Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Avalanșă la Bâlea. Salvamont: ”Temperaturile pozitive din ultima perioadă au dus la apariția mai multor avalanșe”

Avalanșă la Bâlea. Salvamont: ”Temperaturile pozitive din ultima perioadă au dus la apariția mai multor avalanșe”

Salvamont Sibiu anunță producerea unei avalanșe în zona Bâlea Lac, din fericire fără victime sau probleme deosebite.

Cu această ocazie salvamontiștii atrag atenția că riscul producerii de avalanșe la altitudini de pe 1800 de metri este ridicat din cauza temperaturilor în creștere.

”Clasica de Bâlea a venit mai repede. Temperaturile pozitive din ultima perioada au dus la apariția mai multor avalanșe. Recomandăm prudență în alegerea rutelor la altitudini de peste 1800 metri”, au informat salvamontiștii sibieni.

Reamintim că la jumătatea lunii februarie un angajat al Salvamont Sibiu a murit prins de o avalanșă nu departe de Bâlea. Pogo se afla în timpul liber și era un iubitor al muntelui.

Potrivit șefului Salvamont, Dan Popescu, avalanșa a avut linie de fractură la 250 m și cale de rulare 400 m diferența de nivel, lungime 800 m. „Victima a suferit leziuni incompatibile cu viața din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat”.

„Munții sunt cei care m-au definit, îmi oferă atât de mult.” Pogo, unul dintre cei mai buni freerideri din Romania este salvamontistul care a murit în avalanșa de la Bâlea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 597

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus