Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Am mancat la Judith. Gateste bine, unguroaica

Îi fain înăuntru, arată nou, modern, iar dacă nu ai alergie la verdele crud, atunci musai să treci pe acolo. Numai ai de grijă să nu meri cu forinți în buzunar că te zboară ungurii afară de zici că te-a pălit acceleratul. Pe vremea când mai existau accelerate. Acum de serios, locul arată bine, și pentru unul care a trăit câțiva ani în zonă, locul e o surpriză plăcută.
Pe vremuri studențești, vechi de vreo zece ani, partea de oraș în care și-a făcut cuib Agenția de Mediu era moartă-moartă. Nu era pe o arie destul de mare decât câteva locuri unde-ți puteai bea mințile: ”Agressione”, ”Naf-naf”, dacă chiar lărgim zona și ”La Zid” dacă votca direct de la producătorul de pufoaică e considerată aliment. Acum, ce se întâmplă în zonă e un dezmăț total: au apărut vreo trei pensiuni, vreo trei-patru cafenele, bașca acum Bistro Judith. Taman locul unde am poposit săptămâna aceasta. Restaurantul de peste drum de Agenția de Protecția e Mediului.
Parcare la botul localului, de nota 10. Interior, așa cum am specificat deja mai sus, arată LUX. Doar puțin cam nepotrivit pentru gustul meu. Prima impresie a fost că așezarea seamănă cu celebrul lactobar din Cluj. Genul de mese una-ntr-una pentru meseni grăbiți. Pentru un loc care se laudă cu zeci de vinuri nu mi se pare bună așezarea de tipul împinge-tava. Poți adulmeca Gulyas-ul din stânga și-ți poți înfinge lejer furculița în ”friptana” din dreapta. Păi ori savurăm, ori ne spionăm vecinii cu care stăm umăr în umăr?
Dar să revenim cu notele maxime: Zece pentru servire. Sunt de părere că într-un restaurant ar trebui să servească la mese femeile, însă ficiorul de la Judith mi-a lăsat o impresie bună. Prompt, rapid, mereu ține de ”șase”, acum nu știu dacă de frică să nu plece clienții fără să plătească sau pentru că așa se cade în Hungaria mumă.
Meniul este pe gustul oricărui carnivor. Carne, frate. Dar nici cei ”nevricoși” față de sacrificii animaliere nu au de ce să se plângă, pentru că există pentru ei rezervată o parte pentru vegetarieni.
Am cerut din capul locului un gulyas de fasole, că doar nu te duci la Paris fără să vezi Turnul Eiffel. Am mers apoi pe varianta feciorului de servește, respectiv o friptură ”brașoveană” cu cartofi prăjiți cuburi, cu o salată de castraveți cu smântână, iar la desert o porție de găluște cu brânză de vaci ”altfel”. Să le luăm pe rând: Gulyas-ul, o minune. Mergeți de verificați, eu donez sânge pentru unguri, dacă-mi spuneți că nu-i bună. Friptura brașoveană, a fost și ea bună, nu vă așteptați însă la o halcă de carne. Arată mai mult a mâncare asiatică, cu multe legume și carne tăiată mărunt. Dovada că ungurii veniră din est. Sau brașovenii? Castraveții cu smântână au fost un deliciu. De fapt, nu știu de ce vorbesc la plural, pentru că nu a fost vorba decât de o jumătate de castravecior. Dar foarte bun, iar sosul de usturoi și-a ficut toți banii (6 lei – porția de salată). Dezamăgirea a venit la final, găluștele au fost într-adevăr altfel. Șase îmbucături cât să ai motiv să zici ”bogdaproste”. Cere-le ungurilor carne, nu prăjituri! În total, pentru masa cu pricina am achitat 57 de lei. Zic că nu-i mult, mai ales că puteam salva 13 lei, cât a fost desertul cu pricina. Dar măcar știm pe viitor. Dacă va fi viitor, căci ungurul degrabă vărăstoriu de sânge este la mânie. Sau cel puțin așa zice legenda. Mulțămim frumos.
Marcu Belu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

53 comentarii

adresa e???????

Acum 12 ani

unde?
Raspunde

Bobbyd09

Acum 12 ani

Ti-a spus, \"Restaurantul de peste drum de Agenția de Protecția e Mediului.\"
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

Mergem si noi.
Raspunde

muza

Acum 12 ani

Adresa este Hipodromului nr 3, in cadrul pensiunii Smarald.
Raspunde

jan

Acum 12 ani

inseamna ca mergem si noi, verdele imi place si mie
Raspunde

saklu

Acum 12 ani

super locu´ foarte frumos iar mancarea face totul... bine-nteles urmata de un vin ca doar vorba aia este Bistro nu?
Raspunde

DA MAI

Acum 12 ani

FACI ARTICOL BUN LA FITUICA CAPETI MINCARE BUNA MULTA SI GRATIS ,GRATIS PTR LRCLAMA
Raspunde

claudia

Acum 12 ani

bucatar excelent. NOTA 10 !
Raspunde

marko bela

Acum 11 ani

Tu faci misto sau chiar te cheama marcu belu ?
Raspunde

sumudica

Acum 11 ani

cel mai dezastros restaurant plin de povesti fantastice de adormit copii iar bucatarul iese la povesti in salon cam rupt in gura adica zilnic beat si cu aceeasi banda ......si vrea promovare .....nota -2
Raspunde

el rubio presidente

Acum 11 ani

ai dreptate am mancat si eu acolo cu ceva timp in urma cu un grup de prieteni iar patronul care se da drept bucatar era cam ametit pai asa nu se face treaba iesi beat in salon te asezi la mese ....pai daca s-ar aseza si ospatarii tot asa la mese oare ce ar zice acel mare bucatar ? jalnic
Raspunde

xxx

Acum 11 ani

chiar asa
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

bucatarul de acolo (adica eu) probabil e cam obosit, nu rupt pentru ca munceste toata ziua, iar voi doi \"sumudica\" sau \"el rubio presidete\" vedeti ca folositi acelasi ID probabil sunteti putin gelosi. Ma rog fiecare cu parerea lui, cei ce ne plac ne viziteaza oricum. Oricum va multumim pentru replica. O zi minunata va dorim
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

a vorbi cu clieti tai e ceva normal, a recomanda e la fel de normal, povestile sunt reale si le spun doar celor interesati de ele, de aceea foarte multi revin la noi. A te aseza la masa cu clientii e la fel de normal daca acestia te invita si mai ales daca iti sunt prieteni. \"el rubio presidente\" probabil ai fost ospatar aici si ai fi dorit sa te asezi si tu, dar ma scuzi ca si angajat ai alte reguli, te ocupi de client, servesi si recomanzi respectuos ... oare toate astea le-ai facut?
Raspunde

sinatra

Acum 11 ani

nu stiu ce sa cred de acest lucru eu mananc aproape zilnic acolo dar servirea nu mi se pare tocmai una de 4 stele, sunteti deschisi nu de mult timp dar nu se vede tocmai bine de afara adica de la cineva care vine doar sa manance eu saptamanal vad alt personal oare acest lucru de ce se intampla undeva unde nu exista probleme ? Oare sa fie cu adevarat o problema? chestile acestea se vad foarte limpede o zi buna
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

buna sinatra, saptamanal alt personal? ma mir ca spui asta, avem doar doua ospatarite, de trei saptamani una a plecat in concediu si eu i-am luat locult, deci de vazut o poti vedea pe Hajni sau pe (alex) mine. daca intradevar eservesti zilnic masa la noi inseamna ca trebuie sa ne cunosti sa imi spui fata in fata parerea
Raspunde

cipi

Acum 11 ani

eu am mancat o singura data acolo avand prieten ospatsrul si am nimerit cand nu lucra fiind liber am venit cu un prieten care adora gulasul si stiind ca e specific unguresc l-am adus acolo am comandat 2 gulasuri de vacuta ...mie unu mia placut ciorba nu ma pricep in astea doar pretul nu mi se parea ok fata de multe alte restaurante unde mananci mai bne si mai ieftin doar ca prietenului meu care iese pot sa zic la 2 zile in restaurante si nu-i un client de neglijat a avut o parere proasta sper ca sti bucatarule ca ai venit si ne-ai intrebat cum e si el ti-a si zis ca nu ia placut si ai zis sa nu platim dar banii iam lasat si am plecat si prin simplu fapt ca nu ia placut nu a mai venit nici el nici eu bine eu nu sunt adeptul restaurantelor dar el a ramas cu un gust amar si a povestit mai departe avand dupa o sapatamana un eveniment intre prieteni a ales alt local cu cazare unde a luat si 5 camere ...
Raspunde

#

Acum 11 ani

@cipi Esti roman? Mergi la scoala baiete, n-ai habar de gramatica limbii romane. Daca nu ti-a placut mancarea, nu mai mergi acolo si gata. Sunt atatea restaurante in Sibiu... Ai de unde alege. Mergi la scoala, invata gramatica si apoi apuca-te de vreo afacere. Investeste bani, timp, energie si angajeaza oameni.
Raspunde

arvato

Acum 11 ani

buna ne cunosti deja am fost cazati 3 luni bine nu am platit noi si nu am ales noi pensiunea,in prima faza totul a fost super ok pana la \"spectacolul\" oferit de noi si regret dar are dreptate el rubio presidente cu ce a scris baute pana in miez de noapte cu continuare 3 zile si pauza doar o zi ceea ce nu ne intereseaza pe noi dar se va reflecta in business bafta anticipat
Raspunde

cipi

Acum 11 ani

bai diezule tu sa taci unde pui @ la inceput de propozitie,cred ca de emotii date in slob0s de hamster coclit daca va pupati in anus incercati si in altceva aflat in fata prin sugere=))
Raspunde

cipi

Acum 11 ani

ui aici articol despre PERLA si sparge la gulas asta :E ceva ce te îndeamnă să comanzi ciorba gulaş la Perla. Fără să ne vorbim, toţi patru am comandat exact acelaşi gulaş. O bunătate de ciorbă, cum mai rar. Lecţie deschisă pentru restaurantele \"cu specific\" ce servesc în loc de gulaş o ciorbă de cartofi niţel picantă. Stau să mă gândesc cum să o descriu. Nu pot, domne, nu pot. Bună de poţi să-ţi baţi copiii cu basca. Iar dacă am început în ritmul ăsta, un ciolan de porc părea continuarea firească. Nici n-am întrebat de garnitură. O dată pentru că speram să nu aibă, că deja simţeam că nu mai pot iar, a doua oară, că dacă tot avea, varză, fasole, pentru mine era egal.
Raspunde

cipi

Acum 11 ani

cauta asta aici pe site Jó étvágyat, Nagyszeben si citeste articolul
Raspunde

#

Acum 11 ani

judithbistro.ro/galerie.php?lang=ro&album=109
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

\"Cipi\" prietenul tau a confundat doua notiuni de baza din bucataria maghiara \"gulyas\" si \"porkolt\". Una e ciorba iar cealalta tocana, a vrut una si a comandat-o pe cealalta. Ma mir ca nu ai postat asta pana acum, transmite salutari prietenului tau bogdan (fost ospatar la noi) :)) \"Arvato\" adica attila, bine ne-am reauzit, intradevar au fost chefuri pana dimineata, la una ati fost si voi (cea cu firma) apoi bautele le-ati continuat voi in camera 4 cu colegii vostri, parca asa tin minte? :) cat despre.scandalurile care le-ati facut au fost multiple, unele chiar foarte urate. Dar ma rog le stiti voi. Oricum si acum cine vrea poate sa chefuiasca pentru ca au mancare buna si vinuri exceptionale
Raspunde

#

Acum 11 ani

Cipriene, in Bucuresti te-ai angajat tot in industria ospitalitatii? Mai bine invata altceva, daca \"bucatarul\" te-a dat afara. Apropo, poate ne spune \"bucatarul\" de ce-a fost dat sclavul afara.
Raspunde

#

Acum 11 ani

Vad ca astia de la Judith Bistro au primit premiul I la un concurs de gatit gulas. La concurs au participat 20 de echipe (daca am inteles bine), iar juriul a fost unul exclusiv maghiar. Plus sute de invitati (romani si unguri). Pai daca nici astia nu stiu sa faca gulas, atunci prapaditii sa-si gateasca acasa si sa taca din gura.
Raspunde

cipi

Acum 11 ani

bai prietene ce concurs ala i concurs deala organizez si eu in cimitirul eroilor la poarta principala pe dumbravii daca sti unde este acolo la tine la poarta unde avem verdeata in loc de condiment si sa nu amintim de concursul de gulas unde am fost si eu si lam vazut pe \"bucatarul\"care se tinea de o sticla de palinca sa nu cada in umbra vechiului castel unde stim noi ce fac 2 tractoristi ..... asa ca .....si inca ceva nu la dat nimeni afara pe .... ci sia bagat peni....s....u in ea crasma de 2 bani si 3 lei jumate virgula 30 de centi =)) si sclava i mata cu tine in frunte
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

se pare ca nu poti face tuturor pe plac, la concurs au participat 11 echipe iar preparatul nostru a fost cel mai cautat. Daca vreti sa vorbim de \"gulyas\" va asteptam la noi la bistro. O zi placuta va doresc!
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

\"#\" si \"cipi\" voi cred ca aveti ceva de inpartit impreuna :) nu mai lucrati impreuna pe taxi? la concurs am avut palinka si vin la degustat, ceea ce nu a fost nici de la unul dintre voi doi :) ce ar fi sa va sunati si sa va lamuriti problemele intre voi :)
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

sa nu uitati ca tema subiectului este articolul de mai sus, in care feciorul esti chiar tu Bogdane ;)
Raspunde

cipi

Acum 11 ani

eu nu stiu cine e # ala dar ma amuza ca mai am cu cine sa ma cert si da eu lucru pe taxi si bogdan la fel sia luat masina si lucra si el dar ce tu crezi ca # e bogdan=)) ala vezi ca e vreun lache si i dau cu #-u in gura
Raspunde

saklu

Acum 11 ani

ihaaaa ce de ceartaaa !!!!! ce faci ciprienee se da ala la tine bagai si o * langa # si introdui o _/_ in 0 sa faca asa:-O biliboaca tu nu vezi ce scrie in articol cea mai tare servire facuta de un maestru :)):)) adica je mai multe nu spun ca nu are rost te poopa chelu _/_ =))
Raspunde

saklu

Acum 11 ani

ficiorul de la Judith mi-a lăsat o impresie bună. Prompt, rapid, mereu ține de ”șase”, acum nu știu dacă de frică să nu plece clienții fără să plătească sau pentru că așa se cade în Hungaria mumă. doar ca NOIII SUNTEM ROMANIIIIIIIII
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

Asta confirm si eu, esti un bun ospatar, firav si sensibil, dar bun. Spor sa aveti la soferit
Raspunde

saklu

Acum 11 ani

daaaaa firav si sensibil ca un ghiocel
Raspunde

alin 46

Acum 11 ani

nu imi place deloc localul
Raspunde

#

Acum 11 ani

@36 De ce nu-ti place localul?
Raspunde

alin 46

Acum 11 ani

ca nu-mi place si gata care i problema ta
Raspunde

client

Acum 11 ani

foarte fain restaurantul amabilitate si tot ce vrei gasesti doar un lucru am de comentat unele preparate nu isi au locul in rest ok
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

merci de sugestie \"client\" o sa tinem cont de ea si o sa adaugam inca in meniu multe specialitatii savuroase din bucataria ungureasca. o zi minunata va doresc si pofta buna! jo etvagyat! mahlzeit!
Raspunde

lidia

Acum 11 ani

Foarte bune preparatele de la Judith bistro.Am fost si o sa mai revin cu mult drag.Spor la treaba si succes!
Raspunde

ancuta

Acum 11 ani

Nu mi-a placut ce am intalnit acolo nu recomand asa ceva
Raspunde

alex

Acum 11 ani

mai sa fie!!!! mie mi-a placut si imi place, in rest vorbe goale pe aici :)))))))
Raspunde

elena urdea

Acum 11 ani

daca sunteti bozgori da e bun daca nu e varza cu cartofi prajiti si mici acolo
Raspunde

alex

Acum 11 ani

ungurii stiu sa gateasca, nu da cu presupusul fa o vizita si gata! nu ai sa gasesti cu siguranta mici si ciorba de burta :)
Raspunde

varu sandel

Acum 11 ani

nici nu vreau sa aud ....... unguri nu stiu sa faca de mancare totul este copiat
Raspunde

alex

Acum 11 ani

:)) ce stupizi sunt cativa pe aici :))
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

pentru cei ce critica fara rost ***www.facebook.com/judithbistro/posts/530624076950597?comment_id=95442674&notif_t=share_comment
Raspunde

Clau

Acum 10 ani

Salut Alex. Am facut o rezervare de Valentine pentru mine si sotie. Sa vad ce o iesi. In rest bravo pentru participarea la acel Top Chef. Iti tineam pumnii. Clau (Ambient)
Raspunde

Clau

Acum 10 ani

Ce sa zic a fost superb ! Nu am ce vina sa gasesc mancarii, servirii si spatiului. O cina rafinata in esenta cu pret mai mult decat rezonabil. Complimente bucatarului si ospatarului.
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

multumim frumos Clau, va mai asteptam pe la noi!
Raspunde

Clau

Acum 10 ani

Cred ca in seara aceea nu ai fost in unitate ca vroiam sa-ti dau un \'Buna seara\'\'. Poate de 8 Martie ....cand sper sa faci o noua oferta specifica ....de genul lui asta de vineri.
Raspunde

Andreea

Acum 9 ani

Cu prima ocazie cand vin in Sibiu, vin la Judith Bistro. Nu am urmarit Top Chef, dar am urmarit Junior Chef si nu am vazut copil care sa imi placa mai mult decat Christofer. Felicitari Alex, se vede ca esti un om exceptional, mi-ar face o deosebita placere sa va cunosc familia! Mi-ar placea sa vad oameni ca voi zilnic :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus