X
WhatsApp Image 2019-02-01 at 15.58.09 (1)

Joyme – cel mai nou pub din Sibiu. Peste majoritatea restaurantelor

Deschis de câteva zile pe Calea Dumbrăvii, Joyme Pub pare a fi un local peste multe dintre cele cu pretenții din centrul istoric.

Îi zice ”pub”, adică ”bar”, ”tavernă”, conform Dex. Ceea ce înseamnă se adresează în primul rând celor care vor să iasă la un pahar de vorbă, nu la restaurant, unde se stă în liniște la masă. Și chiar dacă meniul este pe planul secund, mâncarea la Joyme este mai bună decât la majoritatea localurilor din centrul istoric al Sibiului. Ceea ce spune multe.

Când am intrat vinerea trecută, pe la prânz, m-am simțit ca-n filmul ”Cheers” la care mă uitam pe vremuri. În mijloc e un bar uriaș, și când spun uriaș vreau să zic imens. Deasupra lui e suspendată o cupolă gigantică din cupru care dă senzația de acoperiș, unește totul. Iar pe margini, acceptate pe laterale, se află mesele pentru cine vrea să și mănânce ceva. Întreg spațiul interior te face să te simți complet diferit față de majoritatea restaurantelor din Sibiu. Asta pentru că se află într-o clădire cu spații generoase și nu într-o pivniță înghesuită. Ferestrele înalte asigură multă lumină naturală, care în combinație cu lemnul și cărămida creează senzația de spațiu primitor.

Sunt și aspecte negative. Scările de la intrare sunt din marmură neagră,  nu se potrivesc nicicum cu fața unei clădiri istorice. Apoi, înăuntru se vede și se simte că l-au deschis înainte să fie totul gata, pe ici, pe colo, mai atârnă câte un cablu, nu sunt cuiere pentru haine, miroase a renovare.

Deși lumea vine pentru băutură, meniul este unul variat, cu startere, bugeri, paste, supe, ciorbe, preparate din carne și rețete pentru vegetarieni. Am văzut câteva propuneri la care mi-a rămas gândul: Obrăjor de vită pe piure cu parfum de trufe și sos de vin cu cimbrișor, Doradă ”graved” pe cremă de dovleac și sos de ceapă acidulată sau Cotlet de miel pe Ratatouille, steak de zucchini și sos brun. Eu am fost pe la prânz și am căutat să gust ceva mai ușor, să nu mă ia somnul pe urmă la birou. Așa că am ales o supă cremă de roșii cu mascarpone și petale de busuioc plus un piept de pui cu sos de brânză albastră și cartofi cu unt piperat.

WhatsApp Image 2019-02-01 at 15.58.09

Sunt fan supă cremă de roșii, aș putea mânca așa ceva în fiecare zi. Cea de la Joyme este delicioasă. Roșiile se simțeau de parcă ar fi fost coapte și pătrunse în cuptor înainte să fie pasate, iar consistența este una groasă, înspre piure.

De partea cealaltă, deși sună pompos – piept de pui cu sos de brânză albastră și cartofi cu unt piperat – preparatul este unul foarte simplu. Sunt de părere că poți să mănânci la restaurante de fițe, în localuri scumpe sau cu stele Michelin, însă făcută corect, o friptură cu cartofi nu se poate să nu-ți placă. Face apel la simțurile primordiale, îți aduce aminte de copilărie. Ce am mâncat la Joyme nu arăta extraordinar și nici nu cred că a fost foarte greu de gătit, însă gustul a fost foarte bun.

WhatsApp Image 2019-02-01 at 15.58.09 (2)

Pe cele enumerate mai sus, plus o apă minerală, am plătit 60 de lei. Ceea ce este mult dacă luăm media unui prânz obișnuit în Sibiu. Totul se reduce la posibilități și pretenții. Te poți sătura lejer cu 15 lei la meniul zilei, sau poți să-ți dorești ceva mai mult de la viață.

Eu am plecat de la Joyme ca de la un prieten de acasă, sătul, relaxat și cu zâmbetul pe buze. Abia aștept să mă întorc cu prietenii într-o seară, la un pahar de vorbă și o masă bună.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Just a friend😉

    Nu numai ca miroase a reclama, e clar ca stiti pe cine trebuie si ca poate va dau cateva cafele sa scrieti asemena articol, altfel nu inteleg cum puteti sa scrieti un asemenea articol.

    Sa ma explic, nu?

    1. Domnul “chef”, nu are rost sa ii scriu numele, este deja destul de cunoscut, inainte sa iasa in fata cu un asemenea meniu eu va propun sa il trimiteti la un intership prin tari straine, poate Frata sau Elventia😉 sa se lase invatat putin, eventual putin educat si poate doar putin cizelat, dupa aceea, numai dupa aceea sa vina si sa iasa in fata cu ceva demn de o bucatarie😉

    2. Va recomand sa cititi meniul cap coada, ca pe un roman😉, il puteti trimite la Times New Roman, ar iesi un articol demn de o comedie copioasa😁

    3. Noroc ca avem oameni ca ei sa reprezinte anul acesta, nu? Piata Mare asteapta protapul si vara asta, if you know what I mean 😉

    Numa bine domnilor!

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Daniela

    Just a Friend, sa inteleg ca esti de la concurenta, nu? Altfel nu inteleg comentariul. Nu am regasit niciun motiv clar in comentariul tau pentru care restaurantul asta nu merita incercat si frecventat si de ce zici ca exagereaza Turnul Sfatului.

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact