Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
20°C

Unde era Sibiul, acum 66 de milioane de ani, când au dispărut dinozaurii?

Unde era Sibiul, acum 66 de milioane de ani, când au dispărut dinozaurii?

Mai adânc de atât în istoria locului în care trăim nu putem ajunge. Ian Webster, curatorul celei mai mari baze de date digitale din lume dedicată dinozaurilor, a realizat o reprezentare a globului pământesc începând din urmă cu 750 de milioane de ani în urmă, atunci când, în perioada criogenică, cel mai probabil ghețarii acopereau întreaga planetă în timpul celei mai mari ere glaciare cunoscute pe Pământ. În această perioadă apar noi tipuri de viață, cum ar fi algele roșii și verzi, însă evident că nu existau continentele așa cum le știm noi azi.

Pe hartă poate fi identificat orice oraș, inclusiv Sibiul, prin liniile țărilor actuale trasate pe glob, însă ca punct pe hartă nu apare decât cu 50 de milioane de ani în urmă, când această zonă era sub ape.

Aplicația a fost promovată recent pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în România.

”V-ați întrebat vreodată unde era localizat pe hartă orașul în care locuiți, acum 750 de milioane de ani?

Dacă sunteți curioși, puteți afla mai multe cu ajutorul hărții interactive #AncientEarth, creată de Ian Webster, curatorul celei mai mari baze de date digitale din lume dedicată dinozaurilor.

Harta oferă posibilitatea de a introduce un oraș, o regiune sau un stat și de a alege una dintre cele 26 de opțiuni cronologice, din prezent până în perioada criogenică”, se precizează în postare.

Acum 35 de milioane de ani în urmă, pe Terra era în desfășurare terțiarul mijlociu. Mamiferele au evoluat de la forme mici și simple la un grup divers. Primatele, cetaceele și alte grupuri evoluează. Pământul se răcește și plantele de foioase devin mai frecvente.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Votant CG

Acum 1 lună

O MINCIIUNA! Pamintul e plat! De ce mințiti poporul?!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

John

Acum 1 lună

Problema e ca iei like-uri și nu se prind mulți ca ești ironic.
Raspunde

@john

Acum 1 lună

Problema reală e ca unii chiar cred ca au umor,confundând glumele de șantier cu ironia fina și sarcasmul …și cea mai mare problema e ca toți au acces la net și aruncă mizerii in spațiul public.
Raspunde

Koba ciclistul

Acum 1 lună

Să-i ***

 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios)

Raspunde

Adina

Acum 1 lună

Mi se pare foarte interesant un experiment făcut de un profesor universitar din SUA care a vrut să testeze metoda datării cu carbon care e folosită de cercetători pentru a data toate aceste evenimente geologice. Avea o piatră vulcanică colectată din magma provenită din eruperea unui vulcan din Hawaii. I-a rugat pe colegii săi să folosească piatra pentru a stabili exact când a erupt acel vulcan. Aceștia au folosit metoda datării cu carbon și au concluzionat că eruperea s-a produs cam acum 2 milioane de ani. Ceea ce era complet greșit, fiindcă magma fusese colectată la eruperea unui vulcan prin anii 1950. Deci ar trebui verificate mai bine metodele de cercetare folosite de savanți.
Raspunde

AndreiM

Acum 1 lună

Metoda datarii cu izotopul de C14 este la fel de precisa ca metoda ghicitului in cafea sau a datului in bobi. Daca analizati metodologia statistica a "injumatatirii" si presupunerile care se fac cu privire la timpul de injumatatire se poate observa ca premisele sunt din categoria desene animate nu din capitolul STIINTA. Ai mai multe sanse sa gasesti nasturele de la paltolul lui Marco Polo pierdut in furtuna pe mare din 1274 decat sa nimeresti anul cu metoda datarii cu carbon. Metoda face parte, alaturi de multe alte teorii "stiintifico-fantastice" din arsenalul uneltelor de lupta ale ateilor impotriva cuvantului Scripturii. Post cu spor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bitt Dannman

Acum 1 lună

Cand au disparut dinozaurii apareau primele oi sibiene. Ma rog, Sibiul nu exista dar aparusera oile care produceau deja branza. Acestea au produs stocuri imense de unde rezulta preturile imposibile la imobiliare din acest judet.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus