Marţi,
21.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Doi frați gemeni din Sibiu s-au calificat la Olimpiada Europeană de Geografie de la Belgrad

Doi frați gemeni din Sibiu s-au calificat la Olimpiada Europeană de Geografie de la Belgrad

Elevii din lotul județului Sibiu, participanți la faza națională a Olimpiadei de Geografie de la Constanța, s-au întors acasă cu patru premii. De asemenea, Sibiul are doi elevi calificați la Olimpiada Europeană de Geografie de la Belgrad. Este vorba despre frații Marius și Paul Țiplic. 

Olimpiada Națională de Geografie a avut loc la Constanța, în perioada 25 – 30 aprilie. Din județul Sibiu au participat șapte elevi de la Școala Gimnazială „Constantin Ioan Motaș” Mediaș (Adelina Ioana Inache – clasa a VIII-a), Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (Paul Ioan și Andrei MariusȚiplic - clasa a IX-a), Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș (Ștefan Ovidiu Pop  – clasa a X-a), Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (Daniela Elena Petcu – clasa a XI-a și Iris Alexia Petcu  – clasa a XII-a) și Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu (Robert Ștefan Seiceanu - clasa a XII-a).

După desfășurarea celor două probe (teoretică și practică) elevul Paul Ioan Țiplic a obținut premiul III (din 68 elevi participanți), cu o medie de 94,63 puncte (70,13 puncte – proba teoretică și 24,50 puncte – proba practică).

Elevii Adelina Ioana Inache (locul 53 din 72 participanți), Andrei Mariu Țiplic (locul 29 din 68 participanți) și Ștefan Ovidiu Pop (locul 36 din 71 participanți) au obținut Premiul Special al Societății de Geografie din România pentru un punctaj de cel puțin 80 puncte obținut la această olimpiadă.

Paul și Andrei Țiplic au participat și la probele de baraj pentru loturile care vor merge la fazele internaționale ale Olimpiadei de Geografie, amândoi calificându-se în lotul de juniori ce va participa la Olimpiada Europeană de Geografie de la Belgrad. Cei doi sunt gemeni și elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

 

Cei doi frați au avut rezultate extraordinare și în anii trecuți. Anul trecut de exemplu, Marius i-a cedat locul la Olimpiada de Geografie, iar Paul s-a calificat la Balcaniadă. Întreaga poveste a celor doi frați o puteți citi în materialul: „Fratele geamăn i-a cedat locul și Paul s-a calificat la Balcaniada de Geografie. Este o premieră pentru Sibiu.”

Lotul sibian a fost însoțit de către prof. Ioana Hudea, de la Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, iar din Comisia Națională a olimpiadei a făcut parte și inspectorul școlar prof. Dincă Constantin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Observator

Acum 2 săptămâni

Foarte frumoasa poza, felicitari copiilor si un MARE MINUS doamnei profesoare care este cu tigara in mana. Frumos exemplu!
Raspunde

Munteanu

Acum 2 săptămâni

Bravo lor! Și profesorului lor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus