Mai adânc de atât în istoria locului în care trăim nu putem ajunge. Ian Webster, curatorul celei mai mari baze de date digitale din lume dedicată dinozaurilor, a realizat o reprezentare a globului pământesc începând din urmă cu 750 de milioane de ani în urmă, atunci când, în perioada criogenică, cel mai probabil ghețarii acopereau întreaga planetă în timpul celei mai mari ere glaciare cunoscute pe Pământ. În această perioadă apar noi tipuri de viață, cum ar fi algele roșii și verzi, însă evident că nu existau continentele așa cum le știm noi azi.
Pe hartă poate fi identificat orice oraș, inclusiv Sibiul, prin liniile țărilor actuale trasate pe glob, însă ca punct pe hartă nu apare decât cu 50 de milioane de ani în urmă, când această zonă era sub ape.
Aplicația a fost promovată recent pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în România.
”V-ați întrebat vreodată unde era localizat pe hartă orașul în care locuiți, acum 750 de milioane de ani?
Dacă sunteți curioși, puteți afla mai multe cu ajutorul hărții interactive #AncientEarth, creată de Ian Webster, curatorul celei mai mari baze de date digitale din lume dedicată dinozaurilor.
Harta oferă posibilitatea de a introduce un oraș, o regiune sau un stat și de a alege una dintre cele 26 de opțiuni cronologice, din prezent până în perioada criogenică”, se precizează în postare.
Acum 35 de milioane de ani în urmă, pe Terra era în desfășurare terțiarul mijlociu. Mamiferele au evoluat de la forme mici și simple la un grup divers. Primatele, cetaceele și alte grupuri evoluează. Pământul se răcește și plantele de foioase devin mai frecvente.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 3350
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Jorj
Acum 2 ore
Serios?
Acum 2 ore
Agariciul