Luna februarie este poate cea mai dificilă pentru afacerile sibiene dependente de turism și vreme bună. Restaurantele sunt grav afectate în această perioadă, în lipsa turiștilor și a sibienilor care să stea la terase. Dacă vă uitați prin Piața Mică sau pe Bălcescu, o bună parte din localuri sunt închise pentru restaurare, curățenie și modernizare.
În aceste condiții patronii inventează tot felul de trucuri de marketing pentru a mai atrage un client, doi în plus. Dacă ați observat, zilele acestea sunt multe oferte pe aplicațiile care îți aduc mâncare acasă: ba primești ceva în plus, ba ai transportul gratuit, ba iei una și-ți dau două…
La restaurantul Lili's de pe strada Ocnei au plusat și au venit cu o ofertă inedită. În această perioadă clienții au meniul zilei tip bufet și pot mânca felul întâi, felul doi și desert de câte două ori, dacă își doresc asta. Practic, te duci și își reumpli farfuria. Șmecheria este că dacă nu termini tot din farfurie ești obligat să plătești dublu, adică 76 de lei în loc de 38.
„Umple-ți farfuria cu preparatele tale preferate și, dacă mai dorești, ai dreptul la un singur refill. Dar ai grijă: nu lăsa mâncare în farfurie, altfel vei plăti dublu. Respectăm mâncarea și te încurajăm să alegi cu responsabilitate!” – este mesajul restaurantului.
Am fost să testăm oferta pe la jumătatea acestei săptămâni și am găsit un restaurant pe jumătate gol, dar primitor, cu o atmosferă relaxată și încăperi plăcut decorate. Bufetul însă, aflat chiar la intrare, nu prea seamănă cu ce vezi pozele de pe rețele sociale, în sensul că este un recipient pentru ciobă și o tavă cu felul doi. Plus ceva gustare rece. Realist vorbind, nu prea ai de unde alege.
Prin urmare, am mâncat ciorbă de văcuță, ciulama de pui cu ciuperci și smântână și ardei copt. Excelente! O combinație de feluri de mâncare simple, neaoșe, cu care nu prea poți da greș. Un prânz sățios și gustos. Nu o să câștige cine știe ce laude ieșite din comun, însă garantat te ridici sătul de la masă după o asemenea expunere culinară. Aș fi încercat și oferta, adică să-mi reumplu farfuriile, dar efectiv nu mai puteam.
Ca să punctăm și detaliile mai puțin pozitive, un meniu tip bufet poate ar fi bine să fie mai variat. Dacă nu-mi plăceau ciupercile, ce făceam? În loc să mănânc dublu mâncam doar pe jumătate…
Nu în ultimul rând, o astfel de ofertă cu meniul zilei din care se servește clientul mai vine cu o dilemă: Ce faci cu bacșișul? Îl dai chelnerului care își aduce o apă sau îl păstrezi pentru tine că doar ți-ai spus singur în farfurie? Mănânci dublu și îți dai singur bacșiș…
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 10238
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
@psdist
Acum 10 ore
Emil
Acum 11 ore
Emil
Acum 11 ore
Eu
Acum 11 ore
Justitia legata la ochi