tratat rāu undeva? hai la noi,urlā, rage, bagā-ti...., mâncarea a fost proastā la cutare restaurant? Dā -i in mor*** mā** in cadru organizat. S-a anulat Turul 2 la prezidentiale si ti se pare cā te-au fācut mai marii tārii? Vino la noi si ia-i la ***ā ,! Articolul din TS e scris de un ageamiu cu pretentii de orāsean dupā pārerea ta ? Nu-i nimic, hai la noi si sparge farfurii cu numele lui pe ele! Super idee nu credeti?
Raspunde

Tony B

Acum 2 luni

Ia-ti medicamentele din pensia aia speciala :)))
Raspunde

Sparrow

Acum 2 luni

Invidia nu te lasā sā dormi somn dulce de prunc......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus