Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Flashmob #văvedem: „Așteptăm ca președintele să se alăture străzii”

Flashmob #văvedem: „Așteptăm ca președintele să se alăture străzii”

După câteva zile în care doar un banner a mai stat cu ochii pe sediul PSD Sibiu, protestatarii pașnici #văvedemdinsibiu și-au reluat locurile în număr mare. Peste 100 de persoane au privit sediul timp de 15 minute în liniște, unii dintre ei cu lanternele de la telefoane pornite, alții cu cărți sau mesaje către guvernare.

Mesaje pentru protestatarii sibieni au venit din toată țara și chiar și din afară. Încurajați de această susținere dar și de dorința fiecăruia de a relua activitatea #văvedem, oamenii s-au întors astăzi la ora 12:00 în fața sediului PSD Sibiu.

„Pe de o parte senzația mea e că ne simțim la fel, suntem în același punct, legile justiției sunt pe punctul de a trece prin examinarea președintelui și așteptăm să vedem ce va rezulta de acolo. Din punctul acesta de vedere nu s-au schimbat lucrurile, suntem în aceleași poziții. Din alt punct de vedere, pot să remarc o energie nouă, lumea aștepta, era cumva doritoare să fie aici și să își exprime în continuare punctul de vedere, am primit multe mesaje atât din țară cât și din afara țării și suntem siguri că vom fi aici atâta vreme cât va fi nevoie, până când Curtea Constituțională probabil va decide că aceste legi sunt inacceptabile pentru o țară din UE”, spune scriitorul Radu Vancu.

Cu toate că în ultimele zile, în perioada sărbătorilor, protestatarii nu au mai fost activi în fața sediului PSD Sibiu, activitățile lor nu s-au oprit în mediul online. #văvedemdinsibiu au trimis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă.

„Banner-ul cu #văvedem din fața sediului a reprezentat ochii noștri în afara trupurilor noastre, pentru a arăta că suntem la fel de atenți la ce se petrece. Oricum, nu a fost o vacanță, în sensul că am încercat să fim reactivi, să fim prezenți. Am elaborat o scrisoare către președintele României, Klaus Iohannis, care a fost semnată și de alte 18 organizații civice din țară, cerându-i să sesizeze Comisia de la Veneția, aducând argumente juridice pentru care aceste legi ies din cadrul constituțional și din cadrul Tratatului de aderare la UE pe care l-am semnat. Nu așteptăm neapărat un răspuns direct la scrisoare, ci așteptăm ca președintele să reacționeze în sensul trimiterii legilor la Curtea Constituțională și în sensul contactării comisiei de la Veneția și a, știu eu, tuturor pârghiilor constituționale. De asemenea, așteptăm de la el să se alăture străzii, așa cum a făcut în februarie atunci când s-a raliat mesajului străzii și a arătat că întradevăr strada are dreptate în reclamațiile sale”, spune scriitorul.

Scrisoarea către președintele Klaus Iohannis a fost postată ieri în mediul online, fiind mai apoi trimisă și în format oficial la București.

 

flashmob va vedem protest PSD (1)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

pesedeii aurolaci

Acum 6 ani

Si noi, abia asteptam sa iasa in strada ca sa-l putem suspenda pe bembeleu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Larisa Ciotlos

Acum 6 ani

Ati tradat neamul romanesc si glia strabuna! Sunteti toti niste IUDA! Romania centenarului inseamna PSD!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nely

Acum 6 ani

Nici macar presedintele nu da 2 bani pe "stradali". In schimb, o sa li se alature indragitul psihopat ce foloseste mai multe nick-uri: e-manuela, Guntar de la Ooy, Ionut IV, Gafosdea etc, etc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gabriela Ocneriu

Acum 6 ani

Nici presedintele de scara de bloc nu vine! Mai terminati sorosistilor si mars la munca! Suntem la guvernare, ciocu mic!!!
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

PSD este la guvernare si face un concurs de slogane: "Atentie se fura!" "Liniste, se fura!" "Nu deranjati, se fura!"
Raspunde

Zumz

Acum 6 ani

Greu sa lucrezi la stat, pus de PSD Sibiu. Vii dimineata la serviciu, faci o cafea, o pisti pe secretara de fund, faci 2-3 glume porcoase, apoi trebuie sa te apuci de treaba. Adica sa postezi ode la interviul lui Trif si neaparat sa scuipi ceva despre sorosisme si rezistenti. Apoi treci pe la caserie sa iti iei banii truditi din care cumperi de mancare puilor tai de pesedist. Si in toata evolutia asta a speciei tale nici macar o urma de coloana vertebrala. Niste rame cu buletin si carnet de partid.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

pesedeii aurolaci

Acum 6 ani

Ba postacule, Soros ovreiul plateste mai bine? Vin la voi sa fac propaganda. Trebuie sa stiu si bozgoreste?
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Din păcate cine trebuia să iasă la vot, nu a ieșit, și atunci un kg de zahăr, făină sau o pereche de papuci au dus la dezastrul de astăzi. Au ieșit ai lor și au câștigat. Poate la următoarele alegeri, dacă vom mai fi în Europa, și nu afiliati la URSS, poate se trezesc cetățenii și aruncă acest partid la gunoiul istoriei, acolo unde îi este locul de la apariția lui Ion Iliescu încoace.
Raspunde

S

Acum 6 ani

Sunte-ti tare prosti ., Alex scuze dar in Sibiu a castigat primaria PNL care nu a fost in stare de nimic . Tu sa imi spui ce idioti primar se imprumuta de la banca sa fie in Sibiu cel mai frumos revelion din Tara ? Iar in Sibiu sunt atatea probleme cu strazile , cu anumite persoanae care isi fac treburile pe blocuri sau in gradini ,deoarece le este lene sa treaca strada si sa mearga acasa . Ei dau vina pe primarie ,nu le-au pus toalete publice se vede ca nu au iesit in lume . Iar cei care ies in strada si isi pun rezist ,fiti siguri ca nu toti au salarii mici .Unii sunt chiar patroni sau lucreaza la unul .Si atunci patronul face legea .
Raspunde

politrucul

Acum 6 ani

Bine punctat! In alta ordine de idei, cred ca dl. presedinte are alte prerogative si nici nu-i este permis sa faca partizanat cu hastagistii. Daca vrea sa fie hastagist, trebuie sa demisioneze...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus