Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
12°C

Primul număr tipărit al revistei Capital Cultural, lansat după un an de online

Primul număr tipărit al revistei Capital Cultural, lansat după un an de online

Dacă de obicei revistele printate își lansează și versiunea online, Capital Cultural a inversat ordinea, iar acum, la mai bine de un an de la lansarea site-ului au scos primul număr tipărit. Interviuri, reportaje și povești de viață care merită spuse, asta promit tinerii de la revista Capital Cultural să le ofere sibienilor în continuare.

În 18 septembrie 2014 se lansa site-ul capitalcultural.ro, prima revistă online de cultură din Sibiu. Pe site erau deja reportaje și interviuri lucrate o vară întreagă de Oana Ciucă, cea care a crescut ideea și a convins oamenii să caute împreună capitalul, zestrea și valoarea din orice domeniu. „Scriem pentru oameni, scriem dincolo de ceea ce e pe scenă, pentru că vrem să aflăm poveștile din spate, iar pentru asta e nevoie de implicare și entuziasm. Cultura nu mai e împărțită pe domenii, cultura merge acum spre social și noi asta vrem să facem. Vrem ca revista să apară trimestrial”, spune Oana Ciucă, vizibil emoționată.

Alături de Oana Ciucă și de echipa Capital Cultural au fost o mulțime de persoane pentru care Librăria Habitus s-a dovedit a fi prea mică. De la directori de instituții, de festivaluri, până la prieteni, toți au venit pentru a lua parte la o nouă etapă a revistei. „Am fost alături de ei pentru că mi-a plăcut modul în care au scris despre balet și cât de aproape au fost de spectacol, de echipă, de toți cei care se ocupă de spectacole. Articolele lor m-au atins la inimă de fiecare dată, sunt niște ziariști foarte talentați, foarte calzi. Într-adevăr, ei se îndreaptă spre social, pentru că dumneavoastră, spectatorilor vă deschid ușile spre noi și pe noi ne ajută să ne deschidem sufletul mai mult, să fim mai bine înțeleși”, spune Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet.

„Trăim într-o lume în care totul se virtualizează, iar tipărirea revistei e un pas înapoi” Printre cei prezenți a fost și rectorul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Ioan Bondrea care a lăudat energia și dorința echipei de a lansa ceva diferit pe piața sibiană. „Nu întâmplător se naște acest Capital Cultural în Sibiu, nu întâmplător universitatea a susținut acest proiect, e nevoie de entuziasm și după aceea e nevoie de muncă. Eu mă bucur că voi, tinerii aveți aceste lucruri și faceți din Sibiu un oraș deosebit, interesant ca intelect și viață culturală”, spune acesta. O decizie curajoasă, a fost numită de Dan Perjovschi, care și-a adus aminte de niște discuții pe care le-a avut cu Oana Ciucă în urmă cu mai mult timp, despre posibilitatea unei publicații. „Acum un an a venit site-ul și acum print-ul, iar eu vă felicit, pentru că iubesc presa scrisă și cartea. Mi se pare un gest curajos, pentru că trăim în niște vremuri în care tot ce e tipărit se virtualizează. Cam acesta e trendul, dar ceea ce faceți voi e o mișcare înapoi care poate să ne ofere o perspectivă interesantă”, spune artistul Perjovschi. Revista se distribuie gratuit și poate fi găsită la Librăria Habitus. Credit foto: Cristian Bîscă

DSC_5145

DSC_5154

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus