X
porci mangalita petre daea (5)

Încă un focar de pestă porcină

Un porc cumpărat fără acte, fără aviz de la veterinar, luat Mag și dus la Săcel, a provocat un nou focar de pestă porcină în județ. În plus, atât vânzătorul, cât și cumpărătorul au rămas păgubiți. Vînzătorul din Mag a fost amendat cu 1200 de lei pentru că a dat animalul fără documente sanitar-veterinare, iar cumpărătorul, deși a dus carnea să fie verificată, nu va putea fi despăgubit, pentru că a cumpărat porcul fără acte.

În continuare, site-urile de anunțuri sunt pline cu porci scoși la vânzare, chiar și în zonele în care s-a decretat focar de pestă porcină.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit, în jurul focarului, o zonă de protecție  cu o rază de cel puţin 3 kilometri, ea însăşi înscrisă într-o zonă de supraveghere cu o rază de 10 km. Localitățle aflate în zona de protecție sunt: Săcel, Vale, Sibiel, Fântânele și Orlat. Localitatile aflate în zona de supraveghere sunt: Galeș, Săliște, Tilișca, Aciliu, Amnaș, Mag, Rusciori, Cristian și Gura Râului, anunță Instituția Prefectului. Cei care cumpără sau vând porci de pe internet, din localități aflate sub supraveghere sau în zona de protecție mpotriva pestei porcine ar trebui să știe că fac o infracțiune. ”Noi am solicitat chiar Inspectoratului Județean de Poliție ca atunci când în activitatea lor depistează animale aflate în autovehicule să ne cheme la fața locului. Este extrem de important ca porcii din aceste zone de protecție și de supraveghere să nu fie transferate în alte localități. Este infracțiune!”, susține directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Sibiu, Șerban Țichindelean.

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

Vremea pestei porcine în Sibiu: zeci de animale vândute on-line. ”Este infracțiune!”

 

Echipe ale DSVSA desfășoară un recensământ al tuturor exploataţiilor din zonele de protecție și de supraveghere, iar medicii veterinari examinează clinic toți porcii din gospodării.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    IOO

    Amendat cu 1200 de lei pt raspinadirea pestei? Dar daca cumparatorul traia intr-o localitate unde era o ferma mare de porci cu mii de capete? Paguba ar fi fost uriasa. Amenzile ar trebui sa fie MUUULT mai mari!

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact