Sâmbătă,
22.11.2025
Innorat
Acum
8°C

O nouă experiență culinară în centrul Sibiului: Restaurantul lalili dine&wine și meniul semnat de chef Dan Crețu

O nouă experiență culinară în centrul Sibiului: Restaurantul lalili dine&wine și meniul semnat de chef Dan Crețu

De aproximativ patru luni, Sibiul are un nou restaurant care îmbină eleganța cu farmecul atmosferei din centrului istoric al orașului. Este vorba despre lalili dine&wine, restaurantul a cărui parte gastronomică este coordonată de Dan Crețu, manager și chef cu experiență de aproximativ 22 de ani în domeniul bucătăriei.  

Am povestit cu Dan Crețu despre meniul conceput la restaurant, dar și despre experiența dobândită de-a lungul timpului în domeniul culinar. Dan Crețu a început  să ia contact cu gastronomia în urmă cu  22 de ani. A lucrat în mai multe țări din Asia alături de bucătari cunoscuți, iar apoi s-a întors în Europa și a continuat să profeseze în țări precum Olanda, Spania, Franța. În prezent, îl găsim la Sibiu, la restaurantul lalili dine&wine. 

Dan Crețu: Chef și manager de lalili dine&wine

Meniu special gândit de managerul și chef-ul Dan Crețu cu ingrediente de calitate premium

lalili dine&wine ne întâmpină o atmosferă deosebită, cu un decor care spune o poveste despre eleganță și atenție la detalii.

Meniul conceput pentru restaurantul lalili dine&winese bazează pe ingrediente de calitate premium, precum pește sălbatic și fructe de mare proaspete, ton adus din Sri Lanka, stridii din Franța, unele dintre cele mai apreciate în Europa, carne de vită Wagyu din Japonia, cotlet de porc iberic, dar și o selecție de carne americană de top. Conceptul de bucătărie este „progressive fusion”, bazat pe ingrediente de calitate, tehnici moderne de gătit și o prezentare elaborată în farfurie.

„Echipa din bucătărie este foarte importantă și ne bazăm pe priceperea ei. Tot personalul restaurantului este instruit astfel încât clienții să aibă o experiență deosebită de când trec pragul restaurantului și până ies. De asemenea, în alegerea preparatelor, am mizat pe ingrediente premium pentru a le oferi clienților o experiență culinară deosebită”, transmite Dan Crețu, chef-ul și managerul restaurantului.

Restaurantul devine potrivit astfel pentru toți cei caută o experiență intimă, cu atenție la detalii  și atmosferă primitoare, chiar în centrul istoric al Sibiului.  De asemenea, atenția nu este acordată doar mâncării, ci și selecției de vinuri, cafelei de specialitate și băuturilor pentru zona de bar.

Bufet de duminică – întâlnire specială cu sibienii

Pentru a fi și mai aproape de sibieni și a-i face pe aceștia să cunoască restaurantul și preparatele sale, lalili dine&wine pregătește pentru ei un bufet special în care vor descoperi preparatele restaurantului și vor avea oportunitatea să socializeze. Bufetul este organizat duminica, nu este săptămânal și, în general, reprezentanții restaurantului îl anunță la începutul săptămânii respective. Acesta are locuri limitate, iar rezervarea este obligatorie, la numărul de telefon 749 168 888. Anunțul despre datele în care va avea loc bufetul este postat de fiecare dată pe pagina de Facebook lalili dine&wine.

„Ne-am gândit să organizăm acest gen de evenimente pentru a avea oamenii mai aproape de noi și pentru a ne cunoaște specificul restaurantului”, a mai transmis acesta.

Important de menționat este și faptul că restaurantul este evaluat cu cinci stele în urma celor 55 de recenzii primite pe Google de la clienți, lucru care confirmă încă odată calitatea preparatelor și a servirii.

„Printre preparatele pe care le-am gustat se numără caracatița în stil marocan care mi-a plăcut foarte mult. Meniul impresionează, de asemenea, prin foie gras, ceviche, biban sălbatic, tartar de ton, tonkatsu ramen. Am testat sashimi & sushi cu bluefin tuna și m-a impresionat. Este foarte interesant și preparatul cu coadă de vită, pe care îl recomand tuturor celor care trec pragul restaurantului, nu doar pentru gust, ci și pentru felul în care este prezentat în farfurie”, arată un client fidel al lalili dine&wine.

Program și rezervări

Restaurantul este deschis de miercuri până duminică, de la ora 17, iar rezervări se pot face la numărul de telefon 0 749 16 88 88. De asemenea, noutățile restaurantului sunt postate și pe canalul de Whatsapp pe care îl puteți accesa la acest link.

Lalili dine&wine poate fi urmărit și pe site sau Instagram.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Sus