Sâmbătă,
11.05.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Încă un focar de pestă porcină

Încă un focar de pestă porcină

Un porc cumpărat fără acte, fără aviz de la veterinar, luat Mag și dus la Săcel, a provocat un nou focar de pestă porcină în județ. În plus, atât vânzătorul, cât și cumpărătorul au rămas păgubiți. Vînzătorul din Mag a fost amendat cu 1200 de lei pentru că a dat animalul fără documente sanitar-veterinare, iar cumpărătorul, deși a dus carnea să fie verificată, nu va putea fi despăgubit, pentru că a cumpărat porcul fără acte.

În continuare, site-urile de anunțuri sunt pline cu porci scoși la vânzare, chiar și în zonele în care s-a decretat focar de pestă porcină.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit, în jurul focarului, o zonă de protecție  cu o rază de cel puţin 3 kilometri, ea însăşi înscrisă într-o zonă de supraveghere cu o rază de 10 km. Localitățle aflate în zona de protecție sunt: Săcel, Vale, Sibiel, Fântânele și Orlat. Localitatile aflate în zona de supraveghere sunt: Galeș, Săliște, Tilișca, Aciliu, Amnaș, Mag, Rusciori, Cristian și Gura Râului, anunță Instituția Prefectului. Cei care cumpără sau vând porci de pe internet, din localități aflate sub supraveghere sau în zona de protecție mpotriva pestei porcine ar trebui să știe că fac o infracțiune. ”Noi am solicitat chiar Inspectoratului Județean de Poliție ca atunci când în activitatea lor depistează animale aflate în autovehicule să ne cheme la fața locului. Este extrem de important ca porcii din aceste zone de protecție și de supraveghere să nu fie transferate în alte localități. Este infracțiune!”, susține directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Sibiu, Șerban Țichindelean.

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/11/29/vremea-pestei-porcine-in-sibiu-zeci-de-animale-vandute-on-line-este-infractiune/

 

Echipe ale DSVSA desfășoară un recensământ al tuturor exploataţiilor din zonele de protecție și de supraveghere, iar medicii veterinari examinează clinic toți porcii din gospodării.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

IOO

Acum 4 ani

Amendat cu 1200 de lei pt raspinadirea pestei? Dar daca cumparatorul traia intr-o localitate unde era o ferma mare de porci cu mii de capete? Paguba ar fi fost uriasa. Amenzile ar trebui sa fie MUUULT mai mari!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Porcar

Acum 4 ani

Pesta porcina nu imbolnaveste omul!!! De ce atata agitatie? Daca era trichilinoza mai spuneam, dar asa.
Raspunde

Marcu

Acum 4 ani

Pentru ca mor porcii = paguba. Ai inteles porcarule?
Raspunde

Luci

Acum 4 ani

luat mag, haaaaa luat din localitatea Mag, domnule redactor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus