X
masini-de-gunoi-soma-14-copy

Noile autospeciale pentru colectarea gunoaielor, aduse la Sibiu: deșeuri cântărite, GPS, camere video | Foto

Cele aproximativ 40 de autospeciale care vor fi folosite pentru colectarea și transportul deșeurilor în municipiul Sibiu și alte 21 de localități învecinate au fost aduse la Sibiu.

Toate autospecialele sunt noi, valoarea acestor achiziții fiind de 16,2 milioane de lei. ”În total, vorbim de aproximativ 40 de autospeciale. Vom mai achiziționa și două autospeciale de mai mici dimensiuni pentru zona centrului istoric, unde sunt străduțe înguste”, spun reprezentanții SC Soma SRL, compania care va asigura serviciile de colectare și transport în următorii opt ani.
Șoferii și personalul care vor opera aceste autospeciale vor fi instruiți în utilizarea acestor autospeciale în perioada următoare.

Colectarea selectivă a deșeurilor va începe din noiembrie în municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și în comunele Boița, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, Rășinari, Râul Sadului, Roșia, Sadu, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Tălmaciu și Vurpăr.

Reciclabilele – cântărite la fiecare ridicare

Mașinile care vor colecta deșeurile reciclabile au și sisteme de cântărire a cantităților preluate. ”Mașinile vor elibera tichet de cântar pentru fiecare utilizator în parte, menținând datele în portofoliul de clienți. Ca să vă dau un exemplu, pentru deșeurile reciclabile nu este rentabil să trimiți o autospecială doar într-o comună, după care să descarci, prin urmare această autospecială va ridica deșeuri din mai multe localități pe un anumit traseu. Eroarea de cântărire a acestor sisteme este de sub un kilogram”, declară Narcis Doru, directorul general al SC Soma SRL.

masini-de-gunoi-soma-20-copy
Toate mașinile sunt dotate cu GPS, pentru a putea fi verificată în permanență îndeplinirea traseelor și respectarea programelor de ridicare a deșeurilor. Printre dotările noilor autospeciale intră și camere video montate în spate.

Mașina de spălat containere

Una din aceste autospeciale este destinată spălării și dezinfectării containerelor, operațiune care va fi efectuată de cel puțin două ori pe an. ”Este o mașină specială, care preia containerul golit și – cu un sistem de pulverizare folosind apă transformată în vapori de până la 100 de grade – îl curăță. La finalul procedeului, containerul va fi și parfumat. Mașina aceasta nu funcționează, însă, la temperaturi mai mici de cinci grade. Fiecare container va fi spălat de cel puțin două ori pe an. Totodată, vor fi spălate și platformele de gunoi, în cazul în care este necesar”, mai spun cei din conducerea societății.

Planul de investiții asumat de SC Soma SRL are o valoare totală de peste 26,5 milioane de lei, fără TVA. Pentru achiziția de recipiente, operatorul Soma va investi 6,2 milioane de lei, alte 16,6 milioane de lei sunt alocate achiziționării de autospecialelor pentru colectare și transport, iar în amenajarea bazei de lucru vor fi investite 3,6 milioane de lei.

 

Foto: Silvana Armat

masini-de-gunoi-soma-6-copy masini-de-gunoi-soma-4-copy masini-de-gunoi-soma-3-copy masini-de-gunoi-soma-14-copy masini-de-gunoi-soma-15-copy masini-de-gunoi-soma-19-copy masini-de-gunoi-soma-7-copy masini-de-gunoi-soma-12-copy masini-de-gunoi-soma-2-copy masini-de-gunoi-soma-18-copy masini-de-gunoi-soma-8-copy masini-de-gunoi-soma-9-copy masini-de-gunoi-soma-21-copy masini-de-gunoi-soma-22-copy masini-de-gunoi-soma-17-copy masini-de-gunoi-soma-10-copy masini-de-gunoi-soma-13-copy masini-de-gunoi-soma-5-copy masini-de-gunoi-soma-11-copy

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gribbit ! Gribbit !

  In sfarsit se strange gunoiul pt. prima data in istorie in targusorul asta prafuit pronincial ! Noroc cu Moldova, altfel vai si amar de voi !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   gigea

   Daca avem pe cei din Costinesti, praf ne faceam !
   Multumim Moldova, salveaza Sibiul, salveaza Romania!

   Moldova si Oltenia salveaza demografic romania! URAAA!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    SS

    Statistica: in general rasistii sunt niste ratati care improasca cu jigniri ieftine si retarde in altii datorita faptului ca nu au realizat nimic in viata si in adancul sufletului lor stiu ca vor muri ratati.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cati

  Ce-mi aratati mie o multime de poze cu masinile de gunoi ? Ce relevanta au pentru mine ,cititor ? Eu as dori sa aflu exact cum sa gestionez gunoiul casnic. Hartia, plasticul, sticla cred ca stiu, dar daca am de aruncar niste textile ?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    e-manuela

    Buna! Nenea, te rog “întreține-i” matale pe to(n)ti.. Eu “merg” sa-mi
    spun “Ingerelu” si apoi somnic de voie, ca dimineața am “școala”
    Noapte buna, nenea !

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Butica Bogdan

  Ca simplu cetatean, platitor de taxe, impozite si platitor de gunoi sunt foarte curios: OARE TOT EU O SA CURAT IN URMA ACESTOR SUPER MASINI, GUNOIUL PE CARE IL LASA IN URMA LOR?
  Stimati oameni care va ocupati cu “igenizarea Sibilui”, luati la cunostinta ca cea mai mare mizerie o fac cei care ar “trebuiiiiiiiiiiii” practic sa faca curatenie. Daca sunteti curiosi Asociatia Ruscior 48 va poate pune la dispozitie cateva imagini foarte sugestive.
  Eu personal ca un om care mi-asi dori un Sibiu foarte curat va doresc “Curatenia fie cu voi” indiferet ca sunteti Moldoveni Ardeleni………….. etc
  Si asi raspunde ante comentatorilor mei: “Oare de ce ne suparam ca nu am fost noi destul de responsabili sa ne facem curat in fosta Capitala Europeana”
  P.S. Un Ardelean nascut si crescut aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact