Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cele mai scumpe restaurante au fost pline de straini de Revelion

Cele mai scumpe restaurante din judeţul Sibiu s-au dovedit neîncăpătoare, în noaptea dintre ani, pentru oaspeţii lor, marea majoritate străini, transmite Agerpres.

Un număr de 270 de oaspeţi, majoritatea nemţi şi austrieci, au preferat mâncărurile exclusiviste servite de Revelion la singurul restaurant de cinci stele din municipiul Sibiu, unde printre delicatese s-au numărat file-ul de pisică de mare sau pave-ul de struţ cu sos burgund. Aici doar câţiva sibieni au mai putut să îşi rezerve masă pentru petrecerea de Revelion.
În noaptea dintre ani, la Sibiu, restaurantele, pub-urile şi cluburile din centrul oraşului au fost pline ochi.
La 60 de kilometri distanţă, la Bâlea Lac, 24 de temerari, îndeosebi britanici, au plătit 250 de lei, de persoană, pentru a servi aperitive pe platouri de gheaţă sau cocktailuri în pahare îngheţate.
Pentru oaspeţii restaurantului din Hotelul de Gheaţă de la Bâlea au fost pregătite somon afumat cu sos muştar, supă cremă de morcovi cu crutoane, medalion de vită cu cremă de ardei, varză de Bruxelles, piure de cartofi, iar la desert plăcintă de măr cu sos cald de vanilie.
Mii de sibieni au preferat însă un Revelion în Piaţa Mare din centrul oraşului, cu o sticlă de şampanie în mână, unde distracţia a fost oferită gratis de Primărie, care a cheltuit în acest sens 177.800 de lei.
Anul Nou a venit la Sibiu pe ritmuri rock.
La miezul nopţii, cerul oraşului a fost luminat de focurile de artificii organizate de municipalitate, iar apoi pe scenă au urcat cei de la Dalma & The Vagabonds, urmaţi de trupa Jukebox.
Urarea de An Nou fericit a fost făcută de pe scenă, ca în fiecare an, de primarul Klaus Iohannis. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

gastronom

Acum 12 ani

NU exista restaurant de 5 stele MICHELIN in Sibiu!!! Doar de stele cazatoare ce se dau de la bucuresti pe ochi frumosi...
Raspunde

marinela

Acum 12 ani

hotel HILTON SIBIU ESTE DE 5 STELE
Raspunde

bes

Acum 12 ani

Nu cred ca poti sa ai 5 stele Michelin, maximul fiind de 3 stele. In general si o singura stea ar fi suficienta. Hilton are 5 stele, dar nu in ghidul Michelin.
Raspunde

cris

Acum 12 ani

Cele 5 stele de la Hilton se refera la HOTEL nu la RESTAURANT.
Raspunde

Paris

Acum 12 ani

Dupa ce standarde are hilton 5 stele la hotel?Probabil dupa standardele africane.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus