Marţi,
21.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Primăria Roșia vrea să construiască piste de biciclete în două sate din comună

Primăria Roșia vrea să construiască piste de biciclete în două sate din comună

Un proiect de amenajare a pistelor de biciclete în localitățile Daia și Roșia din comuna Roșia, județul Sibiu, a fost prezentat de primăria comunei la Agenția de Mediu în vederea obținerii acordului de mediu. Potrivit autorității locale, este o inițiativă modernă și necesară, cu scopul de a îmbunătăți infrastructura locală și a promova un mod de transport ecologic și sănătos.

Proiectul, intitulat „Piste de biciclete, trotuare și rigole, în localitățile Roșia și Daia”, propune construirea unei rețele de pistă de biciclete și trotuare cu o lungime totală de aproximativ 3.100 de metri, acoperind o suprafață totală de 29.500 mp. Traseele se vor desfășura pe ambele părți ale drumului județean DJ106S și DJ104G, conectând cele două localități printr-o infrastructură modernă și eficientă. De fapt, este vorba despre două porțiuni de pistă - câte una care străbat cele două sate.

Înmemoriul de prezentare a proiectului depus la APMP Mediu se mențioenază că acesta este esențial din cauza lipsei infrastructurii adecvate pentru cicliști și pietoni în prezent. În această zonă, traficul pe partea carosabilă este periculos din cauza creșterii fluxului de biciclete și pietoni. Implementarea acestei infrastructuri nu doar că va crește siguranța, dar va și îmbunătăți aspectul estetic al localităților, va reduce poluarea și va încuraja un stil de viață sănătos și activ.

Proiectul mai include construirea de trotuare și piste pentru biciclete cu lățimi variabile între 1,00 și 1,50 m pentru trotuare și 2,00 m pentru pista de biciclete. De asemenea, va include sistemul de scurgere pentru apele pluviale, ceea ce va contribui la prevenirea inundațiilor și deteriorării infrastructurii stradale. Perioada propusă pentru implementarea proiectului este de 12 luni, cu o valoare totală estimată la peste 12,7 milioane, inclusiv TVA.

Primăria Roșia se așteaptă la un impact pozitiv asupra mediului, dar și asupra economiei locale, prin atragerea de noi vizitatori și potențiali investitori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1018

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 săptămâni

Geniala propunere:exact asta le lipsea celor din Daia si Rosia da' nu stiau.Tocmai au aflat!

Raspunde

Marius

Acum 2 săptămâni

Ar fi bine venite în interiorul satelor,între asfalt și rigole.... Ar arăta superb satul și nu s-ar mai ridica praful atunci când bate vântul! Poate și locuitorii ar fi interesați de mersul pe bicicleta!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus