N-am stat mult pe gânduri in această săptămână și am ajuns, pentru o cină, la restaurantul hotelului My Continental - MyBistro.
N-am plecat cu mari așteptări, dar cu același gând - că mâncarea la restaurantul hotelului trebuie să fie peste medie.
Restaurantul e dominat de culorile roșu și negru. Sala era aproape goală când am ajuns, puțin după ora 18. E de menționat că restaurantul e deschis pentru cină între 18:00 și 21:30.
Nu e o atmosferă prea plăcută pentru o cină. Am avut impresia că mă aflu într-o cantină. Doar muzica disco suficient de tare încât să mă deranjeze mă ține ancorat „geografic“. Am lăsat design-ul la o parte când a venit ospătarul, o tânără zâmbitoare, modestă și prietenoasă. Hai, că până la urmă mai mult e despre oameni, mi-am zis.
Meniul are câteva pagini în care găsești tot ce poate dori un turist flămând până ajunge în zona istorică a orașului, unde opțiunile devin variate. Până și mici („mititei”) au, unul costă 7 RON. Eu am preferat o „tigaie picantă”, cu legume și carne de porc, iar comeseana mea - o porție de șnițel de curcan în crustă de parmezan.
Am așteptat aproximativ 25 de minute mâncarea. Tigaia a venit fierbinte, cu multe legume și fâșii de carne, care miroseau destul de bine. Porția a fost generoasă. Chiar am depus un efort (nesănătos) să o termin, pentru că nu-mi place să contribui la irosirea produselor alimentare. Am comandat și o salată de murături pe care am făcut-o complet necomestibilă prin faptul că i-am adăugat niște ulei din acela de stă pe masă, la dispoziția clienților. N-am mai putut să mănânc din ea, deși m-am aruncat de câteva ori cu furculița în mod sârguincios. N-a fost să fie. Răul fu făcut. Sincer să fiu, nici nu arătau prea bine acele murături, „asortate cu o coadă de morcov”.
Alături, porția de curcan a fost destul de mare și am auzit doar cuvinte de laudă. Am gustat și eu de curiozitate o bucățică din pieptul de curcan și mi s-a părut fraged, ușor de mestecat și chiar bunicel, având în vedere că vorbim despre carne congelată. Carnea a fost asezonată cu „salată de crudități”, după cum scrie în meniu, adică ceva ce s-a vrut o salată coleslaw. N-am avut pretenții nici la ea.
Mă gândeam la faptul că dacă nu cauți cine știe ce experiență culinară și o explozie de gusturi care de care mai sofisticate, aici e un loc bun. Sau, altfel spus, e locul potrivit pentru un turist lihnit de foame care s-a cazat aici și nu mai rabdă până la o cină la un restaurant undeva prin centrul istoric. Mai țineți minte reclama aia - 1 litru, ca s-ajungem la Petrom. Per total, a fost o experiență acceptabilă; după cum am menționat, nu mi-am setat niciun fel de așteptări. Porțiile au fost generoase, iar mâncarea - nu rea. N-aș avea motive pentru critică. Dar dacă nu ești lihnit de foame, mai rabdă până la un restaurant care îți promite și o experiență culinară. Că doar inclusiv de aia, sper, că ești în vizită în Transilvania.
Nota de plată a arătat așa: șnițel de curcan - 45 de lei; tigaia picantă - 39 de lei; salata de murături - 12 lei și un cappucino - 15 lei. Total - 111 lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 6072
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Unu din marginime
Acum 2 ore
@Ramnstein
Acum 2 ore
Pruteanu
Acum 2 ore
Ion
Acum 2 ore
@Bartelo