Duminică,
05.05.2024
Innorat
Acum
11°C

Nesimțirea șoferilor nu ține cont de marca mașinii| Foto

Nesimțirea șoferilor nu ține cont de marca mașinii| Foto

”În cartierul Ștrand, în fața Băncii Transilvania. Șoferul trebuia să dea ceva unei doamne din bancă și s-a gândit să intre cu mașina până la ghișeu”, este comentariul unui cititor al ziarului Turnul Sfatului, care ne-a trimis fotografia unui Audi înmatriculat în Sibiu, care ”călărește” trotuarul.

audi site

Fotografia a fost trimisă pe adresa redacției cu câteva minute înainte de un alt mail, în care un alt cititor al Turnul Sfatului a surprins parcarea ”grațioasă” a unei doamne cu treabă la Fiscul sibian. ”Comentariile sunt de prisos”, se rezumă să scrie cititorul Turnul Sfatului, referitor la Mercedesul care ocupa întregul trotuarul situat chiar lângă sediul Finanțelor publice (foto principală).

dacia

Și pentru a nu părea că doar șoferii de mașini scumpe parchează în Sibiu în disprețul celorlalți, Turnul Sfatului a surprins parcată aproape de mijlocul locului de întoarcere din capătul străzii Avram Iancu (centrul istoric al Sibiului) o Dacia break. Înainte de a părăsi astfel mașina care și la ora redactării acestui material este în același loc, șoferul a pornit și ”avariile”.

Așteptăm după senatori

La finalul lunii mai, în Senat a fost depus un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier. Potrivit acestui proiect, Poliția Rutieră ar putea dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, iar ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate ar urma să fie făcută de primării sau de administratorul drumului public (citește mai mult despre acest proiect aici). Activitarea celor două autospeciale de ridicat mașini operate de SC Piețe Sibiu SA a fost oprită acum un an (iulie 2015), după ce în urma unei sesizări a Avocatului Poporului s-a creat la nivel național un vid legislativ în acest domeniu.

În acest timp, Poliția locală Sibiu anunță că în topul amenzilor aplicate, cele pentru parcări neregulamentare sunt cele mai numeroase. Spre exemplu, potrivit ultimului raport dat publicității pentru activitatea pe luna mai, din cele 1007 amenzi aplicate în cele 31 de zile ale lunii, 813 (aproape 81%) sunt aplicate pentru ”circulația, oprirea sau parcarea neregulamentară, dar și pentru blocarea de căi de acces”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

Super subiect! Ca posesor de BMW sunt de acord cu dvs dl investigator Deleanu:astia cu Audi si Mercedes sunt niste tarani.Tot inainte,mindrii pionieri!Premiul Pulitza(r) e aproape!
Raspunde

RE ardelean 100%

Acum 7 ani

coment de taran sau vand legume
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Ardelene hundert prozent data viitoare da click pe ''raspunde''.RE nu mai e necesar excluzind situatia in care ai avut o parere in gind si te-ai gindit sa o combati scris.Ar fi necesar un ''m'' da' e prea complicat sa-ti explic de ce,basca unde.In alta ordine de idei,cu cit dai legatura de usturoi?
Raspunde

J.C.

Acum 7 ani

Daca ramane lafel de ieftin ridicatul, nu o sa se invete minte marlanii.
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

Dar pe cei care parcheaza la Piata Cibin, in statia de autobuz, cine ii intreaba de sanatate? Politia locala este ocupata? cu ce?
Raspunde

DOREL's City

Acum 7 ani

pai probabil ar trebui sa se mute cu tot efectivul acolo avand in vedere ca sunt zilnic parcate pe acolo cateva sute de masini care stau "doar 5 minute"...si amenzile degeaba sunt date daca nu se platesc, banii sunt la "contravenient" in buzunar, pe cand daca se ridica si vrei masina decartezi 500 de lei si dupa aia te judeci cu ei, deci se schimba datele problemei...asa ca sper sa apara cat mai repede pe strazi masina de redicat, insa sa nu fie administrata de PIETE SA ci de politie sau primarie cum ar fi normal
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

ar trebui ca pe langa ridicat sa se dea si vreo 3 puncte de amenda la prima abatere, vreo 5 la a doua si la a treia abatere suspendat pe 1 luna carnetul iar pentru recidiva in urmatoarele 6 luni sa il lase fara carnet 3 luni si atunci asta ar linistii si pe cei cu bani care sfideaza prin averile lor pe toata lumea si la care cei 500 ron sunt maruntis in buzunar si tot ei dau in judecata statul si castiga ca doar seara beau un pahar cu judecatorul si primesc aviz favorabil si castiga procesul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus