Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Actualizare: Tribunalul Alba a dispus arestarea lui Silvestru Tomuta, directorul Casei de cultura a sindicatelor, pentru 29 de zile

Judecătorii Tribunalului Alba, au admis propunerea procurorilor DNA de a dispune arestarea preventivă a directorului Casei de cultură a sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuță, pe o perioadă de 29 de zile. Prins în flagrant în timp ce primea presupusa mită lunară de 2.000 de euro, Silvestru Tomuță a atacat, însă, decizia Tribunalului Alba. ”S-a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatului Tomuță Silvestru, pentru 29 de zile, începând de azi. Decizia a fost deja atacată, recursul urmând să se judece la Curtea de Apel Alba”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Sorina Cristurean, din cadrul Tribunalului Alba.

Lui Silvestru Tomuță i-a fost organizat un flagrant, în cursul zilei de ieri, în timp ce primea 2.000 de euro de la proprietarul unui local care a închiriat un spațiu în interiorul Casei de cultură a sindicatelor Sibiu. Cei 2.000 de euro, susțin procurorii DNA, din cadrul Serviciului Teritorial Alba, ar fi reprezentat mita lunară pentru Tomuță, care, în schimb, ar fi acceptat încheierea unui contract de chirie pentru localul respectiv pentru numai 500 de euro, lunar. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Tomuţa Silvestru, director al Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

 

”În perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului”, arată DNA într-un comunicat de presă remis astăzi.

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată DNA.

(Ștefan Dobre)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

51 comentarii

Taratorule

Acum 12 ani

Casa de cultura are o multime de activitati utile pentru Sibiu, directorul ei nu poate fi arestat cu una, cu doua. Primaria a alocat sume imense catre cultura (Casa de cultura si Teatru), suntem oras cultural. Asa ca, lasati omul in pace. Ca orice bugetar, nu poate sa traiasca doar din salariu. Un plus de 120.000 de euro (in 5 ani) e o nimica toata. Altii au sase case si nici macar n-au fost directori bugetari.
Raspunde

argument

Acum 12 ani

(taratorule) nu ai habar ce vorbesti,cred ca nici macar nu sti de ce casa de cultura e vorba. sunt multi bugetari care nu fac asta...crede-ma e plin sibiul de bugetari,chiar eu sunt bugetar,dar nu cred ca daca esti bugetar ai tot dreptul sa iei mita...asta nu e o scuza,asta daca nu cumva esti si tu bugetar si iti plac banii negri :))
Raspunde

argument

Acum 12 ani

si am uitat sa iti mai zic ceva. asa pentru cultura ta generala,sa sti k de-aia se numeste Casa de Cultura a Sindicatelor,pt ca este o institutie sindicala,nu are nici o treaba cu bugetarii,in concluzie,mai bine taceai din gura si ramaneai un anonim destept ;)
Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

Sindicala sau nu, functioneaza din bani publici. Toata lumea intelege (si accepta) ca nu este posibil sa scoti profit din cultura, dar... Da-mi te rog un exemplu de bugetar (categorie de bugetari) care nu sunt suscceptibili de mita (in afara de pompieri).
Raspunde

bugetarius rex

Acum 12 ani

Asta-i mic copil pe langa Dragoman, directorul Casei de Cultura a Municipiului, colectorul de bani al marelui sas!
Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

Ma gandesc ca, comerciantul a crezut ca face mare afacere platind 2500 de euro chirie (500+mita lunara). A trecut doar o luna de la intelegerea celor doi si l-a denuntat pe bugetar. Oare de ce...? E posibil ca incasarile comerciantului sa fi fost mai mici de 2500 de euro si sa-si fi dat seama ca bugetarul castiga 2000 euro (neimpozabili) fara sa faca nimic. Cele mai mici spatii (de inchiriat) de pe Nicolae Balcescu au chirii mai mari de 2.000 de euro/luna. E vorba despre spatiul cu Fornetti de lamga Redal (N. Balcescu) si de magazinul de incaltaminte de piele din stanga farmaciei 24. Cu astfel de chirii, doar etnobotanicele sunt profitabile in Romania.
Raspunde

CONFUZIE

Acum 12 ani

Casa de Cultura a Municipiului Sibiu (Dir. Dragoman) nu e totuna cu Casa de Cultura a Studentiilor (Dir. Tomuta); prima e in subordinea Primariei Sibiu iar cealalta e la Sindicate. Bine ar fi sa fie verificate contractele intre Primaria Sibiu intermediate(influientate) de Dragoman, si Asociatiile care au primit cofinantare pentru CIUDATUL proiect Sibiu Baroc.
Raspunde

argument

Acum 12 ani

(confuzie) ai facut o confuzie mare Tomuta e director la Casa de Cultura a Sindicatelor,nu are nici o treaba cu studentii. In alta ordine de idei,daca il suspectezi pe directorul de la Casa de Cultura a Municipiului.... ai vazut cum se face, te duci la D.N.A dar in nici un caz nu dai cu presupusul in privinta Sibiu Baroc, deoarece,daca nu stiai, exista o comisie de evenimente,la care se aduc propuneri. Ei taie si spanzura ca sa zic asa. Ca toate proiectele culturale se fac cu sprijinul Casei de Cultura a Municipiului,e adevarat, dar nu inseamna ca Dragoman poate aproba sau respinge ceva.
Raspunde

argument

Acum 12 ani

(taratorule) Casa de Cultura a Sindicatelor se bazeaza pe autofinantare. si daca intelegi ca nu e o institutie cu buget,inseamna ca intelegi ca nu are nici o legatura cu banii publici
Raspunde

Cine e denuntatorul?

Acum 12 ani

Stie cineva?
Raspunde

argument

Acum 12 ani

nu se stie,dar ar fi banuieli
Raspunde

unde-i casa de cultura a studentilor?

Acum 12 ani

Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

@9 Da, am facut o confuzie. Si totusi... Daca nu e proprietate privata, atunci trebuie sa aduca profit (pentru Stat). Inteleg ca e un activ al Statului, dar trebuie sa aduca profit (nu sa se distribuie castigul intre angajati).
Raspunde

@12

Acum 12 ani

langa noul centru de afaceri, langa facultatea romana-germana, vizavi de fac de drept
Raspunde

Gogu

Acum 12 ani

Se pare ca \"marele\" om de afaceri (cocalar) Alin Dobrin. Nu e din sursa sigura, dar coreland niste date (cronologice), el ar fi... Intr-adevar, Casa de Cultura a Sindicatelor se autofinanteaza.
Raspunde

ovidiu pop

Acum 12 ani

Poate omul, a dat pentru o sponsorizare si chitanta o primea maine, sau poimaine cand era contabila.Ce-a zis comersantul ii promit,il santajez si castig. Tomuta ,capul sus ,ca nu mor cainii cand vor domnii. Apele se vor limpezii.Minte limpede la toata lumea.
Raspunde

Lideru\'

Acum 12 ani

Inainte de \'89, era stiut: toti puturosii si incompetentii din intreprinderi se catarau in cele doua functii ce le veneau \"manusa\": secretar de partid sau presedinte de sindicat. Pe vremea aia insa, le era frica sa fure, sa ia mita, toti \"prosperau\" pupandu-si in dos sefii.(se ajungea, in unele cazuri, la 20 de ani de puscarie, iar pentru delapidare, chiar la pedeapsa capitala). Azi, liderii de sindicat provin din aceeasi categorie de angajati ca si atunci - puturosi, incompetenti, dar metodele prin care \"prospera\" s-au schimbat, in concordanta cu sistemul economic. De la Hoffa incoace, toti liderii sindicali sunt corupti, angrenati in afaceri cu interlopii. Amintiti-va doar in ultimul an, cati lideri sindicali sunt cercetati pentru coruptie, luare de mita, etc. Parca era unul din invatamant, altul din Politie... Care-i legatura? Din cate-am auzit, si asta a fost lider pe undeva. Te-amesteci in tarate, te papa porcii.
Raspunde

@ovidiu pop

Acum 12 ani

Stii cu cat se inchiriaza metrul patrat pentru baruri/cluburi/carciumi in centrul Sibiului? Cu 500 de euro/luna chirie, nu iei nici un chiosc de ziare, iar acolo cred ca-i vorba de cel putin 100 mp. Hai sa zicem ca-i cum spui tu. Daca n-avea contabila, de ce nu l-a trimis la plimbare pana soseste doamna? Nu te supara, dar argumentul tau nu prea sta in picioare. Mai cu seama daca tii cont de campania asta anti-coruptie, zilnic pica cate unul-doi-trei. Crede-ma, aici e vorba de lacomie & prostie cu caru\'.
Raspunde

Denis

Acum 12 ani

Nu stie nimeni ca cocalaru de dobrin plateste o chirie de kkt pe spatiu de pe casa si a facut o gramada de manarii. i-se intoarce si lui roata stati linistiti. fiecare pasare pe limba ei piere
Raspunde

Florin

Acum 12 ani

Feriti-va fratilor de Dragoman(dir. casa de cultura a primariei, tatal care a inchiriat pentru fiul sau spatiul din holul de intrare) deci \'\'colegi\'\', a lasat banii pe birou si a iesit pe usa. Putina lume stie ca aceea chirie de 500euro inseamna discoteca deschisa in zilele in care nu sunt spectacole deci nu pe o luna intreaga (2-3zile pe saptamana). Dragoman si-a atins scopul: eliminandu-l pe Tomuta are discoteca deschisa non-stop.
Raspunde

SIBIANUL VIOREL COMANITA

Acum 12 ani

SEFUL ANAF VIOREL COMANITA (ADJUNCTUL LUI BLEJNAR) CHEMAT MAINE LA DNA DRASOV PENTRU UN DOSAR DE LUARE DE MITA DE CATEVA SUTE DE MII DE EURO, M-AM GANDIT CA POATE VA INTERESEAZA!
Raspunde

Ce sa intelegem?

Acum 12 ani

Fiul lui Dragoman e denuntatorul?
Raspunde

Florin

Acum 12 ani

pai ? sI e finantat si alin dobrin si el de acelasi kovesi eduard; ia uitate pe google si vezi cine e kovesi sotul..?. ASA SE OCUPA CASA DE CULTURA apoi se cumpara...Dupa ce casa va ajunge pe mana lor, adio teatru, balet, Florin Piersic la SIbiu...
Raspunde

22.Ce sa intelegem

Acum 12 ani

90% Alin Dobrin e denuntatorul, dar in 2-3 zile va fi confirmata stirea, intr-un fel sau altul. Ala prin definitie e jigodie (nu spun ca celalalt, daca se confirma acuzatiile, n-ar fi).
Raspunde

sibou

Acum 12 ani

Casa de Cultura a Studentiilor se autofinanteaza, Casa de Cultura a Municipiului Sibiu (dir. Dragoman), primeste bani de la bugetul local. Tomuta e copil mic pe langa Dragoman. Toate proiectele \"culturale\"cu cofinantare de la buget trec prin mana lui. Cel mai elocvent exemplu de delapidare e inventia de proiect de cultura : Sibiu Baroc. In spate sant tot felul de asociatii culturale sau fundatii ale unor apropiati a lui Johannis si/sau Dragoman.
Raspunde

werr

Acum 12 ani

mai taie din ele da le dreaqu
Raspunde

werr

Acum 12 ani

cum ramane cu ANL sotiei lu Tomuta,de pe INDEPENDENTEI 1 A???Speram ca se retrage din cursa...ca daca nu mai chemam odata DNA....SE STIE!!
Raspunde

ANTIROGOJINA

Acum 12 ani

AFARA CU ROGOJINILE DIN SIBIU
Raspunde

Pennylane

Acum 12 ani

Fiecare stie ce face ... d-nul tomuta nu este un hot si probabil daca si denuntatorul a acceptat in prima instanta aceasta intelegere stia el de ce . asa ca mai bine sa nu ne dam toti cu parerea si sa ii lasam pe altii sa comenteze cei care sunt in miezul problemei .
Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

@29 Ba da, sa ne dam toti cu parerea. Pentru asta exista facilitatea de a comenta la articole. Sa ne dam fiecare cu parerea si sa invatam unii de la altii. Iar persoana in cauza, daca a cerut si primit spaga, sa...mearga la mititica. Dar nu inainte de a i se confisca averea.
Raspunde

@werr

Acum 12 ani

Aia nu-i nevasta lui Tomuta. Sunt multi Tomuta in Sibiu, ia o carte de telefon si cauta. Iubesc mancatorii de rahat :)))
Raspunde

Florin

Acum 12 ani

Cand a venit Tomuta la conducere Casa arata ca un bloc de nefamilisti, o ruina in care se organiza doar balul bobocilor ;nu stiu cati dintre voi ati mai fost de curand pe acolo; Arata ca o institutie adevarata unde se desfasoara nenumarate activitati culturale, spectacole, 3-4 pe saptamana. Eu studiez zilnic in Casa. Sunt saxofonist si am vazut toate aceste lucruri
Raspunde

Florin

Acum 12 ani

I-mi arata fiecare coltisor renovat, pentru mine mai putin imporrtant, dar pentru Tomuta era o mare realizare. Prin activitatile sale a incurcat, cum sa ti discoteca cocalarilor inchisa sambata seara pentru a-l asculta pe Tudor Gheorghe sau altii. L-au linsat si credeti-ma stiu ce vorbesc
Raspunde

Florin

Acum 12 ani

De doua luni de cand au deschis discoteca nu si-au platit nici macar utilitatile iar Tomuta ii ameninta cu rezilierea contractului. Banii numiti \"mita\" ar fi fost prima plata din decembrie; chirie si utilitati. I-au aruncat banii pe birou iar in urma lor au intrat procurorii DNA.
Raspunde

ovidiu pop

Acum 12 ani

Incet incet se spala rufele si mizeria iese la iveala.Acum un an am fost in vizita la Sibiu si am vizitat casa de cultura.Spatiile vizitate erau intr-adevar frumoase,puse la punct.Nota bene.In privinta comentatorilor care incep sa pomeneasca de sotii, in astfel de cazuri,deja am voma-n gat.
Raspunde

callas

Acum 12 ani

cel care da mita 2000 si chirie 500 euro pe luna viseaza un profit de cel putin 5000 de euro lunar si asta dupa ce a platit intretinerea, salariile, materialul, respectiv bauturile, mancarurile, etc. ori asa o socoteala in ziua de azi la Sibiu nu poate fi realista deact daca e bordel de lux.
Raspunde

34.Florin

Acum 12 ani

Plauzibil ce spui tu. Jigodia aia de Dobrin a iesit din Muzeul Astra (avea Hanul Rustic) cam din aceleasi motive, mai bine zis senatorul Bucur, directorul muzeului la momentul ala, nu i-a mai prelungit contractul pentru ca era rau platnic. E de notorietate in Sibiu ca acest cocalar \"trage pe nas\", da\' nimeni nu-l leaga, probabil ca asa-si plateste \"imunitatea\".
Raspunde

Florin

Acum 12 ani

Cand a venit Tomuta la conducere Casa arata ca un bloc de nefamilisti, o ruina in care se organiza doar balul bobocilor ;nu stiu cati dintre voi ati mai fost de curand pe acolo; Arata ca o institutie adevarata unde se desfasoara nenumarate activitati culturale, spectacole, 3-4 pe saptamana. Eu studiez zilnic in Casa. Sunt saxofonist si am vazut toate aceste lucruri
Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

Cand a venit sasul la primarie, acolo lucrau doar vreo 350 de puturosi. Acum sunt aproape 1000. Primaria arata ca o primarie, acum arata ca un muzeu si e chiar in Centrul Sibiului. Cand a venit sasul la primarie, orasul n-avea datorii la banci. Acum are pe 30 de ani. Orasul are datorii, iar sasul are sase case, desi n-are firma si nici mosteniri de la matusa Tamara.
Raspunde

@39

Acum 12 ani

1. Ce-are sula cu prefectura? 2. Cand iti vin prietenii sau musafirii in vizita, presupun ca nu-i inviti in living - curat, primitor si ingrijit, ci dupa sura. 3. Propune-i pentru primarie pe Serbu sau Condurat, aia au fost primari adevarati: nu s-a vazut nimic in urma lor. Sau ai alternative: Tuluc, Gradinaru, Cazan: aia n-au nimic:))) Mostenirile sasului sunt de la socri, si nici el n-a dus-o rau inainte de \'90. De fapt, foarte putini au fost sasii care-au dus-o rau inainte, pentru ca, prin traditie si educatie, erau buni muncitori, buni gospodari. Cate case \"de sasi\" s-au repartizat romanilor dupa plecarea lor in Germania? Nu stiu cati ani ai, dar in anii 60-70-80, mancam legume adevarate de la sasoaicele din Turnisor. Acum, de la tiganii din Poarta Turnului, la preturi de te doare mintea. Turnisorul e populat acum de romani, dar astia-s prea comozi sa mai faca legumicultura, fac bisnita, sunt \"intreprinzatori privati\" :)). In zona Alcomsib de pe Alba Iulia mai vin si acum 2-3 sasoaice cu legume, sunt prea batrane sa mearga pana la piata. Du-te in satele din jurul sibiului, cele in care erau sasi, si-ai sa vezi ca sunt vai de mama lor. Undeva, pe Valea Hartibaciului, a fost parca o tentativa de repopulare a satelor sasesti cu moldoveni si regateni, dar au renuntat, pentru ca astia nu stiu sa munceasca, vroiau totul de-a gata. Nu ti se pare ca esti cam nihilist, ca sa nu zic proletcultist?
Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

@40 Iti dau un indiciu: inainte de sas primariile nu se puteau imprumuta la banci. Stii cum e asta? La fel cum s-au dat creditele cu buletinul, prapaditii n-ar fi avut acces la o multime de lucruri fara aceasta facilitate.
Raspunde

@ 40

Acum 12 ani

Casele lui Johannis nu sunt din mosteniri!!! Asa–zisele \"mosteniri\" de la socri le–a pierdut in instanta pentru ca au fost obtinute prin fals si uz de fals, dar nimeni nu a fost pedepsit! Veniturile pe care le are, impreuna cu nevasta–sa, nu pot justifica preturile de achizitie a celor 6 imobile. Chiar asa, nicio diferenta intre el si Adrian Nastase!
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Urmeaza sa ne spui ca Nastase ar fi fost un premier mai rau ca Boc,in timp ce ala avea 4 case,Boc a asfaltat Rachitele,le-a dat functii in guvern neamurilor,si DOAR ne-a adus in sapa de lemn.....atat putea capul lui de lemn,poti extrapola asta in cazul Johannis si orice roman la primaria orasului.....pentru ca il uram atata pe Nastase,l-am primit pe Boc,nu vrem deci,conform experientelor traite,sa-l schimbam pe Johannis
Raspunde

Jonglerita

Acum 12 ani

In spatele denuntului precum si a clubului de noapte ZEN, deschis in incinta casei de cultura a sindicatelor Sibiu sta insusi OVIDIU DRAGOMAN: el este de fapt proprietarul clubului si trage sforile din umbra. El delapideaza banii casei de cultura a municipiului Sibiu, pe projecte fara contracte, cu facturi false si-si baga banii in buzunarul propriu. Totul cu acordul tacit al primariei care la rindul ei spala banii. Dragoman e o jigodie fara scrupule, alcolic si fustangiu. In clubul lui, vrea sa le oblige pe balerinele Teatrului de Balet Sibiu sa danseze striptis. Sa nu-mi spuneti ca primarul si primaria nu stiu ce se petrece! De ce nu e arestat si cel care de bunavoie a semnat intelegerea de mita si contractul de inchiriere pentru spatiul in cauza? Cudat, nu?
Raspunde

@Taratorule

Acum 12 ani

Merci de indiciu, da\' daca mai ai din astea, pastreaza-le pentru \"uz intern\". Nu stiu cat umbli tu prin tara, dar eu circul mult. Peste tot pe unde ajung, cand oamenii aud ca-s sibian, ma privesc si ma trateaza cu un soi de admiratie/invidie. Stii de ce? Pentru ca locuiesc intr-un oras FRUMOS. Ai sa-mi spui ca frumos e dintotdeauna. De acord. Dar acum, trecand prin pasajul scarilor, nu mai risc sa se prabuseasca pe mine zidurile sau boltile. Sibiul arata asa cum arata de cand a ajuns Iohannis primar. Eu am o teorie privitoare la primarul actual: indiferent cum s-ar fi numit, atata vreme cat face parte din FDGR, rezultatul ar fi fost acelasi. De ce? Pentru ca aici sunt extraordinar de multi bani veniti de la Bundestag. Imprumuturile sunt, multe, nerambursabile. Precursorii lui Iohannis, indiferent de culoarea politica, n-au facut decat sa intre in polemici politice si sa se plimbe prin lume pe banii nostri (Condurat).
Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

@45 Lumea e proasta si nu-si cunoaste interesul.
Raspunde

@46

Acum 12 ani

Mafaldo, detinator al adevarului absolut, noroc cu \"dasteptzi\" ca tine, manca-te-ar maica. Nu vrei sa ne reprezinti tu interesele noua, prostilor? Cum sa-ti zicem, inafara de \"taratorule\"? vadime, funare, diaconescule, tulucule, frunda? Stimabile \"roman verde\", Sibiul a fost multietnic de cand e el Sibiu, iar de cand si-a deschis portile si pentru romani (neacceptati, o perioada, decat in orasul de jos), etniile au trait in armonie, fara convulsii si dispute. Imi aduc cu nostalgie aminte de anii \'70, cand se mai auzea vorbindu-se saseste sau germana. Sasii erau mai romani decat romanii ajunsi aici in ultimii 20 de ani, vorbeau mai corect romaneste decat noii nostri \"concitadini\" sositi de peste munti. Atatea dezacorduri si incalcari ale regulilor gramaticale de baza numai in sud mai auzi. Sa nu mai vorbim de infractionalitate, importata si ea de dincolo de Carpati.
Raspunde

una

Acum 12 ani

Ultima fraza - ca are dreptul la prezumptia de vinovatie se bate cap in cap cu arestarea dlui in cauza. Detenția poate fi hotărâtă numai atunci când se conformează obligației de a se respecta dreptul la libertate [articolul 5 alineatul (1) din Convenția europeană a drepturilor omului], strâns legată de prezumția de nevinovăție. De exemplu, ar trebui pusă în aplicare numai după ce instanța stabilește că există un risc major ca pârâții să fugă, o amenințare pentru siguranța comunității, pentru victime sau pentru martori ori un risc de obstrucționare a investigațiilor. Dl Tomuta nu este fostul sindicalist BNS pe Sibiu?
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Se aresteaza oameni pe motive halucinante,fara alte probe decat niste amarate de convorbiri telefonice,traim inceputul unei ere totalitare,unii vom ajunge oi,altii vom muri in puscarii insa vom fi si unii care vom lupta......nimic nou sub soare.....Heil basescu
Raspunde

una

Acum 12 ani

Vasi, tu ai obs. ca atunci cand scrii la ore tarzii, apar mereu niste struto-saklu dornici sa manance niste jar dintr-o lingurita-faras, asa incat dimineata sa nu se mai vd comentariile tale in dreapta? Thks, buddy! See u.
Raspunde

Noutati?

Acum 12 ani

Stie cineva pe ce probe se bazeaza acuzatiile ce i se aduc lui Tomuta? Bani \"patati\", convorbiri telefonice interceptate, filmari cu camere ascunse-n scrumiere sau nasturii de la schlitz, etc? E suspecta tacerea asta, in mod normal ar fi trebuit ca decizia mentinerii arestului preventiv sa fi fost motivata cumva, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus