Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

După Castelul de lut, Sibiul are ”Dealul verde” - un nou obiectiv turistic privat unic în România

După Castelul de lut, Sibiul are ”Dealul verde” - un nou obiectiv turistic privat unic în România

Începând din această iarnă, în județul Sibiu funcționează o pensiune unică în România, construită aproape integral sub pământ. Intitulată ”Dealul verde” și aflată în Porumbacu de Sus, unitatea de cazare amintește cu ușurință de cărțile lui J. R. R. Tolkien și celebrele filme din seria ”Stăpânul inelelor” prin Ținutul Hobbiților.

Ideea aparține unei familii din București, el specialist în industria filmului, ea cu o vastă experiență în domeniul croitoriei pentru Horeca. Sătui de agitația Capitalei, cei doi au decis să se mute într-un loc liniștit, cu aer curat și verdeață. Au ales Porumbacu datorită ”oamenilor extraordinari de amabili și deschiși”, întâmplător nu foarte departe de Castelul de lut ”Valea Zânelor”, devenit în ultimii ani o atracție turistică majoră. Au pregătit un proiect susținut prin fonduri europene și au ajuns să-și vadă visul devenit realitate, în urma unei investiții totale de peste 600.000 de euro.

Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune” Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

”Proiectul este unicat doar din punct de vedere al destinației, adică pensiune. Noi ne-am inspirat din creațiile unui arhitect elvețian care a gândit și creat astfel de clădiri în Elveția, cu destinație locuință. Nu există în Europa ceva asemănător cu destinație turistică. Sigur, am pornit de la o sursă de inspirație, însă am adăugat foarte multe idei proprii, concepte personale, până am ajuns la proiectul final. Apoi, am avut norocul să întâlnim un arhitect excepțional, care a înțeles de la bun început ce ne dorim și ne-a făcut o propunere pe care am acceptat-o foarte ușor. Mă refer aici la detaliile tehnice, funcționale, altfel noi știam exact ce vrem. Eu am un tablou acasă, realizat de mine, și este aproape identic. Pot să spun fără probleme că mi-am văzut visul împlinit”, a explicat pentru Turnul Sfatului Nicoleta Tănăsescu, proprietara pensiunii.

Pensiunea a fost vizitată zilele trecute de prezentatorul TV, Cristian Tabără. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune” Pensiunea a fost vizitată zilele trecute de prezentatorul TV, Cristian Tabără. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

”Dealul verde” a fost gândit ca o unitate de cazare, însă arhitectura unică l-a făcut să devină rapid un obiectiv turistic în sine, deja vizitatori din diferite părți ale țării venind să vadă ”camele de sub pământ”.

”Noi suntem onorați ori de câte ori cineva vine, vrea să vadă și se minunează, îi primim cu bucurie, dar ”Dealul verde” va fi o agro-pensiune, propunem un spațiu unicat în care să-ți petreci timpul în liniște și intimitate. Pe lângă arhitectura unică, noi punem la dispoziție camere cu terase proprii și tot confortul de care cineva ar putea avea nevoie. Sau, dacă vrei socializare și o atmosferă prietenoasă, poți coborî în corpul de recepție, unde avem planificate numeroase activități pentru oaspeții noștri”, mai spune doamna Tănăsescu.

Imagine din timpul construcției. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune” Imagine din timpul construcției. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

”Dealul verde” are opt camere și în prezent se mai lucrează la mici retușuri și amenajări interioare. Camerele îngropate în pământ vor oferi oaspeților o experiență unică, fără a afecta confortul.

”Noi fiind iubitori de natură am vrut să modificăm cât mai puțin mediul înconjurător. Camerele au fost gândite pentru a aduce cât mai mult cu bordeiele românești din vechime. Ele sunt îngropate în pământ, iar fațada este la nivelul solului”.

Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune” Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Cât privește alegerea locației, familia Tănăsescu arată că a fost o decizie luată cu sufletul.

”Alegerea zonei a fost absolut subiectivă, mediul se potrivea perfect cu ce aveam în minte. Proiectul nostru a fost demarat în anul 2016, când am elaborat documentația pentru accederea de fonduri europene, însă munca efectivă în teren a debutat în toamna anului trecut. Până la urmă este o coincidență fericită care, sperăm noi, va duce la dezvoltarea durabilă a turismului în zonă”, mai spune proprietara pensiunii.

Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune” Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Revenind la ”Dealul Verde”, familia Tănăsescu spune că lasă în urmă Bucureștiul fără niciun regret. ”Motivația principală care a stat la baza proiectului acestei pensiuni a fost dorința noastră de a fugi din București. Cu ce meserii avem noi și ce știm să facem, muream de foame în Porumbacu, așa că ne-am reorientat către turism. Am știut de la bun început că vrem natură, vrem la sat, să mâncăm din propria noastră grădină”, concluzionează Nicoleta Tănăsescu.

Interior. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune” Interior. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

”Noi nu suntem îndrăgostiți doar de natura fabuloasă din Porumbacu, ci mai ales de oamenii din Porumbacu. Vă spun cu toată sinceritatea, simțim să suntem în altă țară” – Nicoleta Tănăsescu.

Apus. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune” Apus. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

17 comentarii

Ghituca

Acum 4 ani

Păcat de comuna și de neimplicarea primăriei în schimbarea imaginii.doar la buzunarele lor se gândesc au vândut zeci de terenuri ale proprietarilor cu alte false dar dna-ul doarme in continuare...somn ușor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nico(laus)

Acum 4 ani

ca sobolanii sub pamant !
Raspunde

Gabriel Toma

Acum 4 ani

Ranchinos.
Raspunde

Gabriel Toma

Acum 4 ani

Ranchinos.
Raspunde

Praf in ochi

Acum 4 ani

Felicitari invetitorului...arata #catdecatdecent Dar cineva amintea de autoritatile locale ...da somn usor si praf in ochi... Ajuta doar rudele si cardasiile, in rest ZERO pt cetateni! Canal nefunctional, desi toata lumea il foloseste.... is curios unde se refuleaza ... Retea de apa nefinalizata de peste 10 ani .... mai mult nefunctionala decat functionala... de gaze ... nici nu are rost sa povestim! Reteaua electrica... buna. Afacerea primarie a distrus in proportie de 90% fauna si flora de pe raul Porumbacu!!! Nimeni nu a fost tras la raspundere... Asfalt catre zona turistica, sa mai pota sa vanda autoritatile locale cateva parcele!!! Oare mai este un petrc de teren neconstruit!?! Sa ju vorbesc de constructiile hidoase, betone in zona turistica ... pensiuni cu 3,4 5 etaje!!!! Asa arat o zona turistica!?! O facut primaria un puz pud ceva 0 mare de tot... Si ca aa nu le sara oamenii in cap o asfaltat si in vatra veche 2-3 strazi... dar stati linistiti ... tot pentru 2-3 pensiuni... Pesijnea Obereood, cred ca toata lunea stie a cui este si pt curtea Porumbaceana cu dedicatie speciala asfalt pana la intrare:))) Si in final sa nu mai batem campiii 0 pt cetateni 100% pt prietenii cardasii si rude! Sa nu mai vb de mizeria din comuna-vezi prundul distrus si plin de gunoaie!!! Valea porumbacului la fel plina de gunoaie!!! Care din pacate vin pe rau din zona satului turistic!!! Rusine!!! Traiasca autoritatile locale! Ps: poate la anul o sa-si deschida cetatenii ochii si o sa cuantifice votul altfel!!!
Raspunde

Tarabuta Margareta

Acum 4 ani

Este un loc minunat si unic in Romania ,as dori sa vin si eu in vacanta sa-mi petrec doua saptamani in acea liniste deplina !
Raspunde

Roman Marius

Acum 4 ani

Succes în noua afacere. Clienți adevărați și cu bani care știu sa aprecieze munca și ineditul.
Raspunde

Ioan

Acum 4 ani

Of Doamne cât î-mi doresc așa ceva pe pământul meu din România ... gura râului . Dar trăiesc aici în străinătate , iar visul meu dintotdeauna îl știu doar eu și bunul dumnezeu
Raspunde

Anna

Acum 4 ani

Omul sfințește locul ! Mai mult decât bucuria descoperii unui loc inedit , m-au bucurat cuvintele propietarei care declara ca “ iubește oamenii din Porumbacu !” .......
Raspunde

negrea maria

Acum 4 ani

Succes ,oameni minunati,...sa va ajuteDumnezeu,in ceea ce faceti,pentru bucuria si fericirea vizitatorilor!
Raspunde

Tudor

Acum 4 ani

Foarte fain ... dar am timp sa stau tot sub pamant, putin main incolo.
Raspunde

vaqsi

Acum 4 ani

la nivelul ala si inteligenta vorbelor!
Raspunde

Gabi T.

Acum 4 ani

Haideti sa vedem si partea buna a lucrurilor .Oamenii au facut ceva frumos si trebuie apreciat .Sa lasam comentariile de prost gust de-o parte si sa vedem ce se poate vedea si ceea ce ne incanta .Sanatate tuturor si mult succes pe mai departe ! SARBATORI FERICITE !!!
Raspunde

Cornelia Treusch

Acum 4 ani

Ma intereseaza unde se afla aceasta pensiune ? In aceeasi directie unde este Castelul de Lut????? Astept un raspuns pe adresa de EMAIL mai jos amintita. Vaca multumesc, cu respect,Cornelia Treusch
Raspunde

Kun Ilona-Anna

Acum 4 ani

Felicitari.Superb.Daca ne permite sanatatea,cu siguranta o vom vizita si sigur,o vom promova.
Raspunde

Sofia Rădulescu.

Acum 4 ani

Foarte frumos și cinste vouă dragă familie Tănăsescu! Am urmărit cu atenție reportajul tv și am rămas fascinată de ce am văzut. Vreau să vin acolo în această vară,dar vreau să știu dacă pot face rezervare de acum și un număr de telefon să vă pot contacta, dacă se poate? Vă las adresa de email. Vă doresc sănătate și putere de muncă!☘
Raspunde

Stremţam

Acum 2 ani

Pare un loc desprins dintr- o poveste, Doamne ce minunăție. Sper din tot sufletul să ajung acolo, împreună cu familia

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus